کلینیک دامپزشکی روژان

خرگوش بگیرم یا همستر ؟

اگر مدتی است در فکر آوردن یک حیوان خانگی زیبا به خانه خود هستید، و این سوال که خرگوش بگیرم یا همستر ، ذهن شما را درگیر کرده است؛ این مقاله اختصاصا برای شما گردآوری و نگارش شده است.

برای پاسخ به سوال خرگوش بگیرم یا همستر باید ابتدا ویژگی های آنها را بدانید. سپس باتوجه به شرایط و علایقتان، در این زمینه تصمیم بگیرید.

نگهداری از خرگوش به چه صورت میباشد؟


بدون شک یکی از بهترین حیوانات خانگی خرگوش می باشد. همانطور که می دانید خرگوش ها مانند بسیاری از حیوانات نژاد های مختلفی دارند. فراموش نکنید که باید برای خریدن خرگوش، به طور کامل با خصوصیات خرگوش ها آشنا باشید. همچنین باید برخی نکات مهم و اساسی برای مراقبت از خرگوش را در نظر داشته باشید که ما در ادامه مطلب به خصوصیات خرگوش ها به طور کامل پرداخته ایم.

خرگوش ها جزو پستانداران خونگرم با گوش های بلند و مو های نرم میباشند. خرگوش ها معمولا بین ۸ تا ۱۱ سال عمر می کنند. یونجه و علوفه خشک برای غذای این حیوان بهترین انتخاب میباشد. همچنین خرگوش ها به جویدن علاقه بسیاری دارند. و بهتر است همیشه اسباب بازی جویدنی در اختیار خرگوش خود قرار دهید. این حیوان دید ۳۶۰ درجه و جهش های بلندی نیز دارد. در واقع می توان گفت اگر قصد نگهداری از خرگوش را دارید باید به طور کامل با خصوصیات و نگهداری از این حیوان آشنا شوید.

لوازم مورد نیاز برای نگهداری خرگوش


یکی از مهم ترین موارد برای نگهداری و آشنایی با خصوصیات خرگوش ها، خرید لوازم مورد نیاز برای نگهداری از خرگوش می باشد.

انتخاب قفس مناسب برای خرگوش

بهتر است تا جایی که امکان دارد، قفس بزرگی را انتخاب نمایید، تا خرگوش بتواند آزادانه در آن حرکت نماید.
یک تشک مناسب و نرم نیز باید تهیه کنید. محل خواب خرگوش نباید سفت و نامناسب باشد.
بطری آب مخصوص و یا ظرف آب نیز از ملزومات نگهداری خرگوش میباشد.
یک ظرف مناسب و مخصوص نیز باید برای غذای خرگوش تهیه گردد. بهتر است ظروف سنگین و بزرگ را انتخاب نمایید.
بهتر است چند اسباب بازی ایمن و جویدنی نیز در قفس خرگوش قرار دهید.

تغذیه مناسب خرگوش


یکی از مهم ترین موارد برای نگهداری از این حیوان تغذیه مناسب و کافی می باشد. که باید نسبت به این موضوع توجه دائمی داشته باشید. علوفه خشک و سبزیجات جزو مهم ترین مواد غذایی در خرگوش های بالغ محسوب می گردند. که باید به صورت روزانه، در رژیم غذایی خرگوش وجود داشته باشند. همچنین استفاده از یونجه بعلت فیبر بالا برای خرگوش بسیار مناسب و مفید می باشد.

نظافت خرگوش خانگی


یکی دیگر از مهم ترین موارد در نگهداری و خصوصیات خرگوش ها، توجه به نظافت خرگوش می باشد. که باید نسبت به این موضوع توجه کافی داشته باشید. چرا که اگر به بهداشت و نظافت خرگوش توجه ننمایید؛ به بیماری های مختلفی دچار می گردد. به طور کلی این حیوان علاقه زیادی به شسته شدن ندارد. برای شستشوی خرگوش باید توجه داشته باشید تا آب وارد گوش و بینی خرگوش نشود. همچنین باید از شامپو های مخصوص خرگوش برای نظافت استفاده کنید.

در صورت بی توجهی، بی شک برخی بیماری ها به بدن خرگوش منتقل می شود. همچنین نظافت گوش های این حیوان را نیز نباید فراموش نمایید.

محبوب ترین نژادهای خرگوش خانگی


خرگوش ها مدل و نژاد های مختلفی دارند. اگر قصد خرید و یا نگهداری از خرگوش را دارید باید به طور کامل با خصوصیات خرگوش ها و نژاد های آن ها آشنا باشید.

در ادامه با برخی از گونه های خرگوش آشنا خواهید شد:

  • مینی رکس
  • لوپ هلندی
  • آلمانی
  • هوتوت کوتوله
  • مینی لوپ
  • مینی ساتین
  • کوتوله هلندی
  • لهستانی

تا اینجا، ویژگی ها و شرایط نگهداری خرگوش بعنوان حیوان خانگی را بررسی نمودیم، اما برای پاسخ به سوال خرگوش بگیرم یا همستر ، نیاز است همستر را نیز بررسی نمایید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.

ویژگی های همستر

همستر (HAMSTER) حیوانی کوچک و بسیار جذاب و زیبا میباشد. همسترها معمولاً اندامی قوی دارند، دم آنها از طول بدنشان کوتاه تر میباشد و گوش های پُرموی نازکی نیز دارند. ساق پای همسترها کوتاه و کلفت است ولی خود پایشان پهن است. موی بدن همسترها ضخیم و ابریشم مانند است و امکان دارد بلند یا کوتاه باشد.

آشنایی با آناتومیک خرگوش و خصوصیات بدنی خرگوش ها
ادامه مطلب

انواع رنگ همستر

همستر در رنگ های مختلف از جمله سفید، طلائی، سیاه، کرم وجود دارد. و از خانواده جوندگان میباشد. همسترها همه چیزخوار (omnivorous) می باشند. دومین گونهٔ همسترهای بزرگ اندام، مربوط به همستر آنگورا میباشد، که موی بلندی دارد و به همستر خرس تدی نیز مشهور است. طول همستر تا ۱۸ سانتی متر میرسد و در گونهٔ همسترهای طلایی نیز جای می گیرد.

دندان های همستر

نکتهٔ قابل توجه در همستر، دندان های نیش آنها است که جفت بالایی و جفت پایینی همواره دارای رشد دائمی هستند. همسترها اندامی انعطاف پذیر دارند ولی برعکس اندامشان استخوان های بسیار تردی دارند. این حیوانات همچنین، به تغییر ناگهانی دما و سرما و گرمای بیش از حد بسیار حساس میباشند. همسترها شباهت بسیار زیادی به خوکچه هندی دارند.

فضای موردنیاز

همستر ها به فضای زیادی احتیاج ندارند و بدون جفت میتوانند زندگی کنند. همستر ها معمولاً اهلی میشوند و مراقبت از آن ها به اندکی صبر و حوصله احتیاج دارد. این حیوانات تا حدی میتوانند با کودکان تعامل داشته باشند.

همستر جزء پستانداران خونگرم از خانواده جوندگان است که در طبیعت، شب ها فعال میباشد و در طول روز به استراحت می پردازد. و دارای گونه های مختلفی میباشد که تنها برخی از آن ها به عنوان حیوان خانگی نگهداری می شود.

همستر از سن ۱۰- ۷ روزگی شروع به خوردن مواد غذایی جامد می کنند، همستر بالغ ۵ تا ۱۰ گرم غذا در روز نیاز دارد، همچنین در روز ۱۰ میلی لیتر بر اساس ۱۰۰ گرم وزن بدنش آب می خورد. وزن همستر بالغ نر حدود ۱۳۰- ۳۰ گرم و طول عمر همستر ۲- ۱/۵ سال و سن بلوغ همستر ۶- ۸ هفنگی میباشد.

جالب است بدانید کیسه (جیب) دهانی همستر تا شانه هایش کشیده شده است و از آن برای پنهان نمودن مواد غذایی استفاده می کند.


تغذیه همستر


جهت نگهداری سالم، همستر شما نیاز به میوه و سبزیجات دارد. بهترین غذا برای همسترها، شبیه غذایی است که در حیات وحش می خورند. سبزیجات تازه انتخاب بهتری خواهد بود. سبزیجاتی مانند هویج، کدو، کلم بروکلی، گل کلم، خیار، کاهو، اسفناج و دیگر سبزیجات از بهترین سبزیجات برای همسترها میباشد.

همچنین میوه هایی مانند سیب، گلابی، موز، انگور و بیشتر انواع توت ها میتوانند انتخاب مناسبی برای تغذیه و نگهداری سالم همستر شما باشند. اما به خاطر داشته باشید هرگز، به همستر خود هیچگونه مرکبات مانند پرتقال، لیموترش ، لیمو یا گریپ فروت ندهید.

علاقه همسترها به بازی کردن

برقراری ارتباط لازمه نگهداری از هر حیوان خانگی میباشد. و بهترین زمان برای برقراری ارتباط موقع غذا دادن به حیوان است. (بهترین زمان برای غذا دادن به همستر صبح زود و یا هنگام غروب است). اول یک تخمه به همستر بدهید.

همستر ها ابتدا خجالت میکشند بعد آرام آرام شروع به شکستن می کند. پس از آن دستتان را به آرامی وارد قفس کرده و پشت گردن همستر را لمس کنید و بازی کنید. و بعد در صورت رضایت همستر را در دست بگیرید. این کار را حداقل روزی ۳ بار انجام دهید، زیرا همسترها به بازی کردن علاقه بسیاری دارند.

سخن پایانی

با توجه به موارد گفته شده در بالا، اکنون احتمالا بتوانید به سوال خرگوش بگیرم یا همستر ، برای خودتا پاسخ دهید.

زیرا پاسخ این سوال برای همه یکسان نمیباشد و پاسخ آن با توجه به شرایط، زمان، هزینه، و انتظاراتی که شما از آوردن یک دوست کوچک به خانه دارید؛ متفاوت میباشد.

وبسایت و اینستاگرام ما را دنبال نمایید

به روز ترین کلینیک دامپزشکی تهران، کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱

قبل از انجام هرگونه اقدام با دامپزشک خود مشورت نمایید؛ادمین و سایت روژان پت هیچگونه مسئولیتی در قبال اقدامات خودسرانه و عواقب ناشی از آن ندارد.