کلینیک دامپزشکی روژان

خطرات نگهداری از خوکچه هندی

خطرات نگهداری از خوکچه هندی


خطرات نگهداری از خوکچه هندی برای کودکان بیش از بزرگسالان میباشد. مراقب خطرات ناشی از مراقبت و نگهداری آنها باشید. خوکچه های هندی، حیواناتی میباشند که به راحتی نگه داری می شوند. به طور کلی، این حیوانات، به غذا، آب، تمیز کردن قفس و دست زدن کمی نیاز دارند. با این حال، گاها، خوکچه های هندی، با بیماری ها و اختلالات‌ گوناگونی مواجه می گردند.

همچنین ممکن است بیماری خوکچه هندی، از طریق غذا، آب، حیوانات خانگی دیگر یا دست زدن به آن ها، وارد بدن خوکچه هندی شما شوند. فقط چند بیماری از بیماری های خوکچه هندی قابلیت انتقال به انسان را دارند. اما می توانند شما را کاملاً بیمار کرده و برای نوزادان خطرناک و یا حتی کشنده باشند.

جابجایی صحیح خوکچه هندی


با آموزش دادن دستورالعمل های ایمنی به کل خانواده، می توانید از ابتلا خوکچه هندی به بیماری های مختلف، پیشگیری نمایید. باکتری های موجود در خز خوکچه هندی، می توانند به راحتی به دستان شما منتقل شوند و هر چیزی را که لمس میکنید، آلوده نمایند.

به کودکان خود بیاموزید که خوکچه هندی را نبوسند و یا آن ها را روی صورت خود نگذارند. بعد از دست زدن به خوکچه هندی، بینی یا چشم های خود را نمالند. به محض بازگشت خوکچه هندی به قفس ، دستان شان را کاملاً بشویند و ضدعفونی کنند.

توکسوپلاسموز

خوکچه های هندی، ناقل توکسوپلاسموز میباشند. توکسوپلاسموز، تک یاخته ای است که ثابت شده، توانایی آلوده کردن جنین را دارد و این تک یاخته یکی از خطرات نگهداری از خوکچه هندی میباشد. ابتلا به این عفونت، در سه ماهه دوم و سوم شایع تر میباشد. اما عفونت در سه ماهه اول معمولاً شدیدترین نوع این عفونت خواهد بود. ابتلا به تک یاخته ها، می تواند باعث سقط جنین و بروز نقایص مادرزادی در چشم و مغز گردد.

در صورت بارداری، نباید قفس خوکچه هندی را تمیز نمایید. اما اگر مجبور به این کار شدید، باید با استفاده از یک دستکش و با رعایت تمامی نکات، محل نگه داری حیوان خانگی تان را تمیز کنید.

ویروس کوریومننژیت لنفوسیتی

کوریومنژیت لنفوسیتی که به LCM معروف میباشد، باعث التهاب بافت مغزی می گردد. موش های خانگی شایع ترین ناقلین این بیماری میباشند. اما خوکچه هندی وقتی با فضله موش یا موش آلوده تماس پیدا می کند، می تواند به این بیماری مبتلا گردد. این بیماری باعث عقب ماندگی ذهنی، هیدروسفالی و کوریورتینیت در جنین می گردد و یکی مهم ترین خطرات نگهداری از خوکچه هندی محسوب میگردد.

با ابتلا به این بیماری، بزرگسالان و کودکان علائم مشابه آنفولانزا را همراه با تب و سردرد تجربه خواهند نمود. کمتر از ۱ درصد موارد ابتلا به این‌ بیماری، کشنده میباشند.

لپتوسپیروز

مانند بیماری LCMV، لپتوسپیروز معمولاً توسط جوندگان غیر اهلی، به ویژه موش ها، به انسان منتقل می گردد. خوکچه هندی می تواند باکتری ها را منتقل کرده و در محیط بگسترد، به ویژه اگر در شرایطی قرار بگیرند که با موش های آلوده در تماس باشند.

اکثر بزرگسالان و کودکان سالم مبتلا به این اختلال، فقط علائم خفیفی داشته و به سرعت بهبود پیدا میکنند. لرز، سردرد و دردهای عضلانی شایع ترین علائم این اختلال میباشند. اگر این باکتری، اندام های انسان را آلوده کند، برخی از افراد ممکن است به شدت بیمار شده و حتی در اثر لپتوسپیروز بمیرند. موارد شدید این بیماری، معمولاً در کودکان، خردسالان و افراد سالمند مشاهده می گردد.

بیماری سالمونلا


جوندگان و خزندگان، به عنوان منابعی برای انتقال سالمونلا به انسان شناخته میشوند. خوکچه هندی می تواند باکتری های سالمونلا را از طریق مدفوع به انسان منتقل نماید. سالمونلا معمولاً جدی نمیباشد. اما می تواند باعث اسهال، گرفتگی معده و تب گردد. خوکچه هندی می تواند سالمونلا را، بدون بروز هیچ علامتی، در بدن خود نگه دارد و‌ به عنوان ناقل عمل کند. چرا که سالمونلا درواقع جزو فلور طبیعی دستگاه گوارش خوکچه هندی محسوب میشود.

رژیم غذایی و روکش دندان خرگوش
ادامه مطلب

رعایت موارد بهداشتی، تمیز نگه داشتن قفس خوکچه هندی و نظافت قفس بطور منظم، بهترین کاری است که می توانید برای سالم ماندن خود و حیوان خانگی تان، انجام دهید. بعد از دست زدن به حیوان خانگی تان، باید دستان خود را بشویید. اجازه ندهید که دست تان با لب یا دهان شما تماس پیدا کند.

قفس حیوان خانگی تان را مرتباً تمیز نمایید. بعد از اتمام کار دست ها و بازوهای خود را کاملاً بشویید. اگر بریدگی یا خط و خش روی دست یا بازوها دارید، دستکش لاستیکی بپوشید. یا از شخص دیگری بخواهید قفس حیوان خانگی تان را تمیز کند. همچنین خوکچه هندی خود را از هر مکانی که غذای انسانی وجود دارد، دور نگه دارید.

ناخن های تیز


ناخن های تیز خوکچه هندی نیز یکی دیگر از خطرات نگهداری از خوکچه هندی میباشد. چرا که می تواند پوست شما را خراش داده و آن را در برابر عفونت استافیلوکوکوس اورئوس منتقل شده توسط خوکچه هندی آسیب پذیر نماید. با وجود این که اکثر عفونت های استافیلوکوکی باعث قرمزی و تورم در محل عفونت می شوند، افراد دارای نقص ایمنی ممکن است به ذات الریه، سپسیس یا سایر عفونت های باکتریایی جدی مبتلا گردند.

خوکچه های هندی، سالمونلا را از غذای آلوده دریافت می کنند. کودکان زیر ۵ سال می توانند علائم جدی، خطرناک و کشنده ای را تجربه نمایند. قفس خوکچه هندی تان را تمیز نگه دارید و روزانه غذای نخورده را بردارید تا از پیشرفت و شیوع سالمونلا پیشگیری گردد.

انسان ها چگونه به بیماری های خوکچه مبتلا می گردند؟


هنگامی که صاحبان خوکچه های هندی، حیوان خانگی خود را به درستی نگه داری نکرده و سپس در شستن دست ها دچار مشکل می شوند، مبتلا به بیماری های منتقله از خوکچه هندی می شوند. در مورد سالمونلا، این بیماری می تواند از طریق دست زدن و تمیز کردن قفس به انسان منتقل گردد.

کرم حلقوی به دلیل ضعف سیستم ایمنی، بیشتر به افراد سالمند و کودکان زیر ۵ سال منتقل می گردد. کوریومننژیت لنفوسیتی بیشتر برای زنان باردار مشکل ساز خواهد بود. این بیماری می تواند باعث بروز نقایص مادرزادی و عقب ماندگی ذهنی در جنین گردد.

پیشگیری از خطرات نگهداری از خوکچه هندی


زمان تمیز کردن قفس خوکچه هندی، همیشه دستکش بپوشید و پس از دست زدن به حیوان خانگی، دستان خود را کاملاً بشویید. اگر مطمئن میباشید که حیوان خانگی شما مبتلا به ویروس سالمونلا است، حتماً لباس های خود را بعد از دست زدن به حیوان خانگی تان، بشویید.

علائمی که نشان می دهند خوکچه هندی شما مبتلا به این ویروس است، شامل کاهش وزن، افسردگی، تغییر در خز، کم آبی بدن، کاهش اشتها و تب میباشند. به بیماری کرم حلقوی، می توان با دست زدن به حیوان خانگی، مبتلا شد، بنابراین شستن دست ها بلافاصله پس از دست زدن به حیوان خانگی تان، ضروری میباشد.

در نهایت، زنان باردار هرگز نباید با خوکچه هندی تماس پیدا کرده یا قفس آن را تمیز کنند. این کار، نه تنها از ابتلا به سالمونلا و کرم حلقوی پیشگیری می کند، بلکه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کوریومنژیت لنفوسیتی ضروری میباشد.

وبسایت و اینستاگرام ما را دنبال نمایید

به روز ترین کلینیک دامپزشکی تهران، کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱

قبل از انجام هرگونه اقدام با دامپزشک خود مشورت نمایید؛ادمین و سایت روژان پت هیچگونه مسئولیتی در قبال اقدامات خودسرانه و عواقب ناشی از آن ندارد.