آیا درمورد تربیت سگ چیزی می دانید؟
در این مقاله همه چیز درمورد تربیت سگ بررسی شده است ، با ما همراه باشید:
تربیت سگ:
نخستین نکتهای که به توله کوچک یا سگی که تازه به منزل آورده شده باید یاد داد، ادرار کردن در مکان مناسب است. سگ را پس از بیدار شدن و نیز پس از هر وعده غذا و آب به محل مورد نظر ببرید بهتر است در این محل روزنامه باشد تا به آن عادت کند. بو کردن زمین نشانه تمایل سگ به ادرار است. در این هنگام باید به سرعت سگ را بلند کرده و در مکان مورد نظر (که از قبل روزنامه در آن جا پهن شده است) قرار دارد.
به تدریج سگ به مکان مورد نظر عادت خواهد نمود. یک صاحب خوب قادر است در ۱ ماه این مساله را به سگ خود بیاموزد.
اگر سگ شما در جای نامناسب ادرار یا مدفوع نمود تنها در حین انجام این عمل باید به ملایمت تنبیه شده و به مکان مورد نظر برده شود. برای پاک کردن ناحیه کثیف شده حتماً ضد عفونی کننده و دستکش لاستیکی داشته باشید. سگ شما تمایل دارد که بعداً مجدداً به همان نقطه برگشته، بو کرده و خراب کاری کند. از ترکیبات آمونیاک برای شستشو این ناحیه استفاده کنید زیرا بوی آن به ادرار سگ شباهت دارد.
پیاده روی سگ را تحریک به دفع مدفوع میکند (بویژه در ۱۰ دقیقه اول) از این نکته نیز میتوان جهت یاد دادن مکان مورد نظر به سگ کمک گرفت.
شروع تعلیم به سگ:
تربیت را میتوان از ۴ ماهگی شروع نمود. مهمترین نکاتی که باید به سگ آموخته شود به شرح زیر میباشد. یاد گرفتن اسم خود، دستورهای بنشین، بیا، بخواب، نه و برو و نیز راه رفتن همراه صاحب خود با زنجیر و قلاده.
برخی سگها عادات بدی دارند که باید ترک داده شود از جمله پارس کردن بی دلیل، حمله کردن بی دلیل به افراد یا اتومبیلها، برداشتن و جابجا کردن اشیا (مانند کفش و غیره).
نکات اولیه در یاد دادن فرمانها:
هنگام آموزش به توله باید صاحب اصلی حضور داشته باشد زیرا سگ با تون صدا و لحن او عادت میکند. فرمانها باید یک کلمهای باشند و هر گاه سگ یک فرمان یا یک کار را یاد گرفت، تشویق شده و سپس آموزش بعدی شروع شود. آموزش حداکثر ۲ بار در روز و هر بار به مدت ۱۵ دقیقه مناسب و کافی است. برای تربیت خوب باید همراه کلمات از حرکات دست نیز استفاده کرد (یک حرکت مخصوص برای هر فرمان). از فریاد زدن باید پرهیز نمود. در سنین بالا که سگ شنوایی کافی ندارد بیشتر به حرکات دست صاحبش توجه خواهد نمود.
تشویق:
هر جلسه را با یک نکته مثبت (تشویق) به پایان برسانید و در پایان هر جلسه برای سگ تفریح و بازی در نظر گرفته شود.
در ابتدا جایزه به صورت خوراکی مطبوع مورد نیاز است. یک سگ گرسنه، هوشیار و آماده پاسخ میباشد. هیچ لقمهای به سگ ندهید تا هنگامی که دستور را انجام دهد. در مراحل بعدی نیاز به غذا نیست و تحسین زبانی کافی میباشد.
فرمان «بنشین»: هنگامی که این دستور را می گویید با یک دست قلاده سگ را گرفته و با دست دیگر به آرامی به پشت حیوان فشار بیاورید تا بنشیند. پس از چند بار انجام عمل به سگ خود پاداش دهید.
فرمان «بیا»: در مراحل اولیه آموزش آن، طناب یا زنجیر و قلاده مورد نیاز است. در فاصله ۵ متری سگ قرار گرفته و با گفتن این فرمان، به آرامی طناب را بکشید. چندین بار این حرکت را انجام دهید هنگامی که این فرمان را یاد گرفت بدون طناب و در فضای بسته را نیز به او بیاموزید. در دفعات اولیه به سگ خود پاداش دهید.
فرمان «بخواب»: در ابتدا باید سگ فرمان بنشین را بلد باشد و در ابتدا باید در حالت نشسته این فرمان به او آموخته شود. همراه گفتن کلمه باید با حرکت دست به آرامی سگ را خواباند تا یاد بگیرد.
راه رفتن همراه صاحب خود:
سگ نباید هنگام راه رفتن با زنجیر و قلاده از صاحبش جلو زده و او را بکشد یا بر عکس عقب مانده و صاحبش مجبور به کشیدن او شود.
جا به جا کردن وسایل: اگر سگ شما کفش، دمپایی یا وسایل دیگر را با دهان برداشته و جا به جا میکند مقدار کمی پودر فلفل یا اسپری تلخ روی آن بپاشید.
پارس کردن بی دلیل:
سگ برای آگاه کردن، مراقبت از صاحبش پارس میکند ولی باید کنترل شده باشد. فریاد ساکت باش تنها او را هیجان زده تر میکند. کنترل مؤثر این عادت استفاده از اسپری تلخ غیر سمی به داخل دهان سگ است. به کمک آن همزمان کلمههای نه و ساکت را بیاموزید.
نکات دیگر:
به سگ خود یاد بدهید که تنها از ظرف خود غذا بخورد. ظروف غذا و آشغال در منزل باید کاملاً پوشیده باشد. به سگ خود بنشین را یاد داده، پس از نشستن ظرف غذا را جلوی او گذاشته و با فرمان شما باید غذا بخورد. هنگام ادرار کلمه برو را بیاموزید تا به مکان مورد نظر برود.
رابطه با بچهها:
به بچه خود باید توضیح داد که برخی سگها مهاجم میباشند. اولین ملاقات بچه و سگ باید زیر نظر شما باشد. بچه از طرفین به سگ نزدیک شود. در نهایت برای رفتار خوب سگ به او جایزه بدهید.
در این مقاله همه چیز درباره تربیت سگ بررسی شده است.
جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما سر بزنید.
بهترین کیلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟
کیلینیک دامپزشکی روژان
۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱