تفسیر نتایج هورمون پاراتیروئید (PTH) در خرگوش
در این مقاله تفسیر نتایج هورمون پاراتیروئید (PTH) در خرگوش بررسی خواهد شد:
PTH در واکنش به افت کلسیم خون و سرم کمتر از -(OH)2D3 1.25 از غده پاراتیروئید آزاد میشود. این هورمون به دلیل واکنش سریع و کوتاه مدت کلسیم مسئول تنظیم دقیقه به دقیقه آن است. PTH تبدیل (۲۵-OH-D) را به شکل فعال ویتامین D (1,25-(OH)2D3) تحریک میکند و این نیز به نوبه خود جذب رودهای کلسیم را تحریک مینماید.
همچنین جذب مجدد osteoclastic استخوان را برای آزادسازی کلسیم، فسفرها و منیزیم درون گردش خون تحریک میکند. PTH کلسیم کلیوی را تحریک میکند اما فسفر را خیر و این امر منجر به افزایش کلسیم خون بدون افزایش غلظت فسفر میشود. خرگوشهایی که مبتلا به اختلالات متابولیسم کلسیم ناشی از کانیزدایی کلسیم هستند، سطح PTH شان بالاست و PTH را میتوان برای اندازه گیری بیماری متابولیک که معمولاً ریشه در تغذیه دارد، به کار برد.
کمبود کلسیم رژیم غذایی و اختلال در جذب کلسیم، دلایل بیماری متابولیک استخوان هستند.
ناتوانی در جذب کلسیم میتواند ناشی از کمبود ویتامین D (این در خرگوشها نادر است و فقط در میزان خیلی پایین کلسیم رخ میدهد) یا عدم وجود کلسیم به دلیل ترکیب با موادی همچون اگزالاتها، چربیها یا فسفرها در روده باشد. سنجشهای PTH در آزمایشگاههای تجاری که در بررسیهای endocrinological مشخص شدهاند، انجام میشوند.
سنجش PTH در خرگوشهای خانگی بهعنوان بخشی از بررسی احتمال بیماری متابولیک استخوان انجام میشود که علت کیفیت پایین دندان، استخوان و ایجاد بیماری دندان در خرگوشها است (هارکورت-براون و بیکر، ۲۰۰۱). بررسی نمونه اهمیت زیادی دارد زیرا هورمون ناپایدار است و مداخلههای همولیز به همراه ارزیابی وجود دارند. لازم است نمونهها را جدا نموده و بلافاصله پس از جمعآوری فریز کرد و در وضعیت انجماد در آزمایشگاه قرار داد. لازم است که خون nonhaemolysed کافی برای ایجاد ۱-۲ میلیلیتر سرم یا پلاسما جمعآوری شود.
ازآنجاییکه PTH مسئول تنظیم دقیقهای کلسیم خون است، مقادیر ممکن است در طیف وسیعی تغییر کنند و این امر تفسیر نتایج واحد را دشوار مینماید. رژیم غذایی، سن، بارداری، شیردهی و ریتمهای روزانه علل تغییرات فیزیولوژیکی در نتایج هستند. وارن و همکاران (۱۹۸۹) میزان PTH 59.6+41.2 pg/mL را در گروههای ۲۹ غیر باردار مزرعهای و آزمایشگاهی گزارش دادهاند و هارکورت-براون و بیکر (۲۰۰۱) میزان ۴۰.۳+۱۰.۷ pg/mL در گروههای ۱۲ خرگوشهای خانگی نگهداریشده در بیرون از ساختمان و با شرایط آزاد در همه سال را گزارش نمودهاند. مقادیر ۱۰۰-۲۰۰ pg/mL در نمونههای baseline خرگوشهای آزمایشگاهی ثبت شدهاند (وارن و همکاران، ۱۹۸۹). مقادیر بیش از ۲۳۰ pg/mL در خرگوشهای خانگی به دست آمدهاند که ناشی از تومور کبدی در آزمایش پس از مرگ بوده است (هارکورت-براون، اطلاعات منتشرنشده)
در این مقاله تفسیر نتایج هورمون پاراتیروئید (PTH) در خرگوش بررسی شد.
وبسایت و اینستاگرام ما را دنبال نمایید
به روز ترین کلینیک دامپزشکی تهران، کلینیک دامپزشکی روژان
۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱
طب خرگوش
نویسنده:پروفسور مولی وارگا
مترجم:آقای دکتر احمدرضا الهیار ترکمن
قبل از انجام هرگونه اقدام با دامپزشک خود مشورت نمایید؛ادمین و سایت روژان پت هیچگونه مسئولیتی در قبال اقدامات خودسرانه و عواقب ناشی از آن ندارد