کلینیک دامپزشکی روژان
معاینه پای پرندگان

معاینه پای پرندگان

معاینه پای پرندگان

 

در این مقاله معاینه پای پرندگان بررسی خواهد شد:

هر پا باید به دقت برای تشخیص ناهنجاری‌هایی مانند شکستگی، تورم ، کبودی، کالوسcalluses های بهبود یافته و تغییر شکل زاویه ای استخوان طویل، لمس شود. هر مفصل باید گسترده و خم گردد تا حرکت و میزان جنبش ارزیابی شود. مفصل‌ها باید همچنین از لحاظ ورم و وجود علائم رسوب کریستال‌های اسید اوریک سفید گچی معاینه گردد (نقرس مفصلی). هر پا باید با پای دیگر از همه لحاظ (تقارن، طول، ورم) مقایسه گردد.

سرنخ‌هایی که حاکی از وجود ناهنجاری هستند به شرح ذیل است:

  • از بین رفتن انگشتان یا ناخن‌ها
  • انقباضات حلقوی
  • ورم مفاصل استخوان بین انگشتی که معمولاً با کریستال‌های اسید اوریک همراه است.
  • بافت مردگی ناشی از باند پیچی
  • لاغری بیش از حد به ویژه در نوزادها.
  • وضعیت و ساختار غیر عادی انگشتان پا
  • ناخن‌های بیش از حد بلند یا پیچ خورده.

 

سطح کف پا باید معاینه شده و وضعیت لایه کف پا و انگشتان باید بررسی شود. ناهنجاری‌های مشاهده شده در اینجا شامل از دست رفتن وضوح اپیدرم (به شکل سطح براق و قرمز دیده می‌شود)، ورم، ساییدگی، زخم و پوست زخمی دیده می‌شود.

Pododermatitis (وزوز پا) در جانوران شکاری شایع است ولی در هر پرنده ای که لنگی یک طرفه داشته و منجر به تحمل وزن روی پای صدمه ندیده شود، هم مشاهده می‌گردد. این امر به نوبه خود منجر به بافت مردگی فشاری، عفونت و pododermatitis بعدی می‌شود.

در نتیجه، در مواردی که لنگی یک جانبه وجود دارد پای مخالف باید همیشه از نزدیک معاینه گردد. در برخی پرندگان، به ویژه نمونه‌هایی که اضافه وزن دارند، پینه و آماس پوستی در ناحیه خلفی استخوان و مچ پا نیز دیده می‌شود و این ممکن است ناشی از جایگاه‌های نامناسب باشد که پرنده به دلیل وزن خود نمی‌تواند به طور عادی روی جایگاه قرار گیرد.

سندرم نقص پر کوکاتیل
ادامه مطلب

گاهی اوقات، به دلیل ماهیت صدمه یا وضعیت پرنده، معاینه کامل با بیهوشی عمومی مورد نیاز می‌شود. در این صورت باید رادیوگرافی به شکل همزمان انجام شود و در دست گرفتن پرنده هوشیار به حداقل برسد (و استرس نیز به حداقل برسد).

در این مقاله معاینه پای پرندگان بررسی شد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

وبسایت و اینستاگرام ما را دنبال نمایید

به روز ترین کلینیک دامپزشکی تهران، کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱

طب پرندگان زینتی

قبل از انجام هرگونه اقدام با دامپزشک خود مشورت نمایید؛ادمین و سایت روژان پت هیچگونه مسئولیتی در قبال اقدامات خودسرانه و عواقب ناشی از آن ندارد.