تورم مثانه در سگ و گربه
در این مقاله تورم مثانه در سگ و گربه بررسی خواهد شد:
التهاب حاد یا مزمن مثانه را Cystitisنامند.
اتیولوژی
این عارضه در سگها و گربهها ممکن است در اثر سنگهای مجاری ادرار و یا ضربه و ضغطه حادث شود متعاقب عفونتهای کلیوی و واژینت یا تورم مهبل و تورم پروستات و حالب نیز ممکن است این بیماری پدید آید.
در سگ و گربه نر در اثر تهنشین شدن رسوبات ادراری دراطراف سوراخ آلت تناسلی و کشیده شدن آنها به مثابه و در سگ و گربه ماده در ثر تماس مدفوع و مواد آلوده به موهای فرج و داخل شدن آنها به مثابه این بیماری ممکن است حادث شود. آشامیدن کم آب و عدم وجود ویتامین Aدر جیره غذایی و زندگی دام در مناطق کثیف و آلوده در ایجاد این بیماری بخصوص در گربهها مؤثر است.
نشانیهای بیماری
در تورم مثانه حاد مهمترین نشانیهای بیماری عبارتست از هماتوری و dysuriaسگهای بیمار میل بیشتری دارند که برای ادرار کردن از آپارتمان خارج شـوند اما کمتر مـوفق به ادرار کردن میشـوند و همین
سوند گذاری سگ ماده. سوژه در وضعیت پشتی خوابیده در حالی که پاهای عقبی به جلو کشیده شده و به وسیله پرستار نگهداری شده است. یک اسپکولوم Brinkeroffدر نشان دادن دهانه پیشابراه به ما کمک میکند و یک سوند پلاستیکی عبور داده شده است.
نشانی صاحب سگ را وادار میکند تا برای درمان سگش به دامپزشک مراجعه کند. اسپاسم مثانه توجه دکتر دامپزشک را جلب کرده و در دستکاری مثانه به نظر میرسد که دیواره آن خم شده است.
در تورم مثانه مزمن همین نشانیها مشاهده میشود اما باید توجه داشت که هماتوری شدیدتر میباشد.
تشخیص
میل شدید دام به ادرار کردن و عدم توانائی او که اغلب منجر به یبوست و با اسهال میشود. و دستکاری مثانه و تشخیص ضخامت دیواره آن و معاینه غده پروستات در سگ نر در تشخیص بیماری به دامپزشک کمک میکند. رادیوگرافی بهترین وسیله تشخیص بیماری است میل زدن مجرای ادراری و مشاهده رسوبات آن. آزمایش سدیماسیون ادرار و به آشکار گذاردن و مشاهده گلبولهای سفید و قرمز خون و در بعضی مواقع میکروب مولد بیماری از طرق آزمایشگاهی تشخیص بیماری است و میتوان از آنها استفاده نمود.
درمان
در تورم مثانه ادرار همیشه قلیائی است بنابراین تغییر دادن آن به حالت اسیدی به شرحی که گذشت باعث خارج شدن رسوبات میگردد. و این امر در مواردی که رسوبات مجاری ادرار عامل بیماری باشند. بهترین طریقه درمان محسوب میشود. تجویز مقادیر زیادی پروتئین (گوشت) باعث میشود. که PHادرار به سمت اسیدی میل کند. هرگاه عفونت باکرتیائی مشاهده کنیم تجویز آنتی بیوتیکهای وسیعالاثر نافع است. شستشوی مجاری ادراری با پرمنگنات دوپتاس یک در ۵۰۰۰ و یا نیترات دارژان یک در ۵۰۰۰ در درمان تورم مثانه مزمن نافع است.
در این مقاله تورم مثانه در سگ و گربه بررسی شد.
وبسایت و اینستاگرام ما را دنبال نمایید
به روز ترین کلینیک دامپزشکی تهران، کلینیک دامپزشکی روژان
۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱
راهنمای پرورش، نگهداری و بیماری های متداول سگ و گربه، (بازنویسی کتاب آقای دکتر اوحدی نیا توسط آقای دکتر احمدرضا الهیار ترکمن)
قبل از انجام هرگونه اقدام با دامپزشک خود مشورت نمایید؛ادمین و سایت روژان پت هیچگونه مسئولیتی در قبال اقدامات خودسرانه و عواقب ناشی از آن ندارد.