کلینیک دامپزشکی روژان
مسمومیت سگ

مسمومیت سگ(با سم ، غذا ، دود و…)

مسمومیت سگ

علل شایع مسمومیت عبارتند از: خوردن تصادفی سم، مسموم کردن سگ توسط افراد مخالف با حیوانات، خوردن غذای سمی توسط سگ، خوردن محتویات سطل آشغال، مسمومیت دارویی بعلت خوراندن دارو های غیر مجاز یا میزان نادرست دارو.

بیماری تنفسی سگ

منابع مسمومیت سگ:

بسیاری از گیاهان برای سگ ها مسمومیت زا هستند. اگر دیگر منابع مسموم کننده سگ می توان به ضد یخ، دارو های انسانی، الکل، مواد شوینده منزل، وایتکس، رنگ های حاوی سرب، عطر ها، سم مرگ موش، برخی از مواد خوراکی (شکلات، پیاز، پنیر کپک زده) و حشره کش ها اشاره کرد.

 

مسمومیت ها به دو دسته اصلی تقسیم می شوند که برخی ضعیف و مزمن هستند و برخی حاد و شدید هستند:

  • مسمومیت های مزمن حالتی ست که میزان سم به شدتی نمی رسد که حاد شود و حیوان را وارد فاز شوک کند.
  • مسمومیت های حاد حالتی ست که میزان سم به سرعت به میزان خطرناک می رسد و حیوان را ممکن است در زمان کوتاهی تلف کند.

Pیکی از متداول ترین سوالاتی که از دامپزشکان پرسیده می شود این است که تا چرا کنون به حیوان مورد مسمویت زا داده شده است و هیچ اتفاقی نیفتاده است؟

پاسخ بسیار ساده است، در بیشتر مواقع بدن برای اینکه هموستاز (تعادل) را برقرار کند، ضربه مسمومیت را می پذیرد و به سیستم های مختلفی مثل کبد، کلیه، قلبی عروقی، تنفسی و… آسیب می رساند و از بیرون بدن هیچ چیزی دیده نمی شود و گاها حتی در چکاپ های دوره ای نیز تشخیص داده نمی شود و با گذر زمان بدن تحمل خود را از دست می دهد و با یک عامل ساده مثل عامل عفونی سبک، می تواند بسیار پیچیده شود. به همین ترتیب، عمر حیوان کوتاه شده و کیفیت زندگی نیز پایین می آید.

 

علائم مسمومیت در سگ ها عبارتند از:

– خونریزی های داخلی یا خارجی.

– مردمک های گشاد شده.

– آبریزش از دهان یا وجود کف در دهان.

– تشنج یا دیگر وضعیت غیرطبیعی مغزی یا رفتاری از قبیل افزایش فعالیت بدنی (هیجان)، لرزش بدن، افسردگی، خواب آلودگی یا کما، شوک.

– تورم و قرمزی پوست یا چشم.

– وجود زخم در دهان یا جای سوختگی درون مخاط دهانی.

– اسهال و استفراغ.

 

عملکرد:

  • هر چه سریعتر با دامپزشک سگ خود تماس بگیرید و در مورد سمی که سگ خورده است از او مشورت بخواهید. نوع سم، فاصله زمانی بین خوردن سم تا زمانی که شما متوجه شدید، مقدار سم خورده شده، علائمی که سم در سگ ایجاد کرده است و وزن سگ را به اطلاع دامپزشک برسانید.
  • اگر سگ سم را استشمام کرده است به سرعت او را به هوای آزاد ببرید.
  • اگر سم روی پوست سگ ریخته شده، قبل از اینکه سگ را با آب بشوئید حتماً نوع سم را به اطلاع دامپزشک برسانید. در مورد سمومی که از طریق پوست جذب می شود، قبل از شستن سگ حتما با دامپزشک مشورت کرده و نوع سم را به اطلاع او برسانید. پس از تائید دامپزشک اقدام به شستشوی سگ نمائید. هرگز بدون اطلاع دامپزشک این کار را نکنید. بعضی از سموم با آب فعال شده و اثرات نامطلوبی بر روی پوست به جای می گذارند. برای شستشوی سگ نیز در ابتدا دستکش یک بار مصرف به دست کرده و سپس با آب فراوان و یک صابون اقدام به شستشوی سگ نمائید.
بیماری نخاع شوکی در سگ‌ها
ادامه مطلب

اگر پودر سم بر روی پوست سگ ریخت با استفاده از جارو برقی و یا برس می توانید آن را تمیز کنید.

  • در مورد سمومی که خورده شده اند قبل از اینکه سگ را وادار به استفراغ نمائید با دامپزشک مشورت کنید.
  • اگر مدتی از خوردن سم گذشته است و شما زمانی متوجه شده‌اید که علائم مسمومیت در حال بروز است، سریعاً سگ را به نزدیک‌ترین کلینیک یا بیمارستان دامپزشکی برسانید.مسمومیت سگ

    مسمومیت با دود:

    این مسمومیت می تواند سبب عدم تعادل در مایعات بدن و الکترولیت ها شود. زخم های قرنیه، آسیب های چشمی، تجمع مایعات در ریه ها، ذات الریه و تورم دهان و گلو نیز از دیگر خطرات ناشی از این نوع مسمومیت هستند که همگی جان سگ را تهدید می نمایند.

     

    علائم مسمومیت با دود در سگ عبارتند از: تبدیل رنگ صورتی طبیعی لثه ها به رنگ قرمز پر رنگ (مسمومیت با مونوکسید کربن)، ریزش اشک از چشم ها، آبریزش از دهان یا بینی، تنگی نفس، سرفه و کز خوردن مو ها همراه با بوی دود پوست.

     

    عملکرد:

    • به سرعت سگ را از محدوده دود خارج کرده و به هوای آزاد ببرید.
    • علائم حیاتی سگ را کنترل کرده و در صورت نیاز عملیات احیا قلبی ریوی را انجام دهید.
    • سگ را به سرعت به نزدیک ترین کلینیک یا بیمارستان دامپزشکی ببرید.

     

 

در این مقاله همه چیز درباره مسمومیت سگ بررسی شد.

جهت دریافت اطلاعات رایگان بشتر به وبسایت و پیج ما سر بزنید.

 

 

 

بهترین کیلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟

 

کیلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱