کلینیک دامپزشکی روژان
عفونت‌های انگلی پرندگان

عفونت‌های انگلی پرندگان زینتی

در این مقاله همه چیز در خصوص عفونت‌های انگلی پرندگان زینتی مورد بررسی قرار گرفته می شود، با ما همراه باشید؛

عفونت‌های انگلی پرندگان زینتی

فنچ، قرقاول، بلدرچین و طیور معمولاً بیشتر مبتلا می‌شوند.

 

Acuaria spp (کرم سنگدان):

اتیولوژی:

 Acuaria spp (کرم سنگدان) شایع‌ترین کرم درگیر می‌باشد. آن‌ها شامل A. skrjabini، A. humulosa و Dispharynx nasuata هستند. در قناری‌ها و فنچ ها این کرم‌ها در پیش معده (باعث تورم مخاط پیش معده) و زیر پوشش کوئیلین معده زندگی می‌کنند جایی که آن‌ها باعث ضخیم شدن دیواره معده می‌شوند. میزبانان واسطه شامل شپشک، ملخ، slaters و حشرات دیگر هستند.

ارائه بالینی:

علائم بالینی معمولاً ill-thrift و مرگ است.

تشخیص:

تشخیص می‌تواند در نکروپسی یا با نشان دادن تخم‌های معمولی دو سرپوش در مدفوع انجام شود.

مدیریت:

از لوامیزول، موکسیدکتین و ایورمکتین می‌توان استفاده کرد، اما مقاومت به طور معمول وجود دارد، بنابراین اثربخشی درمان باید نظارت شود. کنترل میزبان‌های میانی (واسطه) مهم است.

 

اجسام خارجی:

تعریف / بررسی اجمالی:

کنجکاوی و کاوش در طبیعت یک پرنده اغلب منجر به خوردن اجسام خارجی شود. عملکرد طبیعی معده – پوشش سخت تر کولین و وجود شن و ماسه، هنگامی که با اثر پر قدرتمند ماهیچه‌های پیش معده ترکیب شوند به طور مؤثر تر این اجسام خارجی را در طول چند روز خرد می‌کنند.

در حالی که به اکثریت این اجسام خارجی آسیب کمی وارد می‌شود یا هیچ آسیبی نمی‌بینند، می‌توانند باعث انسداد دستگاه گوارش، آسیب مخاط دستگاه گوارش و رهایش سموم مانند سرب و روی شوند، که سپس جذب شده و تبدیل به یک مشکل سیستمی می‌شوند. جز این که پرنده علائم بالینی ثابت با اجسام خارجی بیشتر که مشکل ایجاد می‌کنند را نشان دهد می‌توان آن را رها کرد و کنترل کرد که آیا بدن آن‌ها را بدون کمک حذف می‌کند یا خیر. مقدار کم سنگ ریزه در رژیم غذایی پرنده می‌تواند به این روند کمک کند.تجویز روغن پارافین یا پسیلیوم ممکن است به برداشت ذرات کوچک تر از طریق مسیر حرکت کمک کند.

ارائه بالینی:

علائم بالینی شامل بی اشتهایی، کاهش وزن، برگشت مجدد، کاهش مدفوع، ملنا[۳] و علائم سازگار با سمیت فلزات سنگین می‌باشند.

تشخیص:

رادیوگرافی، هم ساده و هم کنتراست، مفید است. (کل دستگاه باید ارزیابی شود. جسم خارجی را در چینه دان شناسایی نکنید و از شناسایی در پیش معده غافل شوید!).

از خون شناسی و بیوشیمی می‌توان برای ارزیابی تغییرات سیستمی استفاده کرد.

مدیریت:

اگر یک جسم خارجی نیاز به برداشتن داشته باشد، راحت تر از چینه دان یا پیش معده برداشته می‌شود تا زمانی که در معده یا دستگاه روده قرار گیرد. آندوسکوپی، یا از طریق دهان یا از طریق آن ingluviotomy، می‌تواند برای از بین بردن اجسام خارجی در چینه دان یا پیش معده، استفاده شود.

شستن عروس هلندی با شامپو
ادامه مطلب

پروواتریکولوتومی یا ونتریکولوتومی می‌تواند برای از بین بردن اجسام خارجی در پیش معده و معده استفاده شوند. این جراحی‌ها از میزان بالای عوارض مرتبط با آن‌ها برخوردار هستند، و نباید به آسانی انجام شوند.

اجسام خارجی صاف و غیرنافذ در چینه دان، پیش معده یا معده ممکن است با فشار وارد کردن آب (فلاشینگ) برداشته شوند:

  • بیمار را بی حس کرده، لوله گذاری کرده و شکاف چوآنال را با گاز باند پیچی کنید. بیمار را یا به طرف شکمی یا به طرف پشتی بخوابانید.
  • یک لوله تغذیه انعطاف پذیر و دارای سوراخ بزرگ را به داخل مری قفسه سینه از طریق خروجی چینه دان عبور دهید. گوشه پشتی جانبی سمت راست ورودی قفسه سینه را بررسی کنید. این کار را می‌توان کورکورانه یا با استفاده از راهنمایی آندوسکوپی انجام داد.
  • سر پرنده را با زاویه ۳۰ درجه به سمت پایین متمایل کنید.
  • پیش معده را به آرامی و باثبات با نمک گرم شده شستشو دهید، شستشو با فشار آب اجازه می‌دهد ماده با مکش ملایم خارج شود.
  • شناسایی و جمع آوری تعداد اجسام خارجی بازیابی شده
  • فلاش (شستشو با فشار) را تکرار کنید تا زمانی که همه اجسام خارجی بازیابی شوند.

 

نئوپلازی:

تعریف / بررسی اجمالی:

شایع‌ترین نئوپلازی دستگاه گوارش، پاپیلوما مرتبط با IPD (به بخش بیماری‌های کلوآک مراجعه کنید) و کارسینوم های معده می‌باشد، در محل اتصال معده – پیش معده یافت می‌شود. مرگ از معده نئوپلازی ممکن است به دلیل خونریزی، سوراخ شدن معده و سپسیس یا شوک اندوتوکسیک، یا بی اشتهایی و متعاقب کاتابولیسم باشد.

تشخیص:

تشخیص توسط رادیوگرافی، بیوپسی آندوسکوپیک یا نکروسپی می‌باشد.

 

 

 

 

 

در این مقاله همه چیز در خصوص عفونت‌های انگلی پرندگان زینتی مورد بررسی قرار گرفت.

جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

تذکر مهم : این مطلب برگرفته از کتاب طب پرندگان زینتی است. نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انجام اعمال خودسرانه افراد ندارد.جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد منابع ما به این مقاله مراجعه کنید.

 

 

 

 

بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟

 

کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱