اختلالات عضلانی مادرزادی پرندگان
در این مقاله اختلالات عضلانی مادرزادی پرندگان بررسی خواهد شد:
دیستروفی عضلانی
این مورد در مرغ و بوقلمون دیده میشود، اما در پرندههای همنشین مشاهده نمیشود. رشتههای عضلانی از بین رفته و توسط چربی جایگزین میشوند.
آرتروگریپوزArthrogryposis
خم شدن یا انقباض مادرزادی مفاصل ثانویه تا آتروفی عضله اسکلتی و متعاقب آن فیبروز عضله میباشد. این آتروفی به دلیل نقصهای عصبی مادرزادی، یا نقص آناتومیک به دنبال سمیت گیاهی آلکالوئید والدین (به عنوان مثال لوپین) میباشد.
غیر التهابی
آتروفی عضله
اتیولوژی
آتروفی ممکن است به دلیل عدم استفاده (به عنوان مثال شرایط دردناک اندام، ناتوانی در پرواز، انقباض مفصل به دنبال آتل زدن طولانی اندام مجروح یا فشار عصب سیاتیک از تومور کلیه) ایجاد شود. همچنین ممکن است در اثر پیری و عصب کشی ناشی از ضربه یا نئوپلازی ایجاد شود. بیماری مزمن کلی میتواند باعث آتروفی عضلات شود.
بیماری حاد در پرندگان تقاضای انرژی بیشتر از مصرف رژیم غذایی را در بر دارد. این باعث گلیکوژنولیز میشود، که به سرعت ذخایر گلیکوژن بدن را از بین میبرد.
اکسیداسیون چربی نمیتواند پاسخگوی نیازهای انرژی باشد و پس از چند روز، فرآیند گلوکونئوژنز با استفاده از پروتئین عضلانی (کاتابولیسم) شروع میشود. این آتروفی عضلات را در بر دارد. عضلات سینه ای بیشترتحت تأثیر قرار میگیرند، و استخوان keel برجسته تر میشود. این وضعیت به طور عامیانه به عنوان ” going light” شناخته شده است. این خود یک سندرم بیماری نیست، این به سادگی نشانه ای از روند بیماری مزمن است.
مدیریت
عدم استفاده از آتروفی و عصب کشی نیاز به شناسایی و اصلاح مشکل زمینه ای، در صورت امکان، دارد.
آتروفی عضله به دلیل بیماری مزمن نیاز به اصلاح مشکل بیماری زمینه ای، تغذیه مکمل (به عنوان مثال تغذیه لوله ای برای پرندگانی که نمیتوانند به طور معمول غذا بخورند) و غذا با کیفیت خوب، دارد (به عنوان مثال رژیمهای غذایی فرموله شده برای کمک به بهبودی و قرار دادن پرنده در حالت آنابولیک). بهبود توده عضلانی از دست رفته به طور مداوم آهسته است، چندین روز یا هفته طول میکشد تا به حالت عادی برگردد.
در این مقاله اختلالات عضلانی مادرزادی پرندگان بررسی شد.
وبسایت و اینستاگرام ما را دنبال نمایید
به روز ترین کلینیک دامپزشکی تهران، کلینیک دامپزشکی روژان
۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱
طب پرندگان زینتی
قبل از انجام هرگونه اقدام با دامپزشک خود مشورت نمایید؛ادمین و سایت روژان پت هیچگونه مسئولیتی در قبال اقدامات خودسرانه و عواقب ناشی از آن ندارد.