بررسی بیماریهای کبد
به دلیل متابولیسم و رابطه منحصر به فرد کبد برای دستگاه گوارش، کبد هدف مهم برای اثرات مخرب ارگانیسمهای عفونی، اندوتوکسین ها، داروها و بیماریهای متابولیک میباشد. آسیب اولیه از هر یک از این عوامل اتیولوژیکی ترشح سیتوکین ها و کموکاین های پیش التهاب را توسط سلولهای کوپفر و هتروفیل ها تحریک میکنند، که منجر به تجمع و فعال شدن هتروفیل در عروق کبد میشود. آسیب مداوم و ترشح بیشتر سیتوکین ها و کموکین ها از پارانشیم کبدی منجر به خارج شدن این هتروفیل ها و حمله به سلولهای کبدی میشود و مرگ سلولی یا آسیب را به دنبال دارد.
خوشبختانه کبد ظرفیت بازسازی بسیار زیادی دارد و تا زمانی که معماری آسینار کبد حفظ شود، بازسازی به طور مکرر و سریع انجام میشود. اگر ساختار آسینار خراب شود، بازسازی یا اتفاق نمیافتد یا بسیار اتفاقی است، و فیبروز را در بر دارد. همان سیتوکین ها و کموکین های که هتروفیل ها را فعال میکنند، سلولهای ماهواره ای را نیز را فعال میکنند.
به طور معمول quiescen، سلولهای ماهواره ای (بنیادی) (همچنین به عنوان سلولهای ایتو شناخته میشوند) در فضای اطراف سینوسی (یک منطقه کوچک بین سینوزوئیدها و سلولهای کبدی) یافت میشوند. تعداد ۵-۸ کل سلولهای کبدی را تشکیل میدهد. هنگامی که این سلولهای ماهواره ای فعال میشوند، تعداد و انقباض و ترشح کلاژن را افزایش میدهند. و منجر به فیبروز نواحی آسیب دیده کبد میشود. فیبروز زودرس ممکن است به درمان یا از بین بردن منبع آسیب پاسخ دهد. اما فیبروز پیشرفته تر (در بیماری مزمن کبد دیده میشود) به طور کلی غیرقابل برگشت است.
بدیهی است که مهم است که پزشک بالینی این روند بیماری و عوامل اتیولوژیک که این آسیب را تحریک میکند را درک کند تا تشخیص، درمان و مدیریت بیماری کبدی در بیماران صورت گیرد.
اتیولوژی بیماری کبدی:
بیماری کبد میتواند ناشی از ناهنجاریهای مادرزادی، تروما، اختلالات متابولیکی و تغذیه ای، سموم، انگلها، عوامل عفونی (باکتریایی، قارچی، ویروسی، کلامیدیایی، مایکوباکتریایی و rickettsial)، و نئوپلازی باشد. اغلب اتیولوژی دقیق نمیتواند تعیین شود، تغییرات فیبروتیک همراه بیماری از دست میرود.
مادرزادی:
کیست صفراوی خارج کبدی در یک طوطی خاکستری آفریقایی گزارش شده است. فتق مادرزادی سلومیک مربوط به کبد در بلدرچین ژاپنی گزارش شده است.
تروما:
تروما میتواند باعث پارگی پارانشیم کبدی و / یا کپسول شود. این زمانی اتفاق میافتد که پرنده تحت تأثیر نیروی عظیم (به عنوان مثال یک وسیله نقلیه موتوری در حال حرکت) قرار میگیرد. یا هنگامی که کبد به دلیل مشکلات دیگر ناخوشایند است (به عنوان مثال لیپیدوز کبدی). پارگی شدید کبد و خونریزی ناشی از آن تعیین خواهد کرد آیا پرنده از ضربه اولیه زنده میماند یا خیر.
در این مقاله همه چیز در خصوص بررسی بیماریهای کبد پرندگان زینتی بررسی شد.
جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.
تذکر مهم : این مطلب برگرفته از کتاب طب پرندگان زینتی است. نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انجام اعمال خودسرانه افراد ندارد.جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد منابع ما به این مقاله مراجعه کنید.
بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟
کلینیک دامپزشکی روژان
۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱