در این مقاله شناخت و نگهداری بارب ها بررسی خواهد شد:
بارب ها:
یکی از زیرخانواده های خانواده سیپرینیده و از گونههای زیبا و معروف ماهیان اب شیرین میباشند که تایگر بارب، رزی بارب، بارب حلب و بارب دنیسون (رد لاین) از جمله بارب های رایج و معروف بازار اکواریومی هستند.
البته همه انها به این چند مورد ختم نمیشوند و تنها از گونههای معروف و رایج نام برده شد. اکثرا این خانواده را مهاجم مینامند که شاید دلیل ان حرکات تند و خشن تایگر بارب باشد، در صورتی که رزی بارب یا حتی بارب حلب و ردلاین به این خشنی نیستند و فقط گه گدار در صورتی که تنها نگهداری شوند از خود شیطنتهایی نشان میدهند که قابل چشم پوشی ست. در ادامه مطلب با انواع رایج بارب ها و شرایط نگهداری و زیستی انها اشنا خواهید شد.
بهتر است کمی به کلیات بپردازیم و با خلق و خو و نحوه زیستی کلی انها اشنا شویم.
شناخت:
بارب ها از خانواده سیپرینده میباشند که در مناطق وسیعی از رودخانهها در هند، سنگاپور، اندونزی، مالزی، سوماترا و… نسبت به گونه یافت میشوند. بارب ها زندگی گروهی را ترجیح میدهند و در گروه شادابترند.
سطح زیستی انها در میانه اب و در جریانهای رودخانهای است که ابی نسبتا خنک و پر اکسیژن دارد. انها به همه جا سرک میکشند و در اکواریوم ها در کف، سطح، میانه و هر جایی از اب به چشم میخورند و حتی بعضی گونهها بین شنها میگردند و شنهای ریز را جابجا میکنند.
پوششهای گیاهی و نور کم یکی از مطلوبترین و دوست داشتنیترین زیستگاهها برای انها به شمار میرود. بارب ها ماهیان بزرگی نیستند و اغلب در اکواریوم ها بین ۵ تا ۲۰ سانتیمتر نسبت به نوع گونه رشد میکنند.
البته همیشه استثنا هم وجود دارد مثلا شخصا بارب حلب نزدیک به ۳۰ سانتیمتر هم در مغازههای اکواریومی دیدهام ولی به طور کلی در اکواریوم های خانگی به ندرت به این سایزها خواهیم رسید.
انواع بارب ها خلق و خوی خشنی ندارند ولی همیشه هم ارام نیستند و زهر خود را نهایتا میریزند.
به طور مثال گونههایی مثل تایگر بارب و حتی بارب حلب زیاد خلق و خوی ارامی ندارند و چه در گروه و چه به صورت تنها از خود پرخاشگری نشان میدهند که با انتخاب صحیح گونههایی که قرار است در کنار بارب ها نگهداری شود این مشکل به راحتی حل میشود. انواع بارب ها تخم گذارند و برخی گونهها به راحتی تکثیر میشوند. منتها نگهداری از بچهها و سایز بندی انها همیشه موفقیت امیز نیست.
نگهداری:
در صورتی که تمایل به نگهداری هر کدام از گونههای بارب ها دارید بهتر است به صورت گروهی از انها نگهداری کنید. در اینصورت هم شادابترند و تحرک بیشتری دارند و هم بیشتر با خودشان مشغولند تا فضولی در کار دیگران!
البته بهتر است هیچگاه ریسک نکنید و گونههایی در کنار بارب ها نگهداری کنید که قوی تر از بارب ها باشند یا حداقل سرعت بالا و علامت تحریک امیزی نداشته باشند. به طور مثال اکثر ماهیان با باله بلند مورد توجه و حجوم بارب ها (تایگر بارب) قرار میگیرند. یا ماهیانی که حرکات کند و موج دار دارند و در میانه اب نیز زیست میکنند.
به هر حال نگهداری ماهیان ضعیف تر با عامل تحریک امیز کنار بارب ها همیشه یک ریسک بزرگ محسوب میشود و ممکن است طی چند ساعت ماهی شما توسط بابها کشته شوند یا اسیب جدی ببینند.”بهتر است بگویم بارب ها فضولند مخصوصا زمانی که ماهی جدیدی به تانک معرفی میکنید و شاید این فضولی زیاد خوشایند علاقه مندان نباشد”
یکی دیگر از مسائلی که در نگهداری بارب ها مخصوصا تایگر بارب یا کلا بارب های کوچک باید مورد توجه قرار دهید شرایط مناسب اب و اکسیژن رسانی و تهویه اکواریوم است.
زیرا بارب ها کمی حساسند و در صورت بی توجهی به سرعت بیمار میشوند و متاسفانه درمان انها نیز زیاد موفقیت امیز نیست زیرا یا انقدر دیر شده که قبل از درمان میمیرند یا طول درمان را تحمل نمیکنند.
در اخر اینقدر از بارب ها منفی گفتیم که شاید از خرید انها پشیمان شده باشید که اصلا درست نیست زیرا هم میتوان انواع بارب ها را با بسیاری از ماهیان گیاه خوار ریز و درشت و صلح جویان معمول نگهداری نمود. و هم میتوان در شرایط معمول یک اکواریوم خانگی از وجودشان لذت برد چرا که فقط کافیست به برخی نکات کوچک از جمله سازگاری، سایزبندی، تانک طویل با دکورهای گیاهی و انبوه دقت کنید. و با کمی رسیدگی به اکواریوم خود از جمله دما، اب و اکسیژن رسانی صحیح از نگهداری انها در یک اکواریوم جمعی لذت ببرید.
تغذیه:
اگر به انها نگوییم همه چیز خوار انگار به انها ظلم کردهایم زیرا انها هر نوع غذایی که برای ماهیان ارائه شود را میخورند. از غذاهای خشک بسته بندی شده گرفته تا انواع غذاهای منجمد، گوشتی و زنده.
حتی برخی از گونهها از سبزیجات هم استقبال میکنند و میتوان به انها ارائه داد یا با غذایشان مخلوط نمود. فقط باید توجه کرد انها در طبیعت تنوع غذایی بالایی دارند و در اکواریوم ها نیز باید این نکته برای شادابی و رشد و نموشان مورد توجه قرارگیرد. در اخر بارب ها اصولا پرخورند و هر چقدر غذا در اختیارشان قرار دهید را میخورند. که اصلا صحیح نیست و باید به اندازه و با تعداد دفعات زیاد تغذیه شوند. کمی هنگام غذا خوردن وحشی میشوند و دنبال سایرین یا هم نوعان خود میکنند.
در این مقاله شناخت و نگهداری بارب ها بررسی شد.
وبسایت و اینستاگرام ما را دنبال نمایید
به روز ترین کلینیک دامپزشکی تهران، کلینیک دامپزشکی روژان
۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱
قبل از انجام هرگونه اقدام با دامپزشک خود مشورت نمایید؛ادمین و سایت روژان پت هیچگونه مسئولیتی در قبال اقدامات خودسرانه و عواقب ناشی از آن ندارد.