چرا تخم را انکوباسیون میکنند؟
جوجه کشی اجازه میدهد تا تولید، به ویژه در گونههای نادر یا با ارزش افزایش یابد. برداشتن یک تخم اندکی پس از گذاشته شدن، مرغ را وادار به تخمگذاری جایگزین میکند. فرزند پروری ضعیف توسط برخی پرندگان به معنای آن است که تخمها و / یا جوجهها میتوانند در لانه گم شوند.
برداشتن و جوجه کشی مصنوعی تخم مرغ هم چنین میتواند این خطر را کاهش دهد.
تصور میشد پرورش دهنده دستی پرندگان آنها را نزدیک تر به مردم پیوند داده است؛ بنابراین، جوجه کشی مصنوعی به طور گسترده ای (و هنوز هم) برای تأمین جوجههای “پیوندی”در بازار حیوانات خانگی ارائه میشود.
در برخی موارد، از جوجه کشی مصنوعی به عنوان وسیله ای برای کنترل بیماری استفاده میشود. عوامل بیماری زا که عمودی نیستند از طریق تخم منتقل میشوند، اما میتواند به صورت افقی منتقل شود، میتواند توسط جوجه کشی مصنوعی کاهش یابد یا حذف شود.
چه موقع میتوان تخم مرغها را جمع آوری کرد:
جوجه کشی مصنوعی بندرت به اندازه جوجه کشی طبیعی کارآمد و مؤثر است. تخمهای گونههای کوچک (به عنوان مثال conures;، کوکاتل مرغ عشق؛ باحریگارها) وقتی از روز صفر انکوبه کنید خوب انجام نمیشود. تصور میشود که ارتعاشات از ماشین جوجه کشی ممکن است باعث کاهش قابلیت جوجه ریزی شود. در این پرندگان باید جوجه کشی بعد از دو هفته انکوباسیون طبیعی شروع شود. پرندگان بزرگ همچنین از جوجه کشی طبیعی برای ۲–۲.۵ هفته اول بهره مند میشوند.
با این حال، ممکن است، در برخی شرایط، لازم باشد تخمها بلافاصله (یا بعد از مدت کوتاهی) بعد از گذاشته شدن جمع آوری شوند. (به عنوان مثال هنگامی که والدین مخرب تخم هستند یا زمانی که افزایش تولید تخم مطلوب است اگر مرغ به مدت ۲-۳ هفته بچه دار شود، ممکن است او کلاچ دیگری در فصل تولید مثل نگذارد).
ذخیره تخم قبل از انکوباسیون:
برخی از متخصصان صنعت پرورش ترجیح میدهند قبل از شروع جوجه کشی به منظور همزمان سازی بیرون آمدن جوجه از تخم (جوجه ریزی) و پرورش دستی، تخم را ذخیره کنند. با این حال، معمولاً ذخیره تخم ترجیح داده نمیشود زیرا وقتی تخم ذخیره میشود قابلیت جوجه ریزی روزانه کاهش مییابد. از دست دادن قابلیت جوجه ریزی وابسته به گونهها میباشد. اگر گزینه دیگری وجود ندارد (و متخصص پرورش خطر کاهش قابلیت جوجه ریزی را قبول میکند)، تخم را میتوان به صورت زیر ذخیره کرد:
- درجه حرارت در محل ذخیره سازی باید بین ۱۲.۸ درجه سانتیگراد تا ۱۸.۳ درجه سانتیگراد برای جلوگیری از تکامل جنینی باشد.
- باید رطوبت نسبی بین ۸۰٪ و ۹۰٪ حفظ شود.
- تخمها باید حداقل دو بار در روز ۹۰ درجه بچرخند.
- تخمها نباید بیش از هفت روز ذخیره شوند.
بهداشت تخم:
در صورت امکان پذیر نبودن تخم مرغها نباید تمیز شوند. شستشوی معمول توصیه نمیشود، همچنین این میتواند قابلیت جوجه ریزی را کاهش دهد. تمیز کردن خشک با برس نرم روش ارجح تمیز کردن تخم میباشد. اگر شستن تخمها لازم باشد، ۱۰٪ آمونیاک کواترنر یا محلول کلر ۴.۲٪ را میتوان استفاده کرد. آب مورد استفاده باید نسبت به تخم مرغ گرم تر باشد تا از کشیدن تخم به محلول شستشو از طریق منافذ آن جلوگیری شود.
از مواد شوینده نباید در تخمهای بسیار متخلخل استفاده شود. گاهی اوقات بخور با استفاده از فرمالین و پرمنگنات پتاسیم توصیه میشود (۲۰-۳۰ دقیقه تماس با تخم)، اما ممکن است برای انسان سرطان زا و مضر باشد. گاز فرمالدئید نیز در جوجهها تراتوژنیک است.
تجهیزات:
دستگاههای جوجه کشی میتوانند دارای گردش هوای اجباری (فن دار) باشند یا با همرفت (انتقال حرارتی) گرم شوند (هوای خنک در پایین ماشین جوجه کشی وارد میشود، گرم میشود و بعد از تخمها از بالای دستگاه جوجه کشی عبور میکند). دستگاههای جوجه کشی با گردش هوای اجباری کنترل دمای یکنواخت تری نسبت به جریان هوای دستگاههای جوجه کشی همرفتی دارند و بیشتر توسط کشاورزان ترجیح داده میشوند. این دستگاههای جوجه کشی فقط میتوانند به محیط تخم گرما اضافه کنند. آنها نمیتوانند هوا را خنک کنند.
کنترل دقیق رطوبت ضروری است. مهم است که تشخیص دهیم ماشین جوجه کشی معمولاً میتواند فقط به محیط تخم رطوبت اضافه کند. آنها به ندرت قادر به رطوب زدایی هستند. مخازن آب در دستگاههای جوجه کشی میتوانند به عنوان یک محیط رشد برای باکتریهای بالقوه بیماری زا مانند گونههای سودوموناس، آئروموناس و کلبسیلا عمل کنند، و باید به طور منظم تمیز شوند، کنترلهای چرخش اتوماتیک توصیه میشود، اما باید از نظر قابلیت استفاده و لرزش بررسی شوند. تکان خوردن و لرزش تخمها هنگام گردش دهنده اتوماتیک میتواند قابلیت جوجه ریزی را کاهش دهد و بروز موقعیت بد را افزایش دهد.
تعداد بسیار کمی از دستگاههای جوجه کشی میتوانند هوا را پایین بکشانند یا رطوبت زدایی کنند، توصیه میشود دستگاه جوجه کشی در تهویه مطبوع، ایمن و بی نظیر نگهداری شود و هر زمان که امکان دارد اتاق را رطوبت زدایی کرد.
در این مقاله همه چیز در خصوص چرا تخم را انکوباسیون میکنند؟ بررسی شد.
جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.
تذکر مهم : این مطلب برگرفته از کتاب طب پرندگان زینتی است. نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انجام اعمال خودسرانه افراد ندارد.جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد منابع ما به این مقاله مراجعه کنید.
بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟
کلینیک دامپزشکی روژان
۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱