کلینیک دامپزشکی روژان
عمل آندوسکوپی

نئوپلازی کلیه پرندگان زینتی

در این مقاله همه چیز در خصوص نئوپلازی کلیه پرندگان زینتی بررسی شده است، با ما همراه باشید؛

نئوپلازی کلیه

پاتوژنی:

ریشه‌های شبکه کمر ناشی از عصب ران است که از سطح پشتی ایجاد می‌شوند، در تماس با بخش فوقانی کلیه هستند، ولی ریشه شبکه خاجی و شروع عصب سیاتیک در بخش میانی تعبیه شده‌اند. فشردگی این اعصاب با بزرگ شدن کلیه ناشی از فلج یا تشنج ناشی از ساق پا است. این مورد بیشتر در باجریگارها شایع است ولی در سایر گونه‌ها نیز گزارش شده است. شیوع بالای این بیماری در باجریگارها منجر به شک و تردید نسبت به اتیولوژی ویروسی شده ولی همچنان تأیید نشده باقی مانده است.

 

ارائه بالینی:

این بیماری تقریباً همیشه یک بیماری پیش رونده، یک طرفه بوده که با فلج یک طرف مرتبط با فشار ایجاد شده روی عصب سیاتیک توسط تومور کلیه (کارسینوما، آدنوکارسینوما و نفروماز جنینی) همراه است. خمش و کشش نرمالی در همه مفاصل عضو آسیب دیده وجود دارد. رفلکس‌های عقب نشینی زیر مفصل بالای زانو معمولاً وجود نداشته یا در مقایسه با پای دیگر کاهش یافته‌اند. رفلکس‌ها به طور نرمال به شکل پروکسیمال به مفصل بالای زانو اغلب به شکل آرام ارائه شده و پرنده می‌تواند پای خود را را هم چنان از جلو به عقب حرکت دهد ولی وزن را تحمل نمی‌کند. پای آسیب دیده به شکل سست روی جایگاه قرار گرفته و انگشتان تا حدی بسته می‌شوند.

 

تشخیص:

تصویر بالینی شدیداً گویای بیماری است ولی تأیید آن از طریق نمایش بالا رفتن اسید اوریک و شواهد نفرومگالی(با رادیولوژی یا سونوگرافی) صورت می‌گیرد. رادیولوژی هم سنجی ممکن است برای تمایز قائل شدن با نئوپلازی غدد جنسی نیاز باشد.

بیوپسی آندوسکوپی کلیه برای تشخیص نوع تومور کلیه به کار می‌رود و با بررسی بیشتر، بهترین درمان و احتمالاً تشخیص، مشخص می‌گردد.

 

مدیریت:

شیمی درمانی (کاربوپلاتین) آزمایش شده است ولی در این مرحله کمترین موفقیت را داشته است. تشخیص ضعیف است و زمانی که باجریگارها علائم بالینی مربوط به فلجی ساق پا را بروز می‌دهند، معمولاً ظرف ۲-۸ هفته مرگ اتفاق می‌افتد.

مرور کلی:

سندروم هورنر، از دست دادن عصب سمپاتیک چشم است که منجر به پتوز و گاهی اوقات میوز می‌گردد. علت این سندروم معمولاً تروما است که سبب قطع گذرگاه سمپاتیک از ستون فقرات گردنی جمجمه ای یا مهره‌های notarial می‌گردد. این به ندرت در پرندگان گزارش شده است (فقط دو مورد در زمان نوشتن ثبت شده است.) بنابراین اطلاعات فاقد درمان و تشخیص هستند. ولی با این حال به نظر می‌رسد تشخیص، مطلوب باشد.

ارائه بالینی:

یک فرم “فلج انسدادی” گاهی اوقات در تخم ریزی مرغ مشاهده شده است. بعد از تخم گذاری یک تخم بزرگ غیر عادی یا بعد از تخم گذاری دشوار، مرغ فلج شده یا ساق پاهای او دچار فلجی می‌گردد. این مورد ناشی از فشردگی شبکه‌های لگن است که باعث نوروپراکسی می‌گردد.

تشخیص ناهنجاری‌ها و بدشکلی‌های پرندگان زینتی
ادامه مطلب

درمان:

استراحت، NSAID و مکمل‌های کلسیم معمولاً موجب ریکاوری می‌شوند ولی این بهبودی ممکن است در موارد متعدد چند هفته طول بکشد.

نورالژی

مرور کلی:

قطع عضو پا یا انگشتان معمولاً در بیماران طوطی سان از همه گونه‌ها نمود پیدا می‌کند. این مورد شاید بیشتر در طوطی کاکل سفید مشاهده گردد ولی سندروم قطع پا در آمازون گزارش شده است. گفته شده که این قطع عضو خود ممکن است نتیجه نورالژی یعنی دردی که از مسیر عصبی خاص عبور می‌کند، باشد.

 

علت شناسی:

علل نورالژی متنوع است. تحریک شیمیایی، التهاب، تروما (شامل جراحی)، فشردگی اعصاب از ناحیه ساختارهای اطراف (تومورها) و عفونت‌ها همگی ممکن است منجر به نورالژی گردند. دیابت شیرین دیگر علت شایع نورالژی در افراد است. (دیابت‌ها تأمین شریان به اعصاب را مختل نموده و منجر به سوء عملکرد الیاف عصب و گاهی اوقات از دست دادن عصب می‌گردند). ولی در بسیاری موارد، علت ناشناخته است.

 

علائم بالینی:

بیماران مبتلا دارای علائم تحریک شدید اندام تحتانی- لرزش پا، تغییر لنگیدگی، رفتار آسیب رسانی پر به پای زیرین و قطع عضو خود (جویدن انگشتان) هستند.

تشخیص:

هیچ آزمایش مشخصی برای نورالژی وجود ندارد و تشخیص معمولاً یک استثنا است. پروفایل‌های هماتولوژی، بیوشیمی و بافت برداری پوست/انگشت برای پیشگیری از سایر شرایط به کار می‌روند. بررسی‌های هدایت عصب، به همراه الکترومایوگرافی، که فعالیت الکتریکی اعصاب را بررسی می‌کند به تأیید تشخیص کمک می‌کنند.

 

درمان:

داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند میلوکسیکام به موارد خفیف می‌تواند کمک کند. ممکن است مسکن‌های افیونی به مدت کوتاهی برای کنترل درد شدید نیاز شوند. ولی این مسکن‌ها اغلب نتایج نا امید کننده ای دارند. سایر روش‌های درمانی شامل بلوک‌های عصبی یا قطع عصب آسیب دیده با جراحی از طریق روش‌های مختلف مانند فرکانس رادیویی موضعی، گرما، فشردگی بالن و تزریق مواد شیمیایی هستند. داروهای ضد تشنج مانند گاباپنتین برای درد ناشی از نورالژی که گاهی اوقات با داروهای ضد درد ترکیب می‌شوند نیز مفید اند.

 

 

 

 

 

 

در این مقاله همه چیز در خصوص نئوپلازی کلیه پرندگان زینتی بررسی شد.

جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

 

تذکر مهم : این مطلب برگرفته از کتاب طب پرندگان زینتی است. نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انجام اعمال خودسرانه افراد ندارد.جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد منابع ما به این مقاله مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟

 

کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱