کلینیک دامپزشکی روژان
رژیم‌های غذایی غنی ­شده و اکسترود شده خرگوش

رژیم‌های غذایی غنی ­شده و اکسترود شده خرگوش

در این مقاله همه چیز در خصوص رژیم‌های غذایی غنی ­شده و اکسترود شده خرگوش بررسی شده است، با ما همراه باشید؛

رژیم‌های غذایی غنی ­شده و اکسترود شده خرگوش

رژیم‌های غذایی غنی­شده از طریق ترکیب و گرم کردن عناصر غذایی خام در درجه حرارت بالا و قبل از اکسترود شدن و خشک شدن به دست می‌آیند. عناصر اصلی مواد غذایی قبل از پخته شدن با بخار ground و ترکیبی هستند. به این ترتیب به دلیل از بین رفتن شکل، به­صورت خمیری شده و سرد می‌شود. نتیجه یک بیسکویت سبک وزن به هر اندازه و شکل دلخواه است. این بیسکویت به ­خوبی استریل و انبار می‌شود. تکه‌های بزرگ فیبر را می‌توان بدون گرد شدن و فرو پاشیدن حبه‌ها اضافه نمود.

ویتامین‌ها تا حدی توسط فرآیند از هم پاشیده‌اند و نیاز است که ترکیب دیگری که حاوی مقادیر زیادی از آن‌ها باشد، اضافه شود. روش گرمادیدگی، قابلیت هضم نشاسته را افزایش داده (چیکه، ۱۹۸۷) و سربار کربوهیدرات روده را کاهش می‌دهد. رژیم‌های غذایی اکسترود شده دلپذیرتر بوده و قابلیت هضم بیشتری نسبت به جیره‌های غذایی حبه­ای دارند (توبین، ۱۹۹۶). غذاهای اکسترود شده به خرگوش امکان گزینش عناصر غذایی مورد علاقه‌اش را نمی‌دهد.

توصیه‌های تغذیه ای برای خرگوش‌های خانگی

• غذاهای جدید را به تدریج ارائه دهید.
• علوفه‌ یا چمن‌های دارای کیفیت خوب باید همیشه در دسترس باشند، مگر اینکه رژیم غذایی کامل و نیاز به غذاهای دیگر نباشد. حتی با کامل بودن رژیم غذایی افزودنی علوفه خشک و چمن ضرری ندارند.
• طیف متنوعی از غذاها و سبزیجات تازه را روزانه برای تغذیه خرگوش¬ها استفاده کنید. میوه‌ها و سبزیجات آبدار مانند گوجه فرنگی باید به صورت متعادل داده شوند.
• از دستورالعمل‌های سازنده هنگام آماده کردن غذای خرگوش پیروی کنید. اگر خرگوش مواد ترکیبی را نمی خورد، رژیم غذایی‌اش را تغییر دهید.
• اگر امکان دارد، به خرگوش اجازه دهید زیر نور طبیعی خورشید ورزش کند. لازم است آن‌ها را مراقبت نمود تا فرار نکنند یا به دام شکارچیان گرفتار نشوند. خرگوش‌ها در باغ می‌توانند بسیار تخریب گر باشند.
• مقادیر اندکی از غذاهای کنستانتره شده مانند حبه‌ها، ترکیبات غله یا رژیم‌های اکسترود شده را فقط روزی یک بار به خرگوش بدهید و کاسه را پس از چند ساعت بردارید. اگر غذای درون کاسه تمام شده بود، روز بعد غذای کمتری بدهید و اگر گرسنه ماند، به وی چمن یا علوفه بدهید.
• وزن ترکیبات غله ای، اکسترود شده و یا حبه¬ای نباید بیش از ۲ تا ۳ درصد در روز باشد.
گیاهان سالم برای خرگوش‌ها

در ادامه:

• چمن از هر نوعش سالم و یک رژیم غذایی دلپذیر و ایده¬آل برای خرگوش‌هاست. به دلیل ریسک انتقال بیماری هموراژیک ویروسی (VHD) از خرگوش‌های وحشی یا صحرایی لازم است واکسیناسیون انجام شود.
• گیاهان وحشی که سالم‌ هستند، موارد agrimony، خاربته، علف نخودی، شبدر، coltsfoot، cowparsnip (hogweed)، قاصدک، ریواس تازه، goosegrass، elder زمینی، groundsel، قنطریون (knapweed)، پنیرک، mayweed، بارهنگ، تمشک سیاه، چغندر ساحلی، shepherd’s purse، بذر خاربن، سه پره، ماش، توت فرنگی و بومادران خواهند بود (NB: بسیاری از این گیاهان در کتاب تغذیه خرگوش ریچاردسون تشریح شده‌اند).
• گیاهان کشت شده سالم شامل برگ‌های کنگر، سیب، ریشه چغندر، بته هویج، کرفس، برگ‌های گل کلم، کلم بروکلی، جوانه‌های بروکسل، کلم، کاسنی، گشنیز، چوب ذرت، بقولات سبز، کلم برگ، kohl rabi، کاهو (به طور متعادل)، جعفری، درخت گلابی، زردک، گلابی، تربچه، اسفناج، گیاهان بهاری (کلم بهاری)، پوست شاخه‌ها، آفتابگردان، شلغم روغنی، گیاهان sweetcorn، شلغم‌ها و شاهی آبی هستند. شلغم‌ها و اسفناج‌ها به دلیل میزان اگزالاتشان باید برخی اوقات (یک بار در هفته) خورانده شوند.
• برگ‌های درختان (به¬ویژه درختان میوه و فندق) می‌توانند توسط خرگوش خورده شوند.

در ادامه نکات رژیم‌های غذایی غنی ­شده و اکسترود شده خرگوش:

ترکیب جیره‌های غذایی مخلوط بین منابع مختلف متفاوت است. این ترکیبات می‌توانند غذای کامل یا مکمل باشند. بسیاری ازجیره­های ترکیبی مکمل‌ بوده و با علوفه خورانده می‌شوند تا فیبر غیر قابل هضم فراهم گردد. شرکت‌های تغذیه­ای تصمیم گرفته‌اند تا بر اساس قیمت، موجود بودن عناصر تشکیل­دهنده غذا و تجربه متخصصان تغذیه فرمولاسیونی را ارائه دهند. داده‌های تغذیه­ای از تحلیل جداول به دست آمده‌ و فرمول موردنظر مواد غذایی بر اساس نیازهای خرگوش‌های تجاری استنتاج شده است. جیره‌های ترکیبی معمولاً به ­صورت فله­ای در فروشگاه‌های خانگی و بدون اطلاعات برچسبی به فروش می‌رسند. صاحبان خرگوش‌ها ترغیب شده‌اند که یک کاسه پر از مواد مغذی را همیشه جلوی خرگوش بگذارند.

جیره‌های غذایی معمولاً دربرگیرنده غلات تکه ­شده، میکرونی شده، گلوله­ شده و نیز ترکیبات بقولات با بیسکویت‌های اکسترود شده رنگی و حبه‌ها هستند. ساقه‌های یونجه را می‌توان به­عنوان منبعی از کلسیم و فیبر وارد این ترکیبات کرد. رنگ بخش‌های اکسترود شده در ترکیب با نخودهای سبز و ذرت‌های زرد این ترکیبات را می‌سازند. شیره‌ها یا عامل‌های شیرین ­کننده مایع را می‌توان به همراه سایر مواد غذایی ازجمله حبوبات locust یا بذرهای فشرده­شده وارد نمود. برخی جیره‌های غذایی دربرگیرنده محصولات صنعت غذایی انسانی مانند غلات بیات­شده صبحانه هستند.

بیماری‌های پلک و conjunctiva خرگوش
ادامه مطلب

همه حبوبات وارد شده‌اند تا از جدا کردن هسته و برگ‌ها از پوسته‌های فیبردار توسط خرگوش جلوگیری شود. با این وجود، بسیاری از خرگوش‌ها می‌توانند هسته و برگ‌ها را جدا کرده و بخورند و پوست را دور بیندازند. گندم تمایل به خمیر شدن دارد (لاوی، ۱۹۹۸) و معمولاً در بیسکویت‌های رنگی اکسترود و در جیره‌های مخلوط استفاده می‌شود.

حبه ها:

حبه‌ها به ­عنوان پودر ویتامین و مواد معدنی مکمل به این ترکیب اضافه می‌شوند. در حال حاضر، برخی برندها مکملی را وارد بخش گندم اکسترود شده می‌کنند یا برای کل ترکیب مکملی به­ صورت افشانه فراهم می‌نمایند. مزیت جیره‌های غذایی مخلوط این است که به­طور جهانی در دسترس، دلپذیر، ارزان و راحت‌ هستند و برای صاحبان خرگوش جذابیت بصری دارند. این جیره‌ها از فروشگاه‌های خانگی، سوپرمارکت‌ها، تأمین­کنندگان مواد کشاورزی، گاراژها، مراکز گلخانه­ای و عمده­فروشان با عنوان “غذای خرگوش” در دسترس هستند.

غذاهای کنستانتره:

گذشته از مشکلات مربوط به تغذیه با غذاهای کنستانتره شده (چاقی، فیبر ناکافی رژیم غذایی، به­کارگیری دندان)، رژیم‌های غذایی مخلوط غلات معایب دیگری دارند، به این صورت که به خرگوش امکان گزینش عناصر مطلوب را داده و مابقی را کنار می­‌گذارند. غذای کنار گذاشته­شده معمولاً توسط صاحب خرگوش دور ریخته شده و با کاسه پر دیگر که خرگوش بتواند از آن انتخاب کند، جایگزین می‌شود. صاحبان خرگوش نگران گرسنگی و خستگی حیوان هستند و گاهی اوقات چندین بار در روز کاسه را پر می‌کنند و خرگوش احتمالاً فقط یک یا دو عنصر را برای خوردن انتخاب می‌کند.

به­ منظور تعادل تغذیه، باید زمانی کاسه را مجدداً پر نمود که خالی شده باشد. معمولاً حبه‌هایی که حاوی مکمل ویتامین و مواد معدنی هستند، کنار گذاشته می‌شوند. دلپذیرترین بخش رژیم غذایی نخود فرنگی و ذرت پوسته­دار (flaked) است که کلسیم کافی ندارند و نسبت کلسیم به فسفرشان پایین است. انتخاب این عناصر غذایی باعث کمبود کلسیم در رژیم غذایی خرگوش می‌شود (هارکورت-براون، ۱۹۹۶). کانی­زدایی استخوان‌ها و دندان‌ها، مشکلات دندان را به دنبال دارد. رژیم غذایی متعادل به­ویژه برای خرگوش‌های نوجوان که رشد سریعی دارند و در معرض بیماری متابولیک استخوان هستند، اهمیت دارد. انتخاب غلات و بقولات دارای کلسیم پایین از جیره غذایی در این مرحله ممکن است اثرات زیان­بار و طولانی­مدتی را بر استخوان‌ها و دندان‌ها داشته باشد.

غذاها و عناصر غذایی متداول

•چمن منبع متعادلی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر تخمیرشدنی (قابل هضم) و غیر قابل هضم برای خرگوش‌هاست.
•قابلیت هضم گونه‌های مرتع در علفزارهای انگلستان مشابه است ولی لوئیچه چمنی (Phleum pratense) فیبر کمی بیشتر و پروتئین پایینی دارد.
•یونجه (lucerne، Medicago sativa) برای چریدن و خشک کردن در کشورهای گرم استفاده می‌شود و اکنون در انگلستان موجود است.
•یونجه میزان فیبر و کلسیم بالایی دارد.
•احتمال اینکه عفونت‌ها و آلودگی‌هایی که از علوفه خشک و با حشرات آلوده شده‌اند (VHD and Baylisascariasis) به خرگوش منتقل شود، وجود دارد.
•دانه‌ها و ساقه‌های علوفه‌های خشک در چشم، دهان، بینی، nasopharynx یا larynx سکنی می‌گزینند و غیر قابل تشخیص هستند و موجب بیماری مزمن می‌شوند.
•غذاهای تجاری خرگوش‌ها متشکل از جیره‌های غذایی حبه ای، اکسترود شده یا مخلوط است.
•رژیم‌های غذایی حبه ای متشکل از عناصر فشرده شده و ground هستند.
•غذاهای اکسترود شده مخلوط و ground هستند و برای ساخت بیسکویت سبک وزنی که دلپذیر و استریل شده باشد و به راحتی انبار شود، مورد استفاده قرار می¬گیرند.
•رژیم‌های مخلوط بین منابع مختلف، متفاوت‌اند و حاوی طیفی از عناصر غذایی ازجمله دانه‌های flaked، میکرونی، رول شده و یا کامل هستند، مانند نخود فرنگی و بنشن. سبزیجات خشک مانند زردک و تره¬فرنگی را می‌توان اضافه نمود. بسیاری از رژیم‌های ترکیبی دربرگیرنده extrusions یا حبه‌ها هستند.
• جیره‌های مخلوطی موجود در کشورهای خارج از انگلستان محتوی سایر مواد غذایی مانند دانه‌ها، آفتابگردان، گلابی، دانه‌های ذرت و نخود فرنگی هستند.

در این مقاله همه چیز در خصوص رژیم‌های غذایی غنی ­شده و اکسترود شده خرگوش بررسی شد.

جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.

بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟

کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳