کلینیک دامپزشکی روژان
کمبودهای تغذیه ای پرندگان زینتی

کمبودهای تغذیه ای پرندگان زینتی

در این مقاله همه چیز در خصوص کمبودهای تغذیه ای پرندگان زینتی بررسی شده است، با ما همراه باشید؛

 

کمبودهای تغذیه ای

ویتامین‌ها:

هیپوویتامینوز B1 (تیامین):

این کمبود باعث بی اشتهایی، فلج صعودی و opisthotonos، التهاب مثانه با انحطاط ملین و هایپرتروفی آدرنال و ورم پوستی می‌گردد. این مورد اکثراً در پرندگان وحشی که گوشت بدون مکمل‌های ویتامینی می‌خورند مشاهده شده است. کیس ها در عرض چند ساعت به ویتامین تزریقی B1 واکنش نشان می‌دهند.

 

هیپو ویتامینوز B2 (ریبوفلاوین):

هیپو ویتامینوز B2 سبب فلج انگشتان حلقوی در مرغ‌ها و باجریگارهای جوجه کشی، ضعف، لاغری (با وجود اشتهای خوب)، اسهال، قدم زدن روی گیاهان با انگشتان پیچ خورده به سمت داخل و آتروفی عضله ساق پا و دمیلانسیون  اعصاب جانبی با ورم عصب می‌گردد. خسارت کیس های مزمن غیر قابل بازگشت است.

 

هیپوویتامینوز E و کمبود سلنیوم:

کمبود ویتامین E در پرندگان جوان سبب انسفالومالاسی، حساسیت تراوشی و دیستروفی عضلانی می‌گردد. این به ویژه در باجریگارهای نوزاد شایع است.

 

هیپویتامینوز B6 (پیریدوکسین):

هیپوویتامینوز B6 سبب راه رفتن تند و عصبی متمایل به دویدن و بال بال زدن می‌شود. سپس پرنده با آهنگ تند و clonic با سر و حرکات پا سقوط کرده و معمولاً این اقدام منجر به مرگ پرنده می‌گردد.

 

کلسیم:

تعریف/ مرور کلی:

تتانی هیپو کلسیمیک اغلب در طوطی‌های بالغ خاکستری متعلق به آفریقا مشاهده شده است.

 

علت شناسی:

این امر معمولاً با خوردن درازمدت رژیم غذایی فاقد کلسیم رخ می‌دهد و با هیپوویتامینوز D3(به دلیل کمبود تابش UVB یا مکمل‌های تغذیه ای رخ می‌دهد) همراه است. در ابتدا، پرنده با استفاده از مخزن کلسیم موجود در استخوان‌ها، غلظت کلسیم نرمال خونش حفظ می‌شود ولی در نهایت سیستم هموستاتیک از کار افتاده و میزان کلسیم خون افت می‌کند. در یک طوطی خاکستری بالغ، غلظت کلسیم یونیزه شده خون در محدوده خیلی باریک (۰.۹۶–۱.۲۲ mmol/l) حفظ می‌شود. زمانی که سیستم هموستاتیک از کار می‌افتد و غلظت کلسیم یونیزه شده خون زیر سطح نرمال می‌رود، پرنده علائم بالینی عصبی و مختلفی از خود بروز می‌دهد.

غذای قناری چیست؟
ادامه مطلب

 

ارائه بالینی:

در ابتدا پرنده ممکن است فقط سرش را بچرخاند یا تکان دهد. آتاکسی ایجاد می‌شود و به صورت تشنج یا تکانش پیشرفت می‌کند.

 

تشخیص:

سطوح کلسیم خون (ترجیحاً کلسیم یونیزه) باید به طریق فوق اندازه گیری و تفسیر گردد. باید مراقب بود که تصور نشود همه تشنج‌های طوطی خاکستری افریقایی، هیپوکلسیمیک است.

 

درمان:

علائم بالینی به سرعت به کلسیم تزریقی و مکمل‌های ویتامین D3 واکنش نشان می‌دهند. درمان طولانی مدت شامل بهبود و اصلاح رژیم غذایی با لحاظ کردن محتویات حاوی ویتامین D3 و کلسیم است. تابش UVB از طریق نور طبیعی خورشید یا نورهای طیفی کاملاً مصنوعی باید فراهم گردد به ویژه برای پرندگانی که در معرض سطوح پایین نور در محل زندگی خود هستند. زمانی که از نورهای UVB استفاده می‌شود باید مراقب بود که کراتیت ناشی از UVB ایجاد نشود.

 

 

 

 

 

 

در این مقاله همه چیز در خصوص کمبودهای تغذیه ای پرندگان زینتی بررسی شد.

جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

تذکر مهم : این مطلب برگرفته از کتاب طب پرندگان زینتی است. نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انجام اعمال خودسرانه افراد ندارد.جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد منابع ما به این مقاله مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

 

بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟

 

کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱