کلینیک دامپزشکی روژان
مسمومیت بوتولیسم

مسمومیت بوتولیسم پرندگان زینتی

در این مقاله همه چیز در خصوص مسمومیت بوتولیسم پرندگان زینتی بررسی شده است، با ما همراه باشید؛

مسمومیت بوتولیسم

تعریف / مرور کلی:

بوتولیسم در اکثر موارد یک مشکل ناشی از بازی پرندگان، اردک‌ها و قرقاول‌هاست، هرچند در سایر گونه‌های وحشی یا خارجی نیز به طور پراکنده رخ می‌دهد.

 

علت شناسی:

بوتولیسم ناشی از اگزوتاکسین های باکتریایی تولید شده توسط Clostridium botulinum است که یک باکتری saprophytic بسیار پراکنده در خاک است. این سم (نوع C غلبه دارد ولی نوع A و E گاهی اوقات شناسایی شده‌اند) زمانی که C. botulinum در شرایط بی هوازی رشد می‌کند، توسعه می‌یابد. این سم در لاشه مهره داران، پوشش گیاهی در حال پوسیدگی و بی مهرگان مرده در استخرهای راکد، تالاب‌ها و مرداب‌ها وجود دارد. حشرات آبزی و مگس‌ها، سم را انباشت نموده و سپس توسط پرندگان خورده می‌شوند. این وضعیت اغلب در اواخر تابستان و اوایل پاییز یعنی زمانی که بسیاری از حوضچه‌ها در حال خشک شدن هستند و سطح آب افت پیدا می‌کند و حیوانات مرده و پوشش گیاهی پوسیده نمایان می‌شوند، رخ می‌دهد.

 

پاتوفیزیولوژی:

این سم در آزادسازی استیل کولین (ACH) در صفحه انتهایی حرکتی دخالت دارد.

 

ارائه بالینی:

پرندگان مبتلا، آتاکسی و فلج افتادگی پاها، بال‌ها و گردن (“گردن نرمی”) را بروز می‌دهند. ممکن است اسهال، پرهای شل، تنگی نفس، نفس نفس زدن، ورم ملتحمه و مرگ ناگهانی نیز ایجاد شوند.

 

تشخیص:

تشخیص ممکن است دشوار باشد زیرا جراحات اندکی در کالبد شکافی یافت می‌شوند. سم بوتولینوم را می‌توان توسط تکنیک‌های مختلف از جمله آزمایش‌های ELISA، electrochemiluminescent (ECL) و تلقیح موش یا آزمایش‌های تغذیه ای تشخیص داد. سم‌ها را می‌توان با آزمایش‌های خنثی سازی در موش‌ها دسته بندی نمود.

آماده سازی جراحی در پرندگان
ادامه مطلب

 

مدیریت:

درمان دربرگیرنده تزریق آنتی توکسین در صورت وجود و درمان حمایتی (مایعات، تغذیه لوله ای، تعادل گرما و غیره) است. میلوکسیکام نیز می‌تواند از طریق کاهش میوزیت در پرندگان فلج/ سکته کرده تأثیر بگذارد. تشخیص معمولاً ضعیف ارزیابی می‌شود.

در برخی کشورها، واکسن موجود است. پیشگیری، منع دسترسی پرندگان به پوشش گیاهی پوسیده یا پرندگان مرده را شامل می‌شود.

 

 

 

 

 

در این مقاله همه چیز در خصوص مسمومیت بوتولیسم پرندگان زینتی بررسی شد.

جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

تذکر مهم : این مطلب برگرفته از کتاب طب پرندگان زینتی است. نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انجام اعمال خودسرانه افراد ندارد.جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد منابع ما به این مقاله مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟

 

کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱