مواظبت از زخمهای باز
به هنگام معاینه زخم از آلودگیهای بیشتر زخم اجتناب نمائید. از دستکشهای لاستیکی و وسایل استریل استفاده کرده و از دستکاریهای غیر لازم زخم خودداری کنید. حیوان را به طور آرام بگیرید تا از حدوث صدمات بیشتر جلوگیری کنید. پاهای شکسته را قبل از حرکت حیوان غیر متحرک و تثبیت نمائید و اگر تصور میکنید که طناب نخاعی صدمه دیده است حیوان را روی صفحه مسط حرکت دهید.
ناحیه اطراف زخم را گرفته و به هنگام گرفتن ناحیه زخم را به آرامی تمیز و پاک کنید زخم را با پوشش استریل بپوشانید لبههای زخم آن وقت بایستی به آرامی شستشو و یا صابون مخصوص جراحی و آب پاک شوند. روی زخم چند بار سرم فیزیولوژی استریل بریزید. استفاده از آب اکسیژنه ۱۲% (۱۲ حجم) نیز توصیه میشود که با استفاده از آن موضع زخم کف میکند. این کار را بایستی چند بار انجام دهید و هر بار کف را پاک کنید و مجدداً از این آب استفاده نمائید. نسوج تحریک شده و یا مرده را بردارید.
نسوج زنده بخصوص نسوج پوست را نگهدارید. هرگاه زخم در اطراف شکاف وارده باشد در این صورت لبههای پوست نیاز به اصلاح ندارند و در صورتی که کنگرهدار شده باشد در این صورت بایستی اصلاح گردند غالب زخمها را میتوان در ابتدا با بخیه بست. زخمهائی را که امکان بستن آنها در ابتدا نیست زخمهائی هستند که ۸ تا ۱۲ ساعت از زمان صدمه وارده بر آنها گذشته است. این زخمها اساساً آلودگی پیدا کردهاند و یا زخمهائی هستند که به عضله نیز به طور وسیع صدمه وارد شده است. در صورتی که آلودگی اساسی رخ داده باشد و یا در صورتی که فضای مرده وسیع و صدمه عضلانی نیز وسیع باشد در این صورت زهکش مناسبی بایستی در زخم قرار داده شود.
و در ادامه:
هرگاه پوست به اندازه کافی برای بستن زخم وجود نداشته باشد در این صورت گرافهای پوستی برگههای متناوبی را ممکن است مورد استفاده قرار داد. یک کمپرس پارچهای همراه با زهکش روی زخم قرار دهید این کار باعث میشود که آلودگی کاهش پیدا کند. ادم را کنترل کنید. فضای مرده را محو کنید و مانع نقص حیوان در موضع شوید. هرگاه صدمات نسوج نرم وسیع باشد و پای حیوان را گرفتار کرده باشد در این صورت بایستی در این گونه موارد از توماس سپلینت مناسب استفاده شود.
در این مقاله همه چیز در خصوص مواظبت از زخمهای باز سگ و گربه بررسی شد.
جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.
تذکر مهم : این مطلب برگرفته از کتاب آنچه صاحب یک سگ باید بداند است. نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انجام اعمال خودسرانه افراد ندارد.جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد منابع ما به این مقاله مراجعه کنید.
بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟
کلینیک دامپزشکی روژان
۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱