در این مقاله چگونگی نگهداری از حیوانات دیگر در کنار سگ بررسی خواهد شد:
چگونه با وجود سگ، حیوان دیگری هم داشته باشیم؟
همیشه این امکان برای صاحبان سگ وجود دارد که شرایطی پیش بیاید و بخواهند به صورت موقت و یا دائمی از حیوانی دیگر در کنار سگ خود نگهداری کنند.
بیاد داشته باشید که سگ شما خانه را محیط و قلمرو خود میداند و ورود حیوانی دیگر میتواند باعث ایجاد ترس، نگرانی و حتی حسودی او شود که رفتارهایی مخرب مانند حمله به حیوان، خرابکاری و پارسهای بی دلیل و حتی فراموشی مکان دفع و یا اعتصاب غذا را ممکن است به همراه داشته باشد.
برای جلوگیری از این پیامدها شما به عنوان صاحب باید سگ را با حیوان جدید آشنا سازید،
برای این منظور، اولین قدم این است که سگی مطیع و تحت کنترل داشته باشید.
سگ شما باید همیشه قلاده گردنی داشته باشد، فرمانهای همقدم، بشین و بمان را بداند و فرمان نه را بشناسد در این صورت میتوانید سگتان را با حیوان جدید به روش زیر آشنا سازید.
روش آموزش
مرحله اول:
حیوان جدید را در باکس یا قفسی قرار داده و روی زمین گذاشته سگ را با قلاده کمری تحت کنترل داشته و به قفس نزدیک کنید. در صورتی که سگ رفتار خشن از خود نشان داد و پارس کرد قلاده کمری را کمی کشیده (این عمل نباید خشن و محکم باشد در حد یادآوری که سگ درک کند در کنترل شما قرار دارد) اسم سگ را محکم همراه با کامه نه بیان کرده و سپس با اسپری آب پاش آب را به صورت سگ اسپری میکنید. این روند را باید طی ۲ روز روزی ۳ یا ۴ بار به مدت ۵ دقیق انجام دهید.
مرحله دوم:
کنار قفس حیوان نشسته به سگ فرمان بشین را میدهید، سگ باید کنار شما به شکلی بنشیند که بدن سگ با بدن شما تماس داشته باشد این تماس باعث ایجاد حس امنیت سگ میشود. در صورتی که سگ پارس نکرد و آرامش خود را حفظ کرد به او خوراکی تشویقی داده نوازشش کنید. و در همین زمان بند قلاده کمری را باز میکنید و اجازه میدهید سگ با آرامش اطراف قفس بچرخد، اگر رفتار خشنی از خود نشان داد به روش مرحله اول تنبیهش کنید. این مرحله ۲ روز پی در پی روزی ۴ بار به مدت ۱۰ دقیقه انجام گیرد.
مرحله سوم:
در این مرحله مانند مرحله دوم قرار گرفته با این تفاوت که از فرد دیگری که سگ با او آشنا است میخواهید کنار سگ بنشیند و کنترل او را داشته باشد. سپس شما حیوان جدید را از قفس خارج کرده به شکلی در دست میگیرید که اگر سگ تصمیم به گاز گرفتن داشته باشد دست شما اولین جای برخورد دهان باشد. سپس با آرامش و بیان کلمات محبت آمیز به سگ فرمان بیا را میدهید و دست خود را به دهانش نزدیک میکنید تا بتواند حیوان جدید را بو کند.
این مرحله را ۳ روز به مدت ۱۵ دقیقه انجام دهید.
مرحله چهارم:
یک هفته از شناسایی حیوان جدید گذشته و سگ شما کاملاً با بو و رفتارهای او آشنا شده و در تمام مراحل رفتار خشنی از خود نشان نداده. حال آماده است تا با حیوان تازه وارد رتباطی رو در رو داشته باشد.
در این زمان بهتر است همچنان سگ قلاده کمری داشته باشد اما بدون بند. به سگ فرمان بشین و بمان را داده. و به سمت قفس رفته و هر زمان که سگ تصمیم گرفت از حالتی که در آن قرار دارد خارج شود او را به حالت منتظر ماندن هدایت میکنید.
سپس در قفس را باز کرده و از آن فاصله گرفته به سمت سگ میروید تا حیوان به آرامی از قفس خارج شود. در این مرحله کنترل استرس شما به عنوان صاحب در روند چگونگی عملکرد سگ بسیار مهم و مؤثر است.
اگر شما کوچکترین استرس و نگرانی نسبت به حمله سگ به حیوان جدید دارید همچنان در مرحله سوم آموزش بمانید. در غیر این صورت میتوانید بدون نشان دادن تغییر رفتار، اجازه دهید سگتان با حیوان جدید بازی کرده و ارتباط برقرار کند.
سگ با پوزه، پنجه و سر به حیوان جدید ضربههایی آرام میزند. شاید این برقراری ارتباط برای شما کمی خشن باشد اما نگران نباشید طبیعی است. تا زمانی که دم سگ به صورت مداوم تکان میخورد و دندان نشان نمیدهد و خرناس نمیکشد نیازی به نگرانی نیست.
نکات قابل توجه
-
مهم_ بیاد داشته باشید هیچ زمانی بدون حضور خود یا فردی که توانایی کنترل حیوانات را ندارد (کودکان) آنها را در کنار هم رها نکنید.
- در طی مراحل تشویقی کلامی و خوراکی را فراموش نکنید.
- اگر تصمیم دارید گربهای را با سگ خود آشنا کنید، بچه گربه گزینه بهتری است.
- بهترین زمان آموزش بعد از گردش روزانه و یا بازیهای پر تحرک است تا سگ تخلیه ارژی شده باشد.
- حتی برای ورود سگ جدیدی به منزل این روش بهتر است صورت گیرد.
-
برای تغذیه حیوانات از ظرف آب و غذای جداگانه استفاده کنید.
- رختخواب و اسباب بازیهای حیوانات را در مکانهایی دور از هم قرار دهید.
- ابراز علاقه، زمانی که صرف آموزش و یا بازی با حیوانات میکنید به یک اندازه باشد.
- هیچگاه از ظرف غذا، خوراکی تشویقی، اسباب بازی و باکس حمل سگتان برای حیوان جدید یا برعکس استفاده نکنید.
- این روند آموزشی تنها برای آشنایی سگ با حیوانات دیگر نمیباشد. و آنرا میتوانید برای تمام حیوانات خانگی استفاده کنید. اما هیچگاه سعی نکنید حیواناتی که خوراک هم هستن را با هم دوست کنید!!
مانند: جغد با موش و همستر، گربه با ماهی، سمور با مار و همستر
در این مقاله چگونگی نگهداری از حیوانات دیگر در کنار سگ بررسی شد.
وبسایت و اینستاگرام ما را دنبال نمایید
به روز ترین کلینیک دامپزشکی تهران، کلینیک دامپزشکی روژان
۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱
آنچه صاحب سگ باید بداند
آقای دکتر احمد رضا الهیار ترکمن و دیگران
قبل از انجام هرگونه اقدام با دامپزشک خود مشورت نمایید؛ادمین و سایت روژان پت هیچگونه مسئولیتی در قبال اقدامات خودسرانه و عواقب ناشی از آن ندارد.