در این مقاله همه چیز در خصوص رفتار تهاجمی خرگوش بررسی شده است، با ما همراه باشید؛
مسائل رفتاری و تهاجم:
خرگوشها همانند سایر گونهها از سن کم به بررسی و لمس واکنش نشان میدهند. خرگوشی که تجربه لذت بخشی با انسانها داشته باشد، نسبت به خرگوشی که به مدت طولانی به حال خودش رها میشود و زمانی که با انسان تماس دارد و با خشونت لمس میشود، احتمال کمتری دارد که ترسو، هراسان و تهاجمی برخورد کند. بررسی اثر لمس زود هنگام نشان میدهد که بچه خرگوشهایی که بین سنین ۲۶ و ۴۲ روزه بلند شده و لمس میشوند، تمایل بیشتری برای نزدیکی به انسانها دارند و نزدیک آنها باقی میمانند (دیر وجوون و مک برید، ۱۹۹۹). صاحبان خرگوشها اغلب به دنبال راهنمایی در مورد تمایلات ستیزهجویی خرگوشهایشان هستند.
گاهی اوقات دلیل ستیزهجویی واضح است. دو نر دستنخورده که با هم نگهداری میشوند، احتمالاً جنگجو بوده و باید جدا شده یا اخته گردند. خرگوشهای مادهای که تحت تأثیر شدید هورمونها قرار دارند، شدیداً از محل لانه سازیشان یعنی آغل دفاع میکنند و به مزاحمها ازجمله خرگوشهای دیگر و انسانها حمله میکنند. این خرگوشها زمانی که خارج از لانههایشان باشند، بسیار مطیع و آرام هستند. به همین دلیل، توصیه شده است که لانهها زمانی که خالی هستند، تمیز شوند.
تاثیر عقیم سازی:
معمولاً این نوع حمله با عقیم کردن درمان میشود ولی احتمالاً چند هفته طول بکشد تا اثرات آن بهصورت کامل برطرف شود. خرگوشهای ماده شدیداً از تولههایشان محافظت نموده و رفتار تهاجمی آنها ممکن است برای محافظت از هم نشینشان افزایش یابد. حمله مستقیم تنها دلیل خرگوشها برای زخمی کردن صاحبانشان نیست. گاهی اوقات انگشتها به جای غذا اشتباه گرفته میشوند (به ویژه اگر بوی بیسکویت یا شیرینی دهند). آراستگی بیش از حد ممکن است موجب گازگرفتن شود. خرگوشهای جوان، اشیاء را گاز میگیرند زیرا بخشی از رشدشان است و این رفتار اکتشافی به صاحبانشان نیز تعمیم مییابد.
خرگوشهایی که سایر خرگوشها یا حیوانات را بو میکنند، ممکن است بهعنوان بخشی از رفتار دفاع قلمرویی، هجومی شوند. بهطورکلی، نزدیک شدن به خرگوشهای مهاجم و عصبی ترجیح داده میشود. همانند سایر گونهها، درد میتواند نتیجه رفتار تهاجمی باشد. خرگوشی که در حالت نرمال، سربهراه و مطیع است اما شروع به حمله میکند باید به دقت بررسی شده تا محل درد یافت شود. بیماری دندان و تشکیل سیخونکهای تیز روی دندانهای آسیابی میتوانند شدیداً دردناک باشند. خرگوشها همچنین در معرض اختلالات اسکلتی عضلانی ازجمله آرتروز یاspondylitis فقراتی قرار دارند.
ناشنوایی خرگوش:
ناشنوایی نیز از علل تهاجم خرگوشها گزارش شده است (اخبار سلامت خرگوش، ۱۹۹۱ الف، ۱۹۹۳). خرگوشهای ناشنوا ممکن است با آمدن صاحب از جا بپرند و در واکنش به آن، وی را گاز بگیرند. ناشنوایی ممکن است به واسطه cuniculi infestation Psoroptes که کانال شنوایی خارجی را با کرمهای پنیر و ماده مترشحه مسدود نموده، ایجاد شود. بسیاری از خرگوشهای گوش آویزان، کانالهای خارجی گوش پر از آشغال و ماده مومی دارند. در برخی خرگوشها، چین صماخی پر از چرکهای غلیظ است که ناشی از بالا آمدن عفونت Pasteurella multocidaاز حفره بینیاست. چرکهای غلیظ شده در کانال افقی گوش یک یافته شایع پس از مرگ در بسیاری از خرگوشهای خانگی است. آماس مغزیGranulomatous ناشی از Encephalitozooncuniculi نیز میتواند علت ناشنوایی باشد.
در این مقاله همه چیز در خصوص رفتار تهاجمی خرگوش بررسی شده است.
جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.
تذکر مهم : این مطلب برگرفته از کتاب طب خرگوش است. نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انجام اعمال خودسرانه افراد ندارد.جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد منابع ما به این مقاله مراجعه کنید.
بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟
کلینیک دامپزشکی روژان
۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱