در این مقاله همه چیز در خصوص استرونژیلور سگها بررسی شده است،با ما همراه باشید؛
استرونژیلور سگها
نقش بیماری زائی:
عامل بیماری نماتودی است کوچک و باریک که چند میلیمتر طول دارد و به هنگام بلوغ در مخاط نیمه قدامی روده باریک جایگزین میشود. در اتوپسی کرم کاملاً مشخص است اما برای بررسی آن لازم است از میکروسکوپ استفاده نمائیم. عدهای تصور میکنند که انگل عامل بیماری با انگلی که در بیماری انسان مشاهده میشود (Strangyloides stercoralis) یکی است در حالی که انگل عامل بیماری انسانکاملاً خطرناک بوده و در باربر درمان از خود مقاومت نشان میدهد.
در مواردی که دام آلوده است، از دست زدن به دام باید خودداری نمائیم و کاملاً بدین موضوع توجه داشته باشیم. کرمهای مزبور همگی ماده هستند و در بین نماتودها کیفیت خاصی موجود است بدین معنی تخمهائی که در مخاط روده باریک جمع میشوند تبدیل به نوزاد رابدپتوئید میشوند و بدین منظور تخمها قبل از اینکه از طریق مدفوع از بدن دفع شوند در روده به نوزاد تبدیل میشوند و وقتی با مدفوع خارج میشوند رابدپتوئید میباشند. در شرایط مخصوصی که بستگی تامی
به گرمی و رطوبت دارد این عمل با سرعت بیشتری انجام میشود. لارو سوم یا لارو عفونی بعد لارو Dirofilariaدر لام رنگ شده خون از یک روز میرسد. این لارو نخی شکل به آسانی پوست سوراخ میکند اما ممکن است میزبان خود را ازطریق دهان نیز آلوده نماید.
این لاروها از طریق جریان خون به ریتین میروند و از آنجا از طریق حلق و مری به روده باریک میرسند و در همین موقع کرمهای بالغ بوجود میآیند که بعد از گذشتن ۷ تا ۱۰ روز از تاریخ آلودگی تخمگذاری آنها در مدفوع آغاز میشود و دوباره تخم کرمها انتشار پیدا میکنند و خود منبع آلودگی برای میزبان جدید محسوب میشود.
نشانیهای بیماری:
باید توجه داشت که استروتژیلوز سگها در شرایط کلی یکی از بیماریهای خطرناک محسوب میشود. بیماری معمولاً به وسیله اسهال خونی و بلغمی مشخص میشود. لاغری و کم شدن رشد دام به عنوان اولین علائم بیماری محسوب میشود. در مراحل اولیه بیماری اشتهای دام خوب است و فعالیتهای دام کاملاً طبیعی به نظر میرسد. در صورتیکه هنگام بروز بیماری، دام به مرض دیگری مبتلا نشده باشد تغییر درجه حرارت بدن زیاد به چشم نمیخورد. وقتی دام به مراحل نهائی بیماری میرسد در این صورت عاقبت بیماری وخیم است و نشانیهای بیماری در این مرحله عبارتست از علائم اختلالات تنفسی مثل تنفس سریع و کوتاه و تب که توجه دامپزشک را جلب میکند در اتوپسی نواحی پنومونی شده کرمی (پنومونی کرمی) قابل ملاحظه است.
تورم رودهها همراه با هجومالدمی خون و ورقه ورقه شدن مخاطات جداری و جدا شدن و ریختن قشرهای سطحی آن همراه با ترشحات مخاطی در روده قابل ذکر است.
تودههایی از کرم Heartwormکه در شریان ریوی سگی که با در معرض قرار گرفتن درمان با ترکیبات ارسنیکی تلف شده یافت گردیده است به این مسئله توجه فرمایید که شریانها مملو از کرم Heartwormمیباشند.
پیشگیری:
عدم رعایت نکات بهداشتی و نگهداری سگهای حساس با تولهها در یک جای معین باعث انتشار سریع بیماری میشود. و سرانجام بر اثر وجود اسهال در دامهای مریض بیماری به سرعت در دامهای سالم انتشار پیدا میکند. بنابراین لازم است دامهای مبتلا به اسهال را به سرعت از دامهای سالم جدا نموده. یا بالعکس دامهای سالم را از دامهای بیمار جدا نموده. و سعی کنیم در یک ناحیه آلوده موازین بهداشتی را کاملاً رعایت نمائیم.
تابش مستقیم نور آفتاب: افزایش درجه حرارت محیط و خشک کردن زمینهای یک ناحیه برای لاروهای بیماریزای انگل زیان آور بوده و میتوان در این صورت با بیماری به خوبی مبارزه نمود.
بهتر است به منظور پیشگیری از بیماری استروژیلوز از قرص Levamisolاستفاده نمود. توصیه میشود برای هر ۱۰ کیلو وزن زنده دام مقدار یک قرص حداقل به مدت ۳ روز مورد استفاده قرار گیرد.
درمان:
استفاده از ویوله دوژانسیان به منظور درمان بیماری توصیه شده است و بدین منظور روزی دو مرتبه. هر مرتبه ۳۰ تا ۶۰ میلیگرم برحسب جثه دام از این دارو به دام بیمار میخورانند. و درمان را به مدت ۷ تا ۱۰ روز ادامه میدهند. و در صورتیکه درمان تا چند هفته ادامه یابد بهتر است.
استفاده از دیازین (Dithiazamine iodide) به میزان ۱۰ میلیگرم در روز به مدت ۵ روز توسط گروهی از مؤلفین کتب بیماریهای سگ و گربه توصیه شده است. و به نظر میرسد تازهترین و بهترین طریقه درمان استرونژیلوز در انسان و سگ میباشد. بالاخره استفاده از قرص Caricide(Diethylcarbamazine) به میزان ۱۰ تا ۲۰ میلیگرم برای هر کیلو وزن زنده دام از طریق دهان روزانه ۳ مرتبه و ادامه درمان به مدت ۳ تا ۴ هفته نافع بوده و در درمان بیماری مؤثر واقع شده است.
در این مقاله همه چیز در خصوص استرونژیلور سگها بررسی شده است.
جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.
تذکر مهم : این مطلب برگرفته از کتاب آنچه صاحب یک سگ باید بداند است. نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انجام اعمال خودسرانه افراد ندارد.جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد منابع ما به این مقاله مراجعه کنید.
بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟
کلینیک دامپزشکی روژان
۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱