در این مقاله همه چیز درخصوص گوش پرندگان زینتی بررسی شده است، با ما همراه باشید ؛
گوش پرندگان زینتی
حس شنوایی پرندگان:
پرندگان حس شنوایی تیز و درجه بالایی از تعادل را دارند. تولید صدای عالی آنها و توانایی قابل توجه در تقلید صداها درجه استثنایی تجزیه و تحلیل صدا (تبعیض pitch) در طیف گسترده ای از فرکانسهای شنوایی را استنباط کرده است.
شیوه زندگی هوایی آنها نیاز به دقت صوتی، هماهنگی خوب تعادل و موقعیت حسی دارد. از بسیاری جهات، گوش پرندگان مرغی شباهت نزدیکی به گوش پستانداران دارد، اما از لحاظ ساختاری ساده تر است و از لحاظ طراحی شبیه خزندگان است. این شامل سه بخش جداگانه اما از لحظ آناتومیکی پیوسته است (گوش بیرونی، میانی و گوش داخلی). اینها کاملاً مستقل توسعه مییابند و سپس نخستین زایمانهای مختلف و سپس برای تشکیل یک واحد عملکردی هماهنگ ترکیب میشوند.
بخش خارجی گوش:
گوش خارجی امواج صوتی را از هوای بیرون جمع میکند و آنها را به گوش میانی هدایت میکند.
گوش میانی:
این قسمت از دستگاه جمع آوری صدا، آکوستیک خارجی (یک سوراخ کوچک، تقریباً دایره ای، که در قسمت بیرونی سمت سر باز میشود.)، و یک لوله هدایت کننده ساده تشکیل شده است. از قسمت میانی به صورت یک پارتیشن خاتمه مییابد، پرده صماخ (پرده گوش)، به طور کامل گوش خارجی را از گوش میانی جدا میکند. این توسط پرهای مخصوص کانتور (پوشش دهنده گوش) در بیشتر پرندگان پوشانده شده است.
ارتباط پر با شنوایی:
عرض پرها به محلی سازی صدا ارتباط دارد و ساختار ریز مطابق با بهره وری شنوایی متفاوت است. پوش پرهایی که در سمت منقاری مجرا قرار دارد کشیدن ناشی از تلاطم در پرواز را کاهش داده و بنابراین پوشاندن صدا در اثر سر و صدای ایجاد شده از تلاطم در گوش خارجی کاهش مییابد. نوک این پوش پرهای گوش فاقد باربل هستند. امواج صوتی مانع نیستند. از قسمت دمی مجرا این پرهای تخصصی با قیف محکم ترکیب میشوند، که به ویژه در پرندگان آواز خوان، طوطیها و و شاهینها بزرگ شده است.
بخش میانی گوش:
گوش میانی حاوی فضای استخوان چه و پر از هوا است (حفره تمپان) که امواج صوتی را به عنوان ارتعاشات مکانیکی پرده صماخ در دیواره جانبی آن دریافت میکند. و آنها را به صورت تقویت شده به گوش داخلی در دیواره میانیاش منقل میکند. این به طور مستقیم با حلق از طریق لوله pharyngotympanic (لوله Eustachian) پیوسته است. که وارد حلق در شکاف interfundibular میشود. گوش میانی هم چنین با گروه بزرگی از ضمائم حفرههای هوا که استخوانهای اطراف جمجمه را اشغال میکند ارتباط برقرار میکند و سپس در برخی گونهها به داخل فک و منقار گسترش مییابد.
حفرههای تمپانی سمت راست و چپ با یکدیگر از طریق سینوسهای هوا مرتبط هستند، این در انتقال نوسانات فشار ناشی از اطراف روزنه دلالت دارد.
برخلاف پستانداران، پرندگان صدا را با یک عنصر اسکلتی منفرد، columella منتقل میکنند، که از قسمت میانی در سراسر حفره تمپان برای ایجاد ارتباط مستقیم بین پرده صماخ و مایع درون گوش داخلی گسترش مییابد.
columella با الگوهای پستانداران همولوگ است. استخوان سندانی و چکشی پستانداران به ترتیب همولوگ کوادرات و استخوآن های مفصلی پرندگان هستند.
پرده صماخ:
پرده صماخ و عملکرد کلوملا به عنوان یک ترانس فورمر مکانیکی میباشد که امپدانس هوا و مایع گوش داخلی را مچ میکند، تسهیل کننده انتقال انرژی صوتی میباشد. تنش در پرده صماخ توسط عضله کلوملار تغییر مییابد، که به کلوملا و پرده صماخ خودش متصل میشود. لرزش پرده صماخ به پری لنف گوش داخلی توسط غضروف خارج کلوملا در تماس با پرده صماخ منتقل میشود و columella استخوانی میله مانند ، از قسمت میانی در داخل دریچه وستیبولار کاشته میشود. مجرای حلزونی (گرد) نزدیک دریچه وستیبولار؛ در تماس با اسکالا تمپانی گوش داخلی قرار دارد.
گوش داخلی:
گوش داخلی مسئول تجزیه و تحلیل اولیه و توصیف ارتعاشات صدا و برای حفظ تعادل میباشد. این شامل دو کمپلکس، اجزای پر از مایعات، یا یک لابیرنت غشایی شامل چندین ناحیه گیرنده غیرشنوایی لابرینت وستیبولار ترکیبی و یک ارگان شنوایی منفرد، لابرینت حلزونی میباشد. لابیرنت وسیبولار مجموعه ای از کانالها و مجاری پر شده با اندولنف میباشد و توسط پری لنف احاطه شده است. این سپس در داخل لابیرنت استخوانی محصور میشود. حلزون گوش یک لوله نسبتاً کوتاه و کمی خمیده است که حاوی مجرای حلزون (اسکالا گوش میانی) پپر شده از اندولنف میباشد.
به لژنا ختم میشود، که شامل یک گروه سلولهای حسی میباشد فیبرهای عصبی آوران این ناحیه به نظر میرسد در مراکز شنوایی مدولا پایان مییابند.
حرکت اندولنف در داخل لابیرنت وستیبولار پردازش مناسب برای پرنده را فراهم میکند. ارتعاشات حمل شده از مجرای حلزونی در مغز به عنوان صدا تشخیص داده میشوند.
این مطلب برگرفته از کتاب طب پرندگان زینتی است.
در این مقاله همه چیز درخصوص گوش پرندگان زینتی بررسی شد.
جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما سر بزنید.
بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟
کلینیک دامپزشکی روژان
۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱