کلینیک دامپزشکی روژان

گرانترین نژاد های عروس هلندی

عروس های هلندی به طور کلی به ۱۵ نژاد اصلی تقسیم بندی میگردد. نژادهای این پرنده از نظر اندازه، جثه و خصوصیات اخلاقی هیچ تفاوتی با یکدیگر نداشته و فقط در رنگ پرها از یکدیگر متمایز می باشند. در این مقاله که با عنوان گرانترین نژاد عروس هلندی گردآوری شده است؛ به بررسی نژاد های مختلف عروس هلندی خواهیم پرداخت و گرانترین ترین نژادها معرفی خواهیم نمود.

عروس هلندی خاکستری ( Normal grey Cockatiel )

متداول ترین رنگ عروس هلندی، رنگ خاکستری می باشد، این پرنده با پرهای خاکستری که در ناحیه شکم روشن تر می شود، با صورت و تاج سفید یا زرد، گونه های نارنجی و پاهای صورتی تیره، از پر جمعیت ترین عروس هلندی های موجود در دنیا است.

عروس هلندی لوتینو ( Lutino Cockatiel )

محبوب ترین نژاد عروس هلندی، نژاد لوتینو میباشد، پرهای سفید، زرد و یا کرم رنگ، گونه هایی نارنجی و پاهای صورتی و تاجی زیبا از ویژگی های ظاهری این پرنده میباشد.

جهش ژنتیکی انجام شده در این نژاد باعث ناتوانی لوتینو در تولید رنگدانه خاکستری شده است که درنتیجه باعث میگردد پرنده به رنگ سفید دیده شود. در برخی از عروس هلندی های لوتینو که از جفت گیری نژاد دارچینی و لوتینو به وجود آمده اند، طاسی پشت سر طبیعی میباشد.

نژاد ابلق ( Pied Cockatiel )

نژاد ابلق ( Pied Cockatiel ) یا دو رنگ، از اولین گونه های کشف شده توسط پرورش دهندگان، می باشد. این نژاد دارای پرهایی به رنگ زرد، خاکستری و سفید میباشند، در عروس هلندی نژاد ابلق، رنگ بدن پرنده با بالها متفاوت است. تمام بال یا قسمتی از بال ها میتواند رنگ متفاوتی داشته باشد.

نژاد مروارید یا گلباقالی ( Pearl Cockatiel )

عروس هلندی نژاد مرواریدی نیز بر روی پرهای خاکستری خود لکه های دایره ای سفید رنگ دارد که در هر پرنده متمایز از پرنده دیگر است، بعلت وجود این لکه های منظم سفید رنگ بر روی پرهای این پرنده، نام عروس هلندی مرواریدی را برای این نژاد، انتخاب نموده اند.

در جنس نر، این لکه ها فقط تا زمان پرریزی پرنده وجود دارد و پس از آن مشاهده نمی شود، بنابراین گفته میشود اکثر کوکاتیل های مرواریدی ماده میباشند.

عروس هلندی صورت سفید ( White Faced Cockatiel )

این نژاد مانند عروس هلندی طوسی، پرهایی خاکستری رنگ روشن دارد، تفاوت اصلی این پرنده با سایر آن ها، نبود لکه های نارنجی بر روی گونه های این پرنده میباشد.
صورت عروس هلندی نژاد وایت فیس از پرهای سفید یا خاکستری پوشیده شده. در این نژاد پرنده توانایی تولید رنگدانه قرمز یا زرد را در پرهای خود ندارد.

کوکتیل صورت زرد ( Yellow faced cockatiel )

عروس های هلندی که جهش ژنتیکی فقط در سر آنها رخ داده است، دارای بدنی خاکستری رنگ و صورتی به رنگ زرد و گونه های نارنجی رنگ میباشد. تاج عروس هلندی صورت زرد، نیز ترکیبی از دو رنگ خاکستری و زرد می باشد. تفاوت آنها با نژاد کاکاتیل خاکستری، در میزان رنگ زرد در صورت آنها میباشد.

عروس هلندی دارچینی ( Cinnamon Cockatiel )

نژادی با پرهایی قهوه ای رنگ و زرد، با سر و صورت زرد و گونه های هلویی، به دلیل رنگ متفاوت پرهایش به نام نژاد دارچینی شناخته می شود.

مرغ مینا بهتر است یا عروس هلندی؟
ادامه مطلب

در ایران این نژاد را با نام کوکاتیل سینامون نیز می شناسند. اگر قصد خرید عروس هلندی دارید، حتما باید قبل از خرید بتوانید سن و جنسیت آنها را تعیین نمایید. این موضوع برای اهلی کردن انها مهم میباشد.

نژاد های کمیاب عروس هلندی :


پرندگان برای جفت یابی به همنوعان خود که خصوصیت ظاهری متفاوتی دارند، جذب نمیگردند، بنابراین پرنده های دارای پرهای خاص، در تشکیل گله و جفت گیری دچار مشکل می شوند. این یکی از دلایل اصلی کمیاب بودن برخی از نژاد ها و عدم انتقال رنگ پرها به نسل بعدی میباشد.

در ادامه به بررسی برخی از کمیاب ترین و گرانترین نژاد های عروس هلندی خواهیم پرداخت.

عروس هلندی آلبینو ( Albino Cockatiel )

عروس هلندی آلبینو چشم قرمز، یکی از کمیاب ترین و گرانترین نژاد های عروس هلندی جهان می باشد. این پرنده ی زیبا توانایی تولید هیچ گونه رنگدانه ای در پرهای خود ندارد و پرهایی کاملا سفید و یکدست دارد. چشمان قرمز و شرابی آلبینوها یکی دیگر از دلایل تمایز آنها، با سایر نژادهای عروس هلندی می باشد.

در صورتی که دو نسل قبلی پرنده آلبینو باشند، جوجه متولد شده آلبینوی اصل خواهد بود. این نژاد برای اولین بار از ترکیب دو نژاد فیس وایت و لوتینو به وجود آمد. همانطور که گفته شد، عروس هلندی های فیس وایت توانایی تولید رنگدانه قرمز و زرد را نداشته. و نژاد لوتینو نیز توانایی تولید رنگدانه خاکستری را ندارند، این اتفاق موجب پدید آمدن پرنده آلبینو که بطور کامل فاقد رنگدانه میباشد؛ گشته است.

عروس هلندی نقره ای ( Silver Cockatiel )

عروس هلندی نقره ای از نژاد خاکستری معمولی پیروی کرده اما به دلیل وجود رنگدانه های خاکستری کمتر، به نام عروس هلندی نقره ای شناخته می شود. آنها مانند کاکاتیل های خاکستری دارای گونه های نارنجی هستند. این نژاد برای اولین بار از جفت گیری عروس هلندی نژاد صورت سفید و آلبینو به وجود آمد.

عروس هلندی زمرد ( Emerald Cockatiel )

عروس هلندی نمی تواند رنگدانه سبز تولید نماید. اما ترکیب پرهای خاکستری روشن به همراه زرد در این پرنده در زیر نور انعکاسی سبز رنگ به نمایش میگذارد.

علت نام گذاری این پرنده نیز مانند تمام نژادهای عروس هلندی به دلیل رنگ پرهای اوست. پرهای این پرنده نسبت به هم نوع خاکستری اش، روشن تر میباشد. و کلیه ی ویژگی های گفته شده در بالا، این نژاد را به یکی از گرانترین نژاد های عروس هلندی مبدل کرده است.

عروس هلندی نژاد پلاتین ( Platinum Cockatiel )


در این نژاد رنگدانه های زرد رنگ بیشتری وجود دارد. پرهای نقره ای رنگ به همراه رنگ زرد و سفید، انعکاسی به رنگ بژ را به بیننده انتقال می دهد. این پرنده تنها در استرالیا دیده شده است.

وبسایت و اینستاگرام ما را دنبال نمایید

به روز ترین کلینیک دامپزشکی تهران، کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱

قبل از انجام هرگونه اقدام با دامپزشک خود مشورت نمایید؛ادمین و سایت روژان پت هیچگونه مسئولیتی در قبال اقدامات خودسرانه و عواقب ناشی از آن ندارد.