کلینیک دامپزشکی روژان
dog_2

بهترین حیوان خانگی، برای نگهداری در آپارتمان

کلیه حیواناتی که به عنوان همدم انسان در منزل نگهداری می شوند را به عنوان بهترین حیوان خانگی به شمار می آورند. حیوانات خانگی را می تواند در دو گروه حیوانات خانگی متداول (شامل: سگ، گربه، پرندگان زینتی و ماهیان آکواریومی) و حیوانات خانگی غیر متداول(exotic) (شامل: خرگوش، همستر، لاک پشت، ایگوآنا، انواع مار، موش سوری، میمون، جوجه تیغی و ..) تقسیم نمود.

حیوانات خانگی غیر متداول در واقع حیوانات وحشی و یا آزمایشگاهی هستند که به دلیل ظاهر جذاب و یا گاهی متفاوت بودن در منزل نگهداری می شوند.

زندگی در آپارتمان مطمئنا ویژگی و برتری های خود را دارد، از جمله بی نیاز بودن به هرس کردن چمن و یا باغچه، یا بی نیازی از نگهداری موارد بیشماری که زندگی در یک خانه می طلبد. بر اساس نظرسنجی سال ۲۰۱۴ املاک ملی آمریکا، ۳۹% آپارتمان را بر خانه ی تکی ترجیح می دهند.

بهترین حیوان خانگی

نکته ی منفی این قضیه برای دوستداران حیوانات خانگی این است که اجازه ی نگهداری از برخی حیوانات خانگی وجود ندارد، برخی دیگر بسیار بزرگند، یا بسیار فعال، یا بسیار پر سر و صدا هستند یا کلا برای نگهداری در فضاهای کوچک مناسب نیستند. ما همگی می خواهیم که حیوانات خانگیمان خرسند و سلامت باشند، و ممکن است که آپارتمان همیشه نتواند این را فراهم کند. پس یک صاحب حیوان خانگی آینده نگر چه باید بکند؟

در مورد هر حیوان خانگی، ضروریست که اجازه ی نگه داری بررسی شده باشد چنانچه حتی حیواناتی مناسب آپارتمان نیز ممکن هست که اجازه برای نگه داریشان در آن محیط خاص وجود نداشته باشد.

 

۱- سگ ها

سگ اهلی (Canis familiaris) حیوانی است گوشتخوار که با گرگ قرابت نزدیکی دارد ولی بر خلاف گرگ براحتی اهلی شده، حیوانی اجتماعی است و به صاحب خود وفادار می‌ماند.

سابقه اهلی کردن سگ به حدود ۱۰۰۰۰ سال پیش باز می‌گردد. اعتقاد عمومی بر این است که سگ اهلی از گرگ منشأ گرفته و با توجه به خصوصیات متفاوت گرگ‌ها در قاره‌های مختلف، این امر به سگ‌های ایجاد شده نیز سرایت کرده است. برای مثال گرگ اروپایی بزرگ و قوی می‌باشد و منشأ نژادهایی چون Belgian shepherd, German shepherd بوده است و برخلاف آن گرگ‌های آسیایی که کوچک‌تر بوده و منشأ نژادهایی مانند Chinese, Akita, Pekingese می‌باشد. نژادهایی مانند Boston terrier, Alaskan malamuye نیز از گرگ آمریکایی منشأ گرفته‌اند.

انواع سگ ها:

  1. سگ کاری

    این گروه سگ‌ها جهت نگهبانی، حفاظت از انسان، منزل یا حیوانات او (مانند گله گوسفند و غیره) پرورش داده می‌شوند این سگ‌ها باهوش و مشتاق خدمت بوده ولی نسبت به سگ‌های خانگی هم اندازه خود نیاز به غذا و انرژی بیشتری دارند. مانند German shepherd برخی از نژادهای این گروه را می‌توان جهت کارهای تخصصی تربیت کرد مثلاً حفاظت (Dobberman)، راهنمای افراد نابینا (Boxer)، امداد در کوهستان (Saint Bernard) و نجات غریق (Newfoundland) و غیره.

  2. سگ ورزشی

    نژادهایی هستند که به منظور شکار حیوانات یا مسابقات ورزشی پرورش داده می‌شوند. برخی از این‌ها سرعت کمتری دارند و بیشتر جهت شکار به صورت گروهی مورد استفاده قرار می‌گیرند. مانند Foxhound و برخی دارای پاهای بلند و کشیده و سرعت بیشتری هستند و در مسابقات سرعت نیز از آن‌ها استفاده می‌شود مانند Grehound گروهی نیز به انسان در شکار پرندگان وحشی در خشکی و آب کمک می‌کنند مانند Setter pointer بطور کلی این گروه سگ‌ها گوش به فرمان و مطیع می‌باشند.

  3. Terriers

    نژادهایی کوچک ولی شجاع بوده و اصالتاً شکارچی می‌باشند. وجه تسمیه terrier به این دلیل است که شکار خود را (روباه، خرگوش) تا داخل سوراخ خود تعقیب می‌کنند. تریر ها سگ‌هایی باهوش و دوست داشتنی بوده و در داخل منزل قابل نگهداری می‌باشند. ضمناً توانایی گرفتن موش را نیز دارند. مانند Fox terrier, Skye terrier.

  4. سگ‌های مونس و همدم

    این نژادها بهترین حیوان خانگی هستند و نیز می‌توان داخل منزل نگهداری کرد و موجب انبساط خاطر می‌شوند. ولی نیاز به فعالیت روزانه زیادی دارند مانند Dalmation, poodle, spitz.

  5. toy dogs

    به عنوان سگ‌های خانگی بسیار کوچک و تزئینی مورد استفاده قرار می‌گیرند مانند Pekingese, Maltese, Yorkshire terrier.

 

آشنایی با چرخه زندگی سگ اهلی به عنوان بهترین حیوان خانگی

دوره آبستنی سگ ماده بطور متوسط ۶۳ روز است. (بین ۶۵- ۶۰) بطور متوسط سگ‌های نژاد کوچک ۳- ۲ توله و سگ‌های نژاد بزرگ ۶- ۵ توله به دنیا می‌آورند. (تا ۲۰ توله نیز گزارش شده). توله‌ها هنگام تولد دارای مو هستند ولی چشم‌ها و گوش هایشان بسته می‌باشد. در هفته اول توله‌ها تنها توانایی مکیدن، خزیدن کورکورانه و میو کردن را دارند. در هفته دوم قادر به ایستادن بوده و ماجراجویی آن‌ها آغاز می‌شود. چشم‌ها از ۱۰ روزگی شروع به باز شدن می‌کنند ولی بینایی و شنوایی توله در حدود ۱ ماهگی کامل می‌شود.
در ۲۰ روزگی توله‌ها می‌توانند علاوه بر شیر مادر، کمی غذای نرم جامد نیز دریافت کنند. توله‌ها بین ۷- ۵ هفتگی از شیر گرفته می‌شوند ولی باید حداقل تا ۲ ماهگی در کنار مادر باشند. دندان‌های شیری از حدود ۴- ۳ هفتگی درآمده و بین ۶- ۴ ماهگی می‌ریزند و جای خود را به دندان‌های دائمی می‌دهند. تشخیص سن توله از روی دندان‌ها میسر می‌باشد. بلوغ در حدود ۱۰- ۱۲ ماهگی صورت می‌گیرد. سگ‌های ماده بالغ از همان فحلی اول توانایی جفت گیری را دارند ولی بهتر است در فحلی دوم یا سوم این عمل انجام شود. سگ‌های نر نیز بهتر است بین ۸- ۱ سالگی جفت انداخته شوند. طول عمر سگ بطور متوسط ۱۶- ۱۰ سال می‌باشد.

ارسال نظر