کلینیک دامپزشکی روژان
بیماری های التهابی عفونی پرندگان زینتی

بیماری های التهابی عفونی پرندگان زینتی

در این مقاله همه چیز در خصوص بیماری های التهابی عفونی پرندگان زینتی بررسی شده است، با ما همراه باشید؛

التهابی: عفونی

ویروسی:

میوزیت ویروسی غیر معمول است. عفونت‌های ویروس پلیوما حاد ممکن است باعث رنگ پریدگی عضلات و خونریزی شوند.

باکتریایی:

میوزیت باکتریایی معمولاً گسترش عفونت در پوست یا استخوان زیرین می‌باشد، با این حال، اجسام خارجی (به عنوان مثال میکرو تراشه‌های کاشته شده بدون توجه به استریلاسیون) می‌تواند یک عفونت ایجاد کند. عفونت

ممکن است هوازی یا بی هوازی باشد.

قارچی:

میوزیت قارچی معمولاً به عنوان یک گستره عفونت از کیسه‌های هوا یا گستره هماتوژنوس رخ می‌دهد. این

از نظر ظاهری به میوزیت باکتریایی و گرانولوما شبیه است و فقط از نظر بافت شناسی قابل تشخیص است.

پارازیت‌ها:

سارکوسیستیس

اتیولوژی:

از Sarcocystis spp. ایجاد می‌شود، یک انگل از بسیاری از گونه‌های پرندگان با توزیع جهانی می‌باشد. اعتقاد به شش گونه سارکوسیستیس می‌باشد که پرندگان را آلوده می‌کند. آن‌ها یک چرخه زندگی اجباری دو میزبان دارند که بین یک مرحله روده جنسی در میزبان قطعی و یک ارگان چندتایی غیرجنسی (به ویژه ریه‌ها) و در نهایت فاز کیست عضلانی در میزبان واسطه جایگزین می‌شود.

میزبان قطعی معمولاً یک گوشتخوار است که یک حیوان را (میزبان واسطه ای) با کیست بالغ در عضلات آن می‌خورد.

میزبان واسطه معمولاً یک پرنده گیاه خوار یا حشره خوار است. انتقال به میزبان واسطه معمولاً مکانیکی، به شکل حشرات مانند مگس و سوسک است. هیچ انتقال مستقیمی از پرنده به پرنده وجود ندارد، اگرچه چندین پرنده که در یک مجموعه وجود دارند می‌توانند به طور همزمان آلوده شوند.

ارائه بالینی:

در حالی که برخی از میزبان‌های واسطه ای هم با میزبان انگلی و هم میزبان قطعی تکامل می‌یابند (و بنابراین بیماری بالینی ایجاد نمی‌کند) گونه‌ها در معرض Sarcocystis اغلب علائم بالینی ایجاد می‌کنند.

بیماری حاد ریوی، به دلیل تولید مثل غیر جنسی در ریه، باعث تنگی نفس شدید و اغلب مرگ حاد می‌شود. انسفالیت می‌تواند در طوطی‌ها و رپتورها (فلج خلفی یا یک طرفه، لرزش عمدی و کجی سر) ایجاد شود. بیماری قلبی می‌تواند در صورت موضعی شدن کیست در میوکارد در بعضی از پرندگان ایجاد شود. میوزیت شدید می‌تواند در بعضی از پرندگان ایجاد شود، در پرندگان دیگر ممکن است کیست وجود داشته باشد، اما نمایش علائم بالینی ندارد.

مشکلات معمول جوجه ها
ادامه مطلب

تشخیص:

تشخیص در پرنده زنده دشوار است. آزمایش خون افزایش CK و AST و لکوسیتوز را نشان می‌دهد. یک آزمایش آنتی بادی ایمونوفلورسانس (IFA) در برخی کشورها در دسترس است. بیوپسی عضله از عضلات چهار سر ران نتایج بهتری نسبت به عضلات سینه ای دارند زیرا وجود کیست‌های عضلانی در آنجا کمتر است و احتمالاً قبل از رسیدن به بلوغ انحطاط می‌یابد.

مدیریت:

برای زنده مانده همسر، پیریمتامی با مقدار ۰.۵-۱ میلی گرم در کیلوگرم خوراکی q12h به مدت ۲ تا ۴ روز سپس ۰.۲۵ میلی گرم در کیلوگرم به مدت ۳۰ روز تجویز می‌شود. درمان پرندگان مبتلا شامل داروهای ضد پروتوزآ تریازینون (تولتازوریل، دیکلازوریل و پونازوریل)، آمپرولیوم، پری فسفات و سولفادوکسین / پیریمتامین، می‌باشد. کنترل شامل دور نگه داشتن میزبان‌های قطعی از ماکیان یا محیط فوری و استفاده از کنترل مؤثر حشرات می‌باشد.

لکوسیتوزون:

اتیولوژی:

Leukocytozoon انگل پروتوزوان گلبول‌های قرمز و لکوسیت ها می‌باشد، اما با شیزوگونی در بافت‌های غیر از خون رخ می‌دهد. معمولاً انگل غیر بیماری زا است، اما در بعضی موارد می‌تواند باعث اختلال عضلات اسکلتی و قلبی شود.

ارائه بالینی:

علائم بالینی می‌تواند شامل بی اشتهایی، ضعف، هموگلوبینوری، افسردگی و کم آبی بدن باشد.

مدیریت:

ممکن است کلروکین، پریماکین یا پیریمتامین برای درمان استفاده شود. از قرار گرفتن در معرض حشرات گزنده باید جلوگیری شود.

نئوپلاستیک:

نئوپلازی عضلانی در پرندگان همراه غیر معمول است. می‌تواند اولیه (رابدومیوما؛ رابدمیوسارکوما) یا ثانویه (لنفوسارکوما؛ ملانوما) باشد. بیماری متاستاتیک نادر است.

 

 

 

 

 

 

در این مقاله همه چیز در خصوص بیماری های التهابی عفونی پرندگان زینتی بررسی شد.

جهت مطالعه مقالات بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

 

 

تذکر مهم : این مطلب برگرفته از کتاب طب پرندگان زینتی است. نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انجام اعمال خودسرانه افراد ندارد.جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد منابع ما به این مقاله مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

 

بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟

 

کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱