کلینیک دامپزشکی روژان
بیماری‌های چشمی مادرزادی خرگوش

بیماری‌های چشمی مادرزادی خرگوش

در این مقاله همه چیز در خصوص بیماری‌های چشمی مادرزادی خرگوش بررسی شده است، با ما همراه باشید:

بیماری‌های چشمی مادرزادی

Buphthalmia:

Buphthalmia یک درمان پسرفت autosomal در خرگوش‌هاست که موجب توسعه یک­طرفه یا دو طرفه تخم چشم با تغییرات ثانویه در قرنیه می‌شود. این توسعه می‌تواند در گونه خرگوش رخ دهد. سن شروع متفاوت است. تغییراتی در خرگوش‌های نوزاد ۲-۳ هفته­ای مشاهده شده است (لیندسی و فوکس، ۱۹۹۴). این بیماری ناشی از کاهش تخلیه آبی humor از حفره قدامی و بالا رفتن فشار intraocular است. ورم قرنیه، conjunctivitis و افزایش برجستگی تخم چشم اتفاق می افتند.

در موارد حاد، زخم قرنیه ممکن است موجب پارگی و فروریختن چشم با scarring و بهبود بعدی شود. این بیماری می‌تواند یک­طرفه یا دو طرفه باشد. ورقلمبیدگی حفره قدامی باعث بروز اصطلاح “چشم ماه” می‌شود که گاهی اوقات توسط پرورش­دهندگان برای توصیف بیماری به کار می‌رود (بایوک، ۱۹۸۹). زمانی فرض می‌شد که کمبود ویتامین A در buphthalmos ارثی دخیل است. این نظریه روی خرگوش‌های buphthalmos مادرزادی با سطوح مختلف ویتامین A تست شد اما هیچ همبستگی میان فشار intraocular و سطح ویتامین A سرم یافت نشد (فوکس و همکاران، ۱۹۸۲).

اختلالات مادرزادی پلکی:

Entropion و ectropion در خرگوش‌ها و به­ویژه در گونه‌های پوست شل مانند گوش­آویزان فرانسوی رخ می‌دهد. گونه‌های بینی کوتاه مانند کوتوله هلندی مستعد تخلیه ناقص اشک و آبریزش چشم ناشی از ساختار پلک زیرین هستند. پلک‌های Taut، دریاچ میانی و canthal کم­عمق یا entropion خفیف پلک زیرین medial تخلیه اشک‌ها از سوراخ اشکی را مختل می‌کنند. خمش طبیعی مجرای nasolacrimal در روزنه اشکی و ابتدای دندان پیشین فوقانی می‌تواند در خرگوش‌های دارای صورت هموار با مجرای nasolacrimal تغییر شکل یافته و کوتاه، افزایش یابد.

معاینات پس از مرگ خرگوش
ادامه مطلب

Conjunctival hyperplasia:

Hyperplasia مربوط به conjunctiva بصل­النخاع موجب فلپ مدور بافت شده که روی قرنیه رشد می‌کند. این بیماری ممکن است یک­طرفه یا دو طرفه باشد و اصطلاح “انسداد membranous precorneal” برای توصیف آن به کار می‌رود. علت بیماری ناشناخته است (واگنر و همکاران، ۱۹۹۸). فلپ به قرنیه نچسبیده و معمولاً بینایی را متأثر نمی‌کند. درمان همیشه لازم نیست. برش جراحی آسان است ولی غشاء تمایل به رشد به عقب ظرف چند هفته دارد. بسط برش تا چند میلی­متر عقب حاشیه در شرایط بیان­شده توسط دیوپونت و همکاران (۱۹۹۵) موفقیت­آمیز بوده است. متناوباً، درمان سیکلو سپورین موضعی پس از جراحی را می‌توان برای پیشگیری از رشد مجدد استفاده نمود.

در این مقاله همه چیز در خصوص بیماری‌های چشمی مادرزادی خرگوش بررسی شد.

جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.

بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟

کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳