کلینیک دامپزشکی روژان
پلی پتروس

پلی پتروس (آذرخش، اژدر و…)

در این مقاله همه چیز درخصوص پلی پتروس (آذرخش، اژدر و…) بررسی شده است ، با ما همراه باشید؛

پلی پتروس (آذرخش، اژدر و…)

اگر تمایل به نگهداری یک ماهی خزنده در آکواریم خود دارید این ماهی بهترین گزینه است چون پلی‌ها بیشتر در اکواریم مثل مارها و خزندگان حرکات پیچ وخم داری دارند و به تعبیری می‌توان گفت ان‌ها می‌خزند و به اکواریم شما جلوه خاصی خواهند داد. این ماهی را می‌توان با ماهیان گوشت خوار با رعایت سایز نگهداری کرد و با وجود شرایط راحت نگهداری می‌تواند سالیان سال به عنوان یک حیوان خانگی در اکواریوم شما بماند.

نام علمی:

Polypterus

خانواده:

Polypteridae

نام رایج در ایران:

آذرخش، پلی، اژدر و…

زادگاه:

آفریقا و آفریقای غربی

دمای مناسب نگهداری:

۲۲ الی ۲۸ درجه سانتیگراد

“دماهای خیلی کم را نیز تحمل می‌کنند و مشکلی با دما و شرایط آب ندارند.

شناخت:

این ماهی یکی از زیباترین ماهی‌های آکواریومی است با داشتن این ماهی گویی یک خزنده زیبا درآکواریوم دارید ان‌ها یادگاری به جا مانده از دوران دایناسورها با بدنی عجیب مانند اژدها و یا مانند مار و حتی مارمولک‌ها هستند. این ماهی با دو باله جانبی خود که باله اصلی این جانور محسوب می‌شود در بیشتر اوقات در حال خزیدن در کف آکواریوم است. پلی جزو گوشتخواران معمولی است و از لارو حشرات، ماهی‌های کوچک، نوزادان قورباقه و… تغذیه می‌کند.

در ایران گونه‌هایی که وجود دارد یکی نوع ساده است که بدنی بدون نقش ونگار دارد و در رنگ کرم و خاکستری یافت می‌شود و نوع پلنگی آن که با نقش و نگارهای روی بدن که شباهت بسیار زیادی به اژدهاهای افسانه‌ای دارد و در ایران به اشتباه به این ماهی آذرخش پلنگی یا تایگر و حتی اژدر و …  گفته می‌شود “طبق معمول نام‌های من در آوردی روی این ماهی گذاشتند”. پلی پتروس ها از خانواده Polypteridae می‌باشند و با نام علمی Polypterus شناخته می‌شوند. این ماهیان دارای ۲ جنس متفاوت هستند که جنس Polypterus Senegalus جزو فراوان‌ترین گونه از این خانواده در تجارت آکوآریوم محسوب می‌شود.

که بیشتر به سنگالی یا پلی ساده معروف است و بدنی استوانه‌ای و مار مانند دارد و بیشتر به رنگ خاکستری و کرم در کشور موجود است. این ماهی در اصل بومی آفریقا و حوضه آبریز رودخانه نیل و آفریقای غربی، سنگال، نیجریه و گامبیاست. طول کل این ماهی در شرایط مناسب به ۵۰  سانتیمتر می‌رسد؛ و در جنس دیگر با نام Ploypterus Ornatipinnis که در ایران به آذرخش پلنگی یا اذرخش تایگر معروف است، بدن دارای نقش و نگار است و قیمت نسبتا بالاتری نسبت به نوع سنگالی دارد و در برابر بیماری‌ها نیز بسیار حساس‌تر است و خریداری سایزهای کوچک ان‌ها یک ریسک محسوب می‌شود خاستگاه اصلی این ماهی حوضه رود کنگو بوده و بیشتر به صورت انفرادی زیست می‌کنند

برای شناخت هر چه بیشتر پلی‌ها برخی از خصوصیات دیگر ان‌ها نیز به صورت خلاصه در زیر اورده شده است؛

  • ساختار دو تنفسی که این ماهی هم از شش هم از آبششش تنفس می‌کند و با این قابلیت می‌تواند ۵ ساعت بیرون آب زنده بماند
  • مقاومت با دمای پائین حتی در دمای صفر درجه به گونه‌ای که در این دما بدن را غیر فعال کرده و گویی که جانور مرده باشد ولی در اولین فرصت که دما در حد مطلوب باشد دوباره به حالت اولیه بر می‌گردد.
  • مقاومت با شرایط نامطلوب آب که گوئی اثری در رفتار و زندگی جاندار ندارد.
  • بدنی به سار زیبا پوشیده از پولک‌های فلس مانند و باله‌های چند تکه بسیار زیبا و سری کوچک به شکل مار که از پلی یک ماهی زیبا و مرموز ساخته است.
آکواریوم آب شور
ادامه مطلب

نگهداری:

چون بیشتر وقت خود را در کف مخزن است از شن‌های ریز استفاده کنید، استفاده از ریشه گیاهان و شاخه‌های گیاهان پوسیده همراه با گیاهانی کم ارتفاع با برگ‌های پهن در مخزن نگهداری و نور پردازی ملایم هم صحنه بسیار زیبایی را بوجود میاورد و هم ماهی در این اکواریوم بسیار شاداب‌تر خواهد بود. این ماهی‌ها قلمرو طلبند و اگر می‌خواهید چند عدد از این ماهی‌ها را در یک مخزن نگهداری کنید باید مخزن بزرگی را انتخاب کنید. ماهی اذرخش ماهی بسیار زیبا و متفاوت با ماهی‌های دیگر است که اگر رعایت سایز شود با بیشتر ماهی‌های گوشتخوار سازگاری دارد. ان‌ها شرایط سخت اکواریوم را نیز تحمل می‌کنند و به سادگی می‌توانید سالیان سال یک ماهی سالم و شاداب را با کمترین دردسر داشته باشید.

تغذیه:

این ماهی را می‌توان با هر نوع غذای گوشتی و زنده به شرط ان که در سایز دهان ان‌ها باشد تغذیه کرد. شما می‌توانید به ان‌ها میگو، دل گاو یا گوسفند، ماهیان طعمه و… بدهید ان‌ها را می‌توانید با سایر غذاهای معمول مثل کرم‌ها و غذاهای خشک نیز تغذیه کنید. ان‌ها پس از مدتی یاد می‌گیرند که از دست شما نیز غذا بخورند و در اینصورت مواظب باشید که انگشت شما را به جای غذا گاز نگیرند.

 

 

 

 

 

در این مقاله همه چیز درخصوص پلی پتروس (آذرخش، اژدر و…) بررسی شد.

جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما سر بزنید.

 

 

 

 

 

تذکر مهم : این مطلب برگرفته از کتاب راهنمای بهداشت، پرورش و نگهداری ماهیان زینتی است. نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انجام اعمال خودسرانه افراد ندارد.جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد منابع ما به این مقاله مراجعه کنید.

 

 

 

 

بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟

 

کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱