شناخت و نگهداری سیچلاید اوراتوس
ماهی اوراتوس یکی دیگر از انواع سیچلایدهای افریقایی ست که بسیار تندخو و مهاجم است. از قرار دادن ماهی اوراتوس در میان ماهیان خود بپرهیزید زیرا کمتر ماهیی توانایی مقابله با ان را خواهد داشت و بهتر است این ماهی زیبا را به صورت تک گونه یا با هم خانوادههای افریقایی خود مانند ماکرو، سیچلاید زرافهای، زبرا سیچلاید و غیره نگهداری کنید. در این قسمت ما به طور کامل در مورد این ماهی زیبا بحث خواهیم کرد تا شما کاملا با اوراتوس ها اشنا شوید.
نام علمی:
Melanochromis auratus
نام رایج:
اوراتوس
خانواده:
سیکلیده Cichlidae (سیچلاید ها)
زیستگاه:
دریاچه مالاوی (آفریقا)
دمای مناسب نگهداری:
۲۲ تا ۲۸ درجه سانتیگراد
پ-هاش:
۷٫۵ تا ۸٫۵
اندازه بالغین:
۱۰ الی ۱۲ سانتیمتر
طول عمر:
حدود ۱۰ سال
شناخت:
سیچلاید اوراتوس یکی از ماهیان پرخاشگر و تندخوی بازار اکواریومی ست که منشاء اصلی ان را میتوان افریقا در دریاچه مالاوی دانست. انها در کوچکی بسیار زیبا و در گروه شنا میکنند. جنس نر و ماده در کوچکی راه راههای زرد و مشکی در پهلوهایشان دارند و با بزرگ شدن رنگ جنس نر آبی رنگ شده ولی ماده همان زرد باقی میماند. اوراتوس ها چه در جنس نر و چه در جنس ماده میتوانند تا ۱۰ الی ۱۲ سانتیمتر رشد کنند که اندازه ایده الی برای تانکهای متوسط میباشند.
نگهداری:
نگهداری انها بسیار ساده است و کافی ست در تانک انها از ماهی دیگری استفاده نکنید و انها را به صورت تک گونه در یک اکواریوم صخرهای نگهداری کنید که بسیار این اکواریوم را دوست خواهند داشت. اگر علاقه مند به نگهداری انها در یک تانک اجتماعی هستید از هم خانوادههای خود یعنی سیچلاید های افریقایی مانند سیچلاید زرافهای، سیچلاید مارمالاد، رد زبرا و… استفاده کنید، اگر چه نگهداری این سیچلاید های تند خو کنار یکدیگر هم خالی از دردسر نخواهد بود ولی برای جلوگیری از زد و خورد بین انها تا میتوانید اکواریوم مورد نظر را بزرگ در نظر بگیرید و از دکورهای صخرهای و مخفیگاههای فراوان استفاده کنید. سعی کنید هیچ گاه در کنار اوراتوس ها از ماهیان صلح جو یا سیکلید های امریکایی استفاده نکنید که حتما به دردسر خواهید افتاد. این ماهی با انواع سیچلایدهای امریکایی انگار دشمنی دیرینه دارد و دیر یا زود به مشکل خواهید خورد، مخصوصا اگر یک جفت اوراتوس در تانک سیچلایدهای امریکایی به فکر تولید مثل باشند.
تغذیه:
انها همه چیز خوار هستند ولی غذای اصلی انها دارای منبع پروتئینی و فیبر بالا است. شما میتوانید به انها از غذاهای خشک و اماده تجاری موجود در بازار تا غذاهای طبیعی مانند دل گاو و بچه ماهی به انها بدهید. دقت کنید غذای یکنواخت و تغذیه بیش از حد با منابع پروتئینی سریعا این ماهی را دچار نفخ شکم خواهد کرد. بنابراین در رژیم غذایی انها تنوع را بگنجانید. (از اسپیرولینا استفاده کنید، غذاهای بالانس شده موجود در بازار را فراموش نکنید، به عنوان سوپرایز هفتگی از ارتمیا یا بچه ماهی استفاده کنید).
تشخیص جنسیت:
بهترین مشخصه برای تشخیص جنسیت اوراتوس های بالغ رنگ انها است که در نرها تیره تر و رنگ انها متمایل به ابی است و در مادهها رنگ روشتنری دارند و بدن متمایل به زرد است. بهترین مشخصه رنگی روی شکم ماهیان است.
تکثیر:
این ماهیان دهان پرور هستند و تخمها و بچهها را در دهان خود پرورش میدهند. ابتدا نر و ماده مکانی را بین صخرهها و حفرههای محل زندگی انتخاب کرده و در ان مکان تخمریزی میکنند و ماهی نر تخمها را بارور کرده و از اینجا به بعد ماهی ماده تخمها را در دهان خود حمل میکند تا بچهها متولد شوند و بعد از ان هم مدتی از بچهها در دهان خود خود نگهداری کرده و هنگام خطر انها را حمل میکند ولی بالاخره انها را در گوشهای از سنگها یا مخفیگاهی رها میکند و کار تولید مثل خود را به اتمام میرساند.
در این مقاله همه چیز در خصوص سیچلاید اوراتوس مورد بررسی قرار گرفت.
جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.
تذکر مهم : این مطلب برگرفته از کتاب راهنمای بهداشت، پرورش و نگهداری ماهیان زینتی است. نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انجام اعمال خودسرانه افراد ندارد.جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد منابع ما به این مقاله مراجعه کنید.
بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟
کلینیک دامپزشکی روژان
۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱