کلینیک دامپزشکی روژان
عوامل بیماری اکتسابی دندان خرگوش

عوامل بیماری اکتسابی دندان خرگوش

عوامل بیماری اکتسابی دندان

به غیر از روکش دندان، بافت رژیم غذایی و hyperparathyroidism مواد غذایی، عوامل دیگری وجود دارند که کیفیت دندان و استحکام استخوان را متأثر می‌سازند و در ایجاد بیماری دندان در خرگوش‌های خانگی نقش دارند.

در انسان‌ها، کیفیت استخوان متأثر از عوامل زیادی ازجمله پیش­زمینه‌های ژنتیکی، oestrogens، هورمون تیروئید، کورتیکواستروئید، داروها، وضعیت سیستماتیک مانند بیماری‌های کلیوی یا اختلالات وسیع معده­ای-روده­ای، کبد و پانکراس که جذب کلسیم و ویتامین D و متابولیسم را متأثر می‌سازد، هستند (رائو و هوناسوج، ۱۹۹۶). در سایر گونه‌های جانوران، نرخ رشد و سرعت جوانه­زنی دندان‌ها می‌تواند با هورمون تیروئید و رشد تسریع شود. استخوان­پوکی توسط خرگوش‌های ماده خنثی، کورتیکواستروئید کنترل شده و رژیم غذایی دارای کمبود کلسیم ایجاد می‌شود.

عوامل بیماری اکتسابی دندان

•علل بالقوه شامل ساختار مادرزادی، تروما، اجسام خارجی، رشد بافت جدید و رژیم غذایی نامناسب است؛
•ADD سندرومی تدریجی است که معمولاً در خرگوش‌های خانگی مشاهده شده است. این سندروم در اصل چند عاملی است و رژیم غذایی و پرورش، اجزاء اصلی آن هستند.
•نمودهای ظاهری و رادیوگرافی جمجمه و دندان‌های خرگوش آسیب¬دیده نشان¬دهنده بیماری متابولیک استخوان است؛

•ADD پنج مرحله دارد:

  1. دندان آوری نرمال،
  2. طویل شدن ریشه و افت کیفیت دندان،
  3. بد اکلوژن اکتسابی: از دست دادن و تغییر موقعیت دندان‌ها،
  4. توقف رشد دندان،
  5. مرحله نهایی بیماری دندان، osteomyelitis، تشکیل آبسه و سفت شدگی مفصل ankylosis.

در خرگوش‌های خانگی علائمی مبنی بر زمینه ژنتیکی بیماری دندان وجود دارد. ظاهراً خرگوش‌های کوتوله نر و تیره مستعدترین خرگوش‌ها هستند. تورنر (۱۹۹۷) اظهار داشت که یک نماینده از گونه‌های کوتوله خرگوش برای درمان ۶۸ درصد پیشرفت داشته ولی شیوع بیماری در آن‌ها ۳۰ درصد بوده است.
عوامل دیگر مربوط به رژیم غذایی به جز روکش دندان، کلسیم و ویتامین D وجود دارند که در پیشرفت بیماری دندان نقش دارند. سایر عوامل تغذیه ای ازجمله ویتامین A و منیزیم برای رشد دندان و استخوان لازم هستند. گزینش مواد غذایی از جیره‌های غلات و حذف قرص‌های مکمل منجر به کمبودهای رژیم غذایی ویتامینی و معدنی می‌شود. کمبود پروتئین علت بالقوه دیگری از پوکی استخوان است (مورگان، ۱۹۷۲). ضعف بنیه ناشی از جویدن ناکافی و عدم وجود تمرین‌های دندانی به عنوان علت ضعف periodontal و پوکی استخوان در خرگوش‌های خانگی بیان شده است (کراسلی، ۱۹۹۵ ب).

تغذیه خرگوش(صفر تا صد)
ادامه مطلب

این اظهارات با یافته‌های بصری، رادیولوژی و سرولوژی در خرگوش‌های مبتلا به ADD متناسب نیست. بی توجهی به پوکی استخوان مربوط به استرس یا فشار نیست. این امر می‌تواند ناشی از کم وزنی (astronauts در فضا) یا عدم تحرک طولانی استخوان بعد از شکست آن باشد. جذب مجدد استخوان منجر به hypercalcaemia و سطوح کاهش یافته PTH در گردش می‌شود (یانگ و استوارت، ۱۹۹۶). این موضوع دقیقاً برعکس یافته‌های مربوط به خرگوش‌های مبتلا به ADD است که سطوح کلسیم سرم پایین و PTH بالا است (هارکورت-براون و بارکر، ۲۰۰۱). استئوپنی ظاهری در همه نواحی جمجمه ازجمله ناحیه فوقانی diastema که به نیروهای واردشده ناشی از جویدن مربوط نیست، مشاهده شده است.

در این مقاله همه چیز در خصوص عوامل بیماری اکتسابی دندان خرگوش بررسی شد.

جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.

بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟

کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳