کلینیک دامپزشکی روژان
سیچلاید الکتریک یلو

سیچلاید الکتریک یلو (ماکرو)

در این مقاله سیچلاید الکتریک یلو (ماکرو) بررسی خواهند شد:

 

سیچلاید الکتریک یلو (ماکرو)

در این قسمت یکی دیگر از اعضای خانواده بزرگ سیچلاید های افریقایی معرفی می‌شود که بومی دریاچه مالاوی است. این سیچلاید زیبا و خوش ترکیب که قرار است ان را معرفی کنیم “الکتریک یلو” نام دارد البته به این ماهی سیچلاید ماکرو، سیچلاید قناری و… هم لقب می‌دهند. به هر حال انچه بیشتر متداول است همان نام ماکرو است و در کشور هم با همین نام به وفور یافت می‌شوند. گرچه در کشور عزیزمان به اکثر سیچلایدهای مالاوی که شکل و شمایلی مانند الکتریک یلو دارند ماکرو میگویند و تنها ان‌ها را از روی رنگ تمایز می‌دهند. مثلا ماکرو ابی، ماکرو زرد، ماکرو سفید و…

نام علمی: Labidochromis caeruleus

نام‌های رایج: ماکرو، سیچلاید قناری، سیچلاید الکتریکی زرد.

الکتریک یلو.  این ماهی شامل رنگ‌های زرد، ابی و شیری رنگ  یا سفید است

خانواده: سیچلاید (سیکلیده)

زیستگاه: دریاچه مالاوی

دمای مناسب نگهداری: ۲۴ الی ۲۸ درجه سانتیگراد

پ-هاش: ۷٫۵ الی ۸٫۵

سایز ماهی: نرها بزرگ‌تر از ماده‌ها هستند و نرها تا ۱۵ سانتیمتر و ماده‌ها تا ۹ سانتیمتر رشد می‌کنند.

شناخت:

همانطور که پیداست یکی دیگر از اعضای خانواده‌ی بزرگ سیچلاید ها معرفی شده که بومی افریقا و دریاچه مالاوی است. ماکروها اجتماعی می‌باشند و تحرک زیادی دارند.

نکته جالب توجه در ان‌ها این است که به صورت دهان پرور تکثیر می‌شوند یعنی بعد از تخم ریزی ماده و بارور ساختن تخم‌ها توسط نر، ماده تخم‌ها را تا هچ شدنشان در دهان نگه می‌دارد، همچنین نوزادان به مدت طولانی در دهان مادر پناه می‌گیرند.

انواع ان‌ها در رنگ‌های سفید، زرد و ابی در بازار موجود است و مناسب تانک‌های اجتماعی سیچلاید ها ی افریقایی است. متاسفانه در کشور ما گاهی اوقات این سیچلاید را به جای اوراتوس می‌فروشند و ان را اوراتوس زرد و… می‌نامند.

که با وجود اینکه هم خانواده هستند و زیستگاه یکسانی دارند ولی دقیقا از لحاظ علمی دو گونه متفاوت هستند و دارای نام علمی و ریشه مجزا می‌باشند به هر حال خیلی از سیچلایدها به جای هم و به اسم هم به فروش می‌رسند.

مثل همین ماهی که معلوم نیست اسم ماکرو بر چه اساسی به آن نسبت داده شده است و متاسفانه به نظر بنده خریدارانند که مقصر اصلی هستند و قبل از خرید اطلاعات کسب نمی‌کنند تا به فروشنده‌ها تذکر دهند و ان‌ها را نیز راهنمایی کنند.

نگهداری:

همانطور که در بالا هم کمی اشاره شد ماکرو ها را می‌توان به صورت دسته جمعی با سایر سیکلیدهای افریقایی در یک مخزن متوسط تا بزرگ به نسبت سیچلایدها نگهداری کرد.

دکور بندی اکواریوم به صورت صخره‌ای با مخفیگاه‌های متعدد می‌تواند یک مکان دوست داشتی برای این ماهیان زیبا و کلا سیچلاید ها به وجود اورد.

ان‌ها مرتبا سنگ‌های کف را جابجا می‌کنند و لابلای ان‌ها تفریح می‌کنند بنابراین استفاده از شن سنگ ریزه‌ای با سایز کوچک در کف بسیار مناسب ان‌ها برای بازی و جولان بین ان‌ها است.

می‌توانید از گیاهان طبیعی هم استفاده کنید ولی بهتر است از گیاهان طبیعی محکم و مقاوم مانند کریپتون استفاده کنید یا کلا از گیاهان پلاستیکی استفاده کنید چون تضمینی وجود ندارد که گیاهان شما سالم بمانند.

از نظر دمایی ان‌ها با اکثر دماهای رایج مانند ۲۴ الی ۲۸ درجه و حتی بالاتر و کمی پایین‌تر هم مشکلی ندارند ولی

بهترین دما برای ان‌ها همان دمای ۲۵ الی ۲۶ درجه است

و پ-هاش دوست داشتنی ان‌ها که به منطقه زیستی شان هم می‌خورد همان پ-هاش ۷٫۵ الی ۸ است البته پ-هاش خنثی را هم به راحتی تحمل می‌کنند و می‌توان در انصورت هم ان‌ها را نگهداری کرد. کلا ماکرو ها ماهیان سازگار و دوست داشتنی هستند.

بیماری‌های محیطی ماهیان زینتی
ادامه مطلب

تغذیه:

ان‌ها رژیم غذایی متنوعی را دریافت می‌کنند و بهتر است در رژیم غذایی ان‌ها از رژیم گیاهی حتما استفاده شود.

نخود فرنگی، ذرت تازه، برگ کاهو و غذاهای اماده در بازار و حتی رژیم غذایی زنده مانند نوزادان ماهیان و میگوی اب شور و… می‌تواند رژیم غذایی ان‌ها را تشکیل دهد. می‌توان به طور کلی ان‌ها را همه چیز خوار نیز بنامیم چون حتی جلبک‌های روی سنگ‌ها و ته مانده غذایی بین شن‌ها را نیز می‌خورند و از نظر تغذیه‌ای غذاهای متنوعی را می‌پذیرند.

در برخی منابع یاد شده که از دادن غذاهایی با پروتئین بالا به این ماهیان پرهیز کنیم که دچار نفخ شکمی می‌شوند ولی بنده شخصا عقیده‌ای به آن ندارم و علل نفخ می‌تواند رژیم یکنواخت و کیفیت بد آب باشد.

در صورتی که تنوع غذایی را رعایت کنید و در رژیم غذایی ان‌ها از فیبر و غذاهای گیاهی نیز استفاده کنید با دادن غذاهای گوشتی و پروتئینی هم مشکلی نخواهید داشت و نه تنها شکم ان‌ها باد نمی‌کند و بیمار نمی‌شوند بلکه به سرعت رشد کرده و زیبا جلوه می‌کنند.

تکثیر:

این ماهیان دهان پرور هستند و تخم‌ها و بچه‌ها را در دهان خود پرورش می‌دهند. ابتدا نر و ماده مکانی را بین صخره‌ها و حفره‌های محل زندگی انتخاب کرده و در ان مکان تخمریزی می‌کنند. و ماهی نر تخم‌ها را بارور کرده و از اینجا به بعد ماهی ماده تخم‌ها را در دهان خود حمل می‌کند. تا بچه‌ها متولد شوند و بعد از آن هم مدتی از بچه‌ها در دهان خود خود نگهداری کرده و هنگام خطر ان‌ها را حمل می‌کند ولی بالاخره آن‌ها را در گوشه‌ای از سنگ‌ها یا مخفیگاهی رها می‌کند و کار تولید مثل خود را به اتمام می‌رساند.

تشخیص جنسیت:

نرها بزرگ‌تر از ماده‌ها می‌باشند و لکه‌های قهوه‌ای تا مشکی روی بدن نرها تیره تر از ماده‌ها است. همچنین دهان و چشم ماهی نر متمایل به قهوه‌ای است.

برای تولید مثل در اکواریوم می‌توانید جفت را در تانک تکثیر که به صورت صخره‌ای دکور بندی شده و پ-هاش آن روی ۸ تنظیم شده است قرار دهید و آن‌ها را تغذیه کنید.

میگوی اب شور و لارو پشه بهترین غذا در این زمان است و حتی ان‌ها را به تکثیر ترغیب می‌کند.

همچنین اگر چند ماده را کنار یک نر قرار دهید جفتگیری ان‌ها زودتر صورت می‌گیرد و به امر تکثیر ترغیب می‌شوند. توجه داشته باشید ماکروهای ۳ الی ۴ سانتیمتری به بالا بالغ هستند و می‌توان ان‌ها را تکثیر نمود. به هر حال پس از جفتگیری و انتخاب محل برای تکثیر که اکثرا تخته سنگی است ماده شروع به تخم ریزی و سپس نر به بارور سازی تخم‌ها می‌پردازد و سپس ماده تخم‌ها را در دهان تا هچ شدن لاروها نگاه می‌دارد و به همین دلیل به ان‌ها دهان پرور می‌گویند.

بعد از هچ شدن تخم‌ها نوزادان تا چند روز از کیسه زیر شکمشان تغذیه می‌کنند و بهتر است از این به بعد والدین را از تانک خارج کنید و نوزادان را بعد از جذب کیسه زیر شکم و شنای ازاد با میگوی ارتمیا یا همان میگوی اب شور تغذیه کنید.

در این مقاله سیچلاید الکتریک یلو (ماکرو) بررسی شد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

وبسایت و اینستاگرام ما را دنبال نمایید

به روز ترین کلینیک دامپزشکی تهران، کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱

قبل از انجام هرگونه اقدام با دامپزشک خود مشورت نمایید؛ادمین و سایت روژان پت هیچگونه مسئولیتی در قبال اقدامات خودسرانه و عواقب ناشی از آن ندارد.