سیچلاید الکتریک بلو
سیچلاید الکتریک بلو یا همان ابی الکتریکی یکی از سیچلایدهای محبوب و دوست داشتنی طرفداران گونههای افریقایی است. این ماهی که در ایران به همان نام الکتریک بلو یا بلو الکتریک و گاها به غلط با نام بارش ابی یا ماکرو ابی عرضه میشود جزو سیچلایدهای نسبتا ارام افریقایی است که کمتر طرفداری که از اکواریوم های اختصاصی سیچلایدهای افریقایی نگهداری میکند ان را از قلم خواهد انداخت. خلق و خوی این ماهی را میتوان میانه دانست، نه انقدر خشن است که نگهدارنده را با مشکل مواجه کند و نه انقدر صلح جوست که با هر گونهای سازگار باشد. در ادامه بیشتر با این ماهی زیبا اشنا خواهید شد.
نام علمی:
sciaenochromis fryeri
نام رایج:
سیچلاید الکتریک بلو، بلو الکتریک. سیچلاید الکتریکی ابی، بارش ابی
خانواده:
سیچلایدها (سیچلاید های افریقایی)
زیستگاه:
افریقا (دریاچه مالاوی)
دمای مناسب:
۲۶ درجه سانتیگراد
پ-هاش:
۷٫۵ الی ۸٫۵
حداکثر طول:
۱۶ سانتیمتر در جنس نر و ۱۴ سانتیمتر در جنس ماده (در اکواریوم های خانگی)
شناخت:
سیچلاید الکتریک بلو بومی دریاچه مالاوی در افریقا است. این ماهی زیبا از جنس Sciaenochromis (سیانوکرومیس) است و به عنوان سیچلاید میانه خو تا مهاجم از آن یاد میشود. رنگ این سیچلاید در جنس نر ابی و درخشان است و در جنس ماده خاکستری تا قهوهای کمرنگ و تنها متمایل به ابی است، در هر دو جنس طول بدن با چند خط عمودی تیره تزئین شده است که در شرایط مختلف این خطها کمرنگ و پرنگ میشود، انتهای بالهها و دم با رنگ نارنجی تا قرمز و در برخی گونهها با رنگ زرد تزئین شده است که کیفیت رنگ و گستردگی ان رابطه مستقیمی با شرایط نگهداری و نوع تغذیه انها دارد.
این سیچلاید زیبا در جوانی (۴ الی ۵ سانتیمتر) همانند جنس ماده رنگی کمرنک و خاکستری تا قهوهای داشته و با رشد ماهی در جنس نر رنگ این ماهی به ابی تغیر میکند. سیچلایدهای الکتریکی ابی در قسمتهای میانه دریاچه شنا میکنند و به صخرهها وابسته نیستند و بیشتر ترجیح میدهند در قسمتهای باز دریاچه شنا کنند اما به این معنی نیست که از صخرهها دوری میکنند. انها بین صخرهها و تخته سنگها و در بستر ماسهای رودخانه به دنبال موجودات ریز ابزی و ماهیان کوچک میگردند تا از انها تغذیه کنند. همچنین برای دوری از خطرات و محافظت از بچهها صخرهها را انتخاب خواهند کرد. سیچلایدهای الکتریکی ابی همانند اکثر سیچلایدهای افریقایی دهان پرور هستند و تکثیر انها در بیشتر موارد با موفقیت همراه بوده است.
نگهداری:
سیچلاید الکتریک بلو یکی از گزینههای ایده ال برای اکواریوم های جمعی مالاوی است. انها با پیکاک ها، ماکرو، اوراتوس، موری (دلفینی)، دماسونی و سایر سیچلایدهای دریاچه مالاوی سازگارند. نمیتوان نگهداری این همه سیچلاید تند خو در کنار هم را بدون دردسر دانست اما به عنوان یک گزینه عملی میتوان انها را با رعایت برخی نکات که بارها در قسمتهای مختلف کتاب عنوان شده است در کنار هم نگهداری کرد. همچنین انها به عنوان یک گزینه تک گونه به خاطر زیبایی خاص خود نیز مورد توجه میباشند، میتوان انها را در دستههای بزرگ در اکواریوم های صخرهای با فضای باز مناسب نگهداری نمود.
از نگهداری انها کنار ماهیان کوچک و حتی نوزادان هم جنس بپرهیزید زیرا یکی از جیرههای غذایی این ماهیان در طبیعت تخم و نوزاد ماهیان و حتی ماهیان کوچک است. سیچلاید الکتریک بلو همانند سایر گونههای مالاوی به ابی تمیز با پ-هاش قلیایی در محدوده ۷٫۵ الی ۸٫۵ و دمایی در محدوده ۲۴ الی ۲۶ درجه و سختی ۸ الی ۱۵ درجه dh نیازمندند. انها مانند برخی سیجلایدها حساس نیستند اما همانطور که میدانید حداقلها را نیاز دارند. بستر ماسهای با تخته سنگهای صاف و ایجاد شکافهای عمیق با شرایط آب یاد شده میتواند تداعی کننده محیط طبیعی انها باشد.
تغذیه:
همانطور که در بالا هم اشاره شد انها در طبیعت از تخمها و نوزاد سایر ماهیان تغذیه میکنند که در اسارت میتوان از غذاهای پروتئنی و گوشتی مانند دل گوساله، ارتمیا، بچه ماهیان، میگو و… استفاده نمود. دقت کنید انها در طبیعت با گزینههای بی شماری روبرو هستند و تنها رژیم انها را غذاهای پروتئینی تشکیل نمیدهد، به طور مثال انها عاشق جلبک نیز هستند و جلبکهای روی سنگها و گیاهان یکی از رژیمهای غذایی انها به شمار میرود.
بنابراین در اسارت در کنار غذاهایی با پروتئین بالا استفاده از مقداری فیبر، کربوهیدارتها، ویتامینها و املاح معدنی و… نیز الزامی است. خوشبختانه در بازار انواع غذاهای مخصوص با ارزش غذایی استاندارد برای سیچلایدهای افریقایی موجود است که میتواند به عنوان یک گزینه ایده آال برای تغذیه انها استفاده شود. شاید برای نکته پایانی در مورد تغذیه ذکر این مورد بد نباشد که تغذیه یکنواخت و نادرست برای این سیچلاید و سایر سیچلایدهای افریقایی که ساختار رودهای خاصی دارند چیزی جز نفخ شکم و بیماری و مرگ ماهی در پی نخواهد داشت
تشخیص جنسیت:
تشخیص جنسیت انها در سایزهای متوسط تا بزرگ بسیار ساده است و اختلاف رنگ نر و ماده کاملا قابل تشخیص است.
در این مقاله همه چیز در خصوص سیچلاید الکتریک بلو مورد بررسی قرار گرفت.
جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما سر بزنید.
تذکر مهم : این مطلب برگرفته از کتاب راهنمای بهداشت، پرورش و نگهداری ماهیان زینتی است. نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انجام اعمال خودسرانه افراد ندارد.جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد منابع ما به این مقاله مراجعه کنید.
بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟
کلینیک دامپزشکی روژان
۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱