کلینیک دامپزشکی روژان
سیچلاید دلفینی

سیچلاید دلفینی ( بررسی انواع گونه های ماهیان زینتی )

 کسیچلاید دلفینی

سیچلاید دلفینی یکی از سیچلایدهای زیبای افریقایی به شمار می‌رود که خوشبختانه در کشور عزیزمان نیز به وفور یافت می‌شوند. این سیچلاید زیبا که بومی دریاچه مالاوی است خلق و خوی نسبتا ملایمی داشته و با اکثر سیچلایدهای هم رده سازگاری دارد. رنگ امیزی آبی این ماهی بسیار جذاب و درخشان است که البته با بزرگ شدن ماهی و تغذیه مناسب و استفاده از نورهای طیف کامل باید انتظار چنین رنگ زیبایی را داشت.

نام علمی:

Cyrtocara moorii

نام رایج:

سیچلاید دلفینی، موری

خانواده:

سیچلایدها (سیچلاید افریقایی)

زیستگاه:

آفریقا (دریاچه مالاوی)

دمای مناسب:

۲۶ درجه سانتیگراد

پ-هاش:

۷٫۵ الی ۸٫۵

سختی:

۱۰ الی ۱۵ درجه dh

حداکثر طول:

۲۰ سانتیمتر نرها و ۱۶ سانتیمتر ماده‌ها (در اکواریوم های خانگی)

شناخت:

سیچلاید دلفینی جزو سیچلایدهای افریقایی دریاچه مالاوی است و تنها گونه از جنس Cyrtocara است. سیچلاید های دلفینی نسبت به هم نوعان خود دارای رفتار نسبتا ارام تری هستند و به زندگی گروهی وابسته نیستند، ان‌ها بیشتر شنای ازاد در قسمت‌های باز را ترجیح می‌دهند و علاقه شدیدی به قسمت ماسه‌ای دریاچه و حفاری ماسه‌ها دارند، رنگ امیزی این ماهی در سرتاسر بدن با شدت و ضعف در برخی نقاط لاجوردی است که با چند لکه ابی تیره تزئین شده‌اند که با بزرگ شدن ماهی لکه‌ها تقریبا محو می‌شوند. البته این ماهی در تغیر رنگ استاد است و در شرایط مختلف رنگ خود را تیره یا روشن می‌کند و حتی لکه‌ها گه گدار روی بدن پدیدار می‌شوند و گاهی هیچ اثری از ان‌ها دیده نمی‌شود. دلیل نام گذاری سیچلاید دلفینی را می‌توان به فرم خاص دهان و حباب روی سر که به دلفین‌ها شباهت زیادی دارد نسبت داد.

نگهداری:

سیچلاید دلفینی و اکثر سیچلایدهای مالاوی و افریقایی اصولا مناسب اکواریوم های تک گونه با دکوربندی صخره‌ای می‌باشند اما نمی‌توان نگهداری گونه‌های مختلف افریقایی در کنار هم را نیز رد نمود. با وجود ارام بودن این سیچلاید می‌توان ان‌ها را کنار اکثر سیچلایدهای افریقایی “سیچلایدهای مالاوی” در اکواریوم های بزرگ با دکور بندی صخره‌ای نگهداری نمود، فقط توجه کنید که این سیچلاید در سایز کوچک اسیب پذیر ترین گونه در اکواریوم سیچلایدهای افریقایی خواهد بود و قدرت دفاع کردن از خود در برابر سیچلایدهای بزرگ‌تر افریقایی را نخواهد داشت، همچنین می‌توان ان‌ها را به عنوان یک گونه حساس افریقایی نام برد زیرا به شدت به شرایط اب حساسند و یکی از دلایل تغیر رنگ و کدر شدن ان‌ها و حتی عدم تغذیه شرایط بد آب است.

شرایط آب آکواریوم سیچلاید دلفینی:

ان‌ها به ابی شفاف با فیلتراسیون مناسب، دمای ثابت در محدوده ۲۶ الی ۲۷ درجه و پ-هاشی نسبتا قلیایی در محدوده ۷٫۵ الی ۸٫۵ به طور ثابت و پایدار نیازمندند. در صورتی که از گونه‌های دیگر افریقایی در کنار سیچلاید دلفینی نگهداری می‌کنید حتما به دکوربندی اکواریوم توجه داشته باشید البته سیچلایدهای دلفینی فضای باز و حفاری در بستر اکواریوم را می‌پسندند و بیشتر در میانه و کف اکواریوم دیده می‌شوند اما با وجود سیچلایدهای گزنده افریقایی چاره‌ای جز مخفی شدن یا فرار بین صخره‌ها را نخواهند داشت، بهتر است بستر اکواریوم را با ماسه‌های نرم و سنگ ریزه‌های کوچک بپوشانید چون این گونه از سیچلاید علاقه خاصی به حفاری دارد و در طبیعت برای تغذیه و جستجوی سخت پوستان و موجودات ریز از این ترفند استفاده می‌کند.

پروکسیموس (سیچلاید زمین خوار)
ادامه مطلب

نگهداری در کنار هم:

بهتر است این گونه را به صورت انفرادی یا نسبت یک نر به چند ماده (سه الی شش ماده) نگهداری کنید زیرا وجود دو سیچلاید نر دلفینی در اکواریوم های خانگی خالی از دردسر نیست و در اکثر موارد تحمل یکدیگر را نخواهند داشت و به جنگ و نزاع می‌پردازند و ضعیف تر در نهایت از چرخه خارج خواهد شد.

همچنین نگهداری یک نر با چند ماده که در سنین کم تشخیص جنسیتشان به راحتی صورت نمی‌پذیرد نیز خالی از دردسر نیست و ممکن است درگیری‌های جزئی با هم داشته باشند که در صورت بزرگ بودن فضای نگهداری و رعایت دکور بندی اصولی اکواریوم این مشکل تا حدود زیادی حل خواهد شد، توصیه اینجانب نگهداری گروه‌های ۶ تایی به بالا به صورت تک گونه یا نگهداری انفرادی در کنار سیچلایدهای افریقایی دیگر است، (با افزایش تعداد سیچلایدها و نگهداری ان‌ها در گروه و همچنین معرفی همگی در یک زمان به اکواریوم زد و خورد ها تا حد چشمگیری کاهش پیدا خواهد کرد).

تغذیه:

سیچلایدهای دلفینی گوشتخوار هستند و باید احتیاجات غذایی ان‌ها را مانند سایر سیچلایدهای گوشتخوار برآوارده کنید. به طور مثال برای تامین پروتیئن می‌توانید از انواع غذاهای گوشتی و دریایی مانند دل گوساله، میگو، ارتمیا و… استفاده کنید، حتی می‌توانید ان‌ها را با انواع غذاهای رایج و خشک بازار که احتیاجات غذایی سیچلایدها را براورده می‌کند نیز استفاده کنید، ان‌ها حتی به غذاهای زنده هم علاقه مندند و می‌توانید به عنوان یک سورپرایز از این نوع رژیم هر چند وقت یکبار استفاده نمایید. بهتر است در رژیم غذایی ان‌ها برای جلا و خوشرنگ شدن و صد البته شادابی ماهی از اسپیرولینا یا غذاهای حاوی این جلبک مفید نیز استفاده کنید.

 

 

 

 

در این مقاله همه چیز در خصوص سیچلاید دلفینی مورد بررسی قرار گرفت.

جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما سر بزنید.

 

 

 

تذکر مهم : این مطلب برگرفته از کتاب راهنمای بهداشت، پرورش و نگهداری ماهیان زینتی است. نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انجام اعمال خودسرانه افراد ندارد.جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد منابع ما به این مقاله مراجعه کنید.

 

 

 

 

بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟

 

کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱