کلینیک دامپزشکی روژان
متابولیک / تغذیه ای کبدی پرندگان زینتی

متابولیک / تغذیه ای کبدی پرندگان زینتی

متابولیک / تغذیه ای کبدی

نقرس احشایی:

رسوب کریستال‌های اسید اوریک به رو و داخل اندام‌ها می‌باشد. این به طور معمول با بیماری کلیوی همراه است، اگرچه رژیم‌های کم آبی و پروتئین بالا ممکن است درگیر باشد. در کبد، بیشتر این رسوبات روی کپسول رخ می‌دهد، اما می‌تواند در داخل پارانشیم جایی که با نکروز و التهاب هتروفیل همراه است، رخ دهد.

آمیلوئیدوز:

آمیلوئیدوز معمولاً در رپتورها، پرندگان آب زی و گنجشک سان ها دیده می‌شود. آمیلوئید A یک محصول تخریب پروتئین‌های التهابی است و رسوب آن معمولاً در پرندگان مبتلا به بیماری مزمن دیده می‌شود.

کبدهای مبتلا معمولاً بزرگ شده و شکننده می‌شوند و با لیپیدوز کبدی اشتباه گرفته می‌شوند. از نظر بافت شناسی، آمیلوئید به عنوان یک ائوزینوفیل کم رنگ یا رسوب آمفوفیلی بین سلول‌ها دیده می‌شود و آن‌ها را فشرده می‌کند.

لیپیدوز کبدی:

لیپیدوز کبدی یا بیماری کبد چرب زمانی رخ می‌دهد که اسیدهای چرب بیش از حد مصرف شوند (به شکل چربی در رژیم غذایی)، هنگامی که لیپولیز افزایش یابد (به عنوان مثال دیابت شیرین یا فعالیت تخم گذاری)، اکسیداسیون اسیدهای چرب در کبد کاهش می‌یابد، یا توانایی کبد در ترشح اسیدهای چرب که به گردش خون برمی گردند کاهش می‌یابد (به دلیل کمبود رژیم فاکتورهای لیپوتروپیک رژیم غذایی مانند کولین، بیوتین و متیونین). کبد مبتلا بزرگ شده، زرد کمرنگ و شکننده است. از نظر بافت شناسی، واکوئلاسیون سلول‌های کبدی وجود دارد.

بیماری ذخیره آهن (هموسیدروز):

هموسیدروز زمانی اتفاق می‌افتد که آهن بیشتری در گردش خون نسبت به اریتروژنز مورد نیاز وجود دارد، و آهن در کبد جمع شود. دریافت بیش از حد آهن، از طریق رژیم غذایی یا از طریق تزریق زیاد خون صورت می‌گیرد. این وضعیت معمولاً در Sturnidae (مرغ مینا، سار)، Paradisaeidae دیده می‌شود (پرندگان بهشت،Ptyonorhynchidae (مرغ‌های کریچ ساز)، Bucerotidae و Ramphastidae (توکان و توکانت). هم چنین در طوطی‌ها، مخصوصاً لوری ها و لوریکت ها گزارش شده است. کبد مبتلا بزرگ شده و معمولاً به رنگ قهوه ای طلایی، با کانون‌های پراکنده کبد همراه می‌باشد. آهن از نظر بافت شناسی در سلول‌های کبدی و سلول‌های کوپفر دیده می‌شود. ممکن است یک فرآیند التهابی همراه با لنفوسیت‌ها و هتروفیل های موقتی وجود داشته باشد.

آناتومی پوست و پر پرندگان زینتی
ادامه مطلب

لیپوفوسینوز:

رنگدانه لیپوفوسین در سلول‌های کبدی ثانویه برای طیف وسیعی از بیماری‌ها تجمع می‌یابد. این پدیده به دلیل اکسیداسیون زیاد بیولوژیکی در سطح سلولی می‌باشد. کمبود ویتامین E به عنوان یک علت احتمالی پیشنهاد شده است.

سمی:

علل سمیت بیماری کبد عبارت‌اند از:

  • داروها: الکل، دیمتریدازول، مدروکسی پروژسترون.
  • گیاهان: آلکالوئیدهای پیرولیزیدین، oleander، گوسیپول، میوه آووکادو.
  • آفلاتوکسین، ارگوت.
  • فلزات سنگین: سرب، مس، آهن.
  • سموم دفع آفات: متالدئید، فسفر، آنالوگ‌ها ویتامین D3

 

 

 

 

 

 

در این مقاله همه چیز در خصوص متابولیک / تغذیه ای کبدی پرندگان زینتی بررسی شد.

جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

 

 

تذکر مهم : این مطلب برگرفته از کتاب طب پرندگان زینتی است. نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انجام اعمال خودسرانه افراد ندارد.جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد منابع ما به این مقاله مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

 

 

بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟

 

کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱