کلینیک دامپزشکی روژان
حواس شیمیایی پرندگان زینتی

حواس شیمیایی پرندگان زینتی

در این مقاله همه چیز در خصوص حواس شیمیایی پرندگان زینتی بررسی شده است،با ما همراه باشید ؛

 

حواس شیمیایی پرندگان زینتی

قابلیت‌های بویایی پرندگان برای سال‌ها بحث برانگیز بوده است. تحقیقات انجام شده در دو دهه آخر نشان می‌دهد که پرندگان دارای سیستم‌های بویایی هستندکه پیچیدگی و توسعه آن‌ها در بین گونه‌ها متفاوت است.

آن‌ها دارای استخوان صدفی بینی هستند، اما فاقد ارگان ومرونازال (ژاکوبسن) می‌باشند. توربینات های استخوان صدفی سوم دارای اپی تلیوم بویایی است؛ پایانه‌های محیطی اعصاب بویایی در این اپیتلیوم قرار دارند و با پیازهای بویایی مغز ارتباط برقرار می‌کنند حس بویایی به خوبی در کیوی‌ها، کرکس‌های New World، مرغابی‌ها و مرغ‌های طوفان توسعه یافته است، و مرغ، کبوتران و بیشتر پرندگان شکاری در حد متوسط توسعه یافته است؛ و در پرندگان آواز خوان به طور ضعیف گسترش یافته است. ممکن است که توسعه حس بویایی با منابع غذایی مرتبط باشد (به عنوان مثال، کرکس‌ها لاشخور خوار هستند که توسط حس بویایی به سمت ناحیه غذا هدایت می‌شوند، آن‌ها برای یافتن منبع غذایی به دید تکیه می‌کنند).

عملکرد حس چشایی (طعم) تشویق مصرف مواد مغذی، تبعیض در میان غذاهایی در دسترس و جلوگیری از سمی بودن مواد غذایی می‌باشد. به این ترتیب، طعم در یک گونه خاص انتظار می‌رود مکمل هضم، سوخت و ساز بدن باشد و نیازهای غذایی آن گونه باشد. گیرنده‌های طعم (جوانه‌ها) در ارتباط نزدیکی با غدد بزاقی در پایه زبان و کف حلق یافت می‌شوند. تعدادی در نواخی دیگر یافت می‌شوند و تعداد جوانه‌ها و توزیع آن‌ها ممکن است با گذشت زمان تغییر کند اعصاب زبانی –حلقی buccal خلفی و نواحی حلق را عصب دهی می‌کند. اطلاعات پوستی و چشایی توسط هر دو عصب انجام می‌شود. رابطه بین تعداد جوانه‌های چشایی و رفتار چشایی کاملاً واضح نیست؛ دقت نسبتاً ضعیف چشایی در پرندگان ممکن است به تعداد کم از سلول‌های حسی مرتبط باشد.

مصرف قند:

اکثر گونه‌های پرندگان علاقه کم و یا اصلاً علاقه ای به قندهای معمولی ندارند به جز طوطی‌ها، مرغ‌ها و پرندگان شهد خوار. این پرندگان به طور فعال محلول‌های قندی را انتخاب می‌کنند. در حالی که بسیاری از پرندگان رژیم‌های غذایی بدون نمک را حفظ می‌کنند در زمان عرضه نمک را جمع خواهند کرد، تعداد کمی از پرندگان آب شور غلظت بیشتر از مقداری که کلیه‌های آن‌ها می‌تواند کنترل کند، می‌نوشند. بسیاری از آن‌ها از تشنگی می‌میرند به جای آن که آب شور بنوشند. آستانه نمک در طوطی‌ها به نظر می‌رسد ۰.۳۵ باشد. طیف گسترده ای از تحمل برای طعم ترش وجود دارد، همان طور که برای غذاهای تلخ وجود دارد.

سالپنژیت و متریت پرندگان زینتی
ادامه مطلب

دمای مواد غذایی عامل مهمی است. بسیاری از پرندگان مواد غذایی که دمای آن‌ها بالاتر از دمای بدنشان باشد را نمی‌خورند.

تمایز یافتن حس ها:

حس شیمیایی مشترک نسبتاً ابتدایی است. حواس چشایی و بویایی بعداً تمایز می‌یابند. جزء اصلی حس شیمیایی مشترک سیستم عصب سه شاخه است. تحریک کننده‌ها مانند آمونیاک و اسیدها باعث تحریک انتهای عصب آزاد

اتاق بینی، دهان و پلک‌ها می‌شوند. بین گونه‌ها تفاوت وجود دارد. به عنوان مثال، کبوترها نسبت به آمونیاک قوی بی تفاوت باشند که می‌تواند روی بقیه پرندگان تاثیرگذار باشد طوطی‌ها می‌توانند فلفل کپسیوم را مصرف کنندکه دیگر پرندگان نمی‌توانند.

 

 

 

نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسولیتی در خصوص انجام کار های خودسرانه افراد ندارد.

این مقاله برگرفته از کتاب طب پرندگان زینتی است.

 

 

 

در این مقاله همه چیز در خصوص حواس شیمیایی پرندگان زینتی بررسی شد.

جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما سر بزنید.

 

 

 

 

بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟

 

کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱