در این مقاله شناخت و نگهداری کیلی فیشها بررسی خواهد شد:
شناخت و نگهداری کیلی فیشها
کیلی فیشها نیز همانند اکثر ماهیان کوچک، زیبا و رنگی جزو گونههای پرطرفدار به شمار میروند که متاسفانه تا چند سال پیش در بازار اکواریومی ایران زیاد به انها توجه نمیشد اما هم اکنون یکی از گونههای رایج با طرفداران زیاد به شمار میروند. سطح نگهداری این ماهیان ارام و زیبا اسان است و حتی نگهداری انها به مبتدیها توصیه میشود. این ماهیان کم توقع مناسب نگهداری در کنار انواع ماهیان صلح طلب و حتی مناسب اکواریوم های گیاهی میباشند.
شناخت:
کیلی فیشها شامل چندین گروه یا زیر خانواده و بیش از ۱۲۷۰ گونه میباشند که خانواده Rivulidae ها با ۳۲۰ گونه مختلف از بزرگترین آنها هستند. اکثر کیلی فیشها ماهیان کوچکی هستند و بین ۳ الی ۵ سانتیمتر طول دارند که البته در انواع بزرگ و غول پیکر انها در طبیعت به ۱۵ سانتیمتر نیز میرسد. کیلی فیشها در اب های شیرین و شورمزه زندگی میکنند و در مناطق کسترده ای از نهرها و رودخانهها در امریکا، افریقا، جنوب اروپا و حتی اسیا یافت میشوند. کیلی فیشها طول عمری کمتر از سه سال دارند که در اکواریوم های خانگی در بهترین شرایط میتوانند به این سن برسند. اصولا کیلی فیشهای نر بزرگتر، درخشان تر و رنگ امیزی زیباتری دارند. کیلی فیشها تخم گذار هستند و انواع انها به شکلهای مختلفی تکثیر میشوند. برخی از انها تخمها را بر روی گیاهان قرار میدهند، برخی بین صخرهها و برخی بین ماسههای روان…
نگهداری:
نگهداری از کیلی فیشها بسیار ساده است. انها در شرایط معمول یک اکواریوم خانگی به راحتی زندگی میکنند. کیلی فیشها به ابی با پ-هاش ۶ الی ۷٫۵ و سختی ۵ الی ۸ و همچنین دمایی در محدوده ۲۲ الی ۲۸ درجه سانتیگراد نیازمندند. اصولا اب اکواریوم کیلی فیشها به خاطر محیط زیست انها کمی شورمزه است اما در اب مطلقا شیرین نیز قادر به حیات هستند. شیرینی آب کمی در عمر ماهی و در معرض بیماری قرار گرفتنشان تاثیر گذار است. کیلی فیشها را میتوان در یک اکواریوم جمعی با انواع گونههای صلح جو مانند تتراها، رنگین کمانها، زبراها، برخی بارب ها، برخی گربه ماهیان کوچک مانند کوریدوراس و… نگهداری کرد. همچنین کیلی فیشها یکی از گزینههای محبوب در اکواریوم ها گیاهی به شمار میرود که البته به دلیل شیرین بودن اب اکواریوم های گیاهی در شرایط ایده ال قرار نمیگیرند، همچنین برخی از کیلی فیشها به خوردن گیاهان علاقه نشان میدهند. بهتر است کیلی فیشها را در دستههای ۵ الی ۷ تایی در اکواریوم های خانگی نگهداری کنید و روی اکواریوم همواره پوشیده باشد زیرا انها پرش کنندگان خوبی هستند.
تغذیه:
انواع غذاهای طبیعی را میپسندند. ممکن است در ابتدا به غذاهای خشک تمایلی نشان ندهند ولی رفته رفته میتوان انها را با انواع غذاهای خشک مانند پولکی تغذیه نمود. ارتمیا، کرم خونی و نوزاد زنده زاها از غذاهای محبوب کیلی فیشها به شمار میرود و برای ترغیب به تغذیه میتوان از این نوع غذاها استفاده نمود.
تشخیص جنسیت:
کیلی فیشهای نر دارای جثهای بزرگتر و همچنین بالههای بلند تر و رنگی تری نسبت به ماده هستند.
در این مقاله شناخت و نگهداری کیلی فیشها بررسی شد.
وبسایت و اینستاگرام ما را دنبال نمایید
به روز ترین کلینیک دامپزشکی تهران، کلینیک دامپزشکی روژان
۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱
راهنمای بهداشت، پرورش و نگهداری ماهیان زینتی
دکتر احمد رضا الهیار ترکمن و دیگران
قبل از انجام هرگونه اقدام با دامپزشک خود مشورت نمایید؛ادمین و سایت روژان پت هیچگونه مسئولیتی در قبال اقدامات خودسرانه و عواقب ناشی از آن ندارد.