کلینیک دامپزشکی روژان
بیماری های گوش سگ ها

بیماری های گوش سگ ها

در این مقاله بیماری های گوش سگ ها مورد بررسی قرار می گیرد:

 

 

عفونت‌های گوش (Ear Infections)

این بیماری در سگ‌های دارای گوش‌های آویزان که از پوشش مویی بلندی برخوردارند متداول است. در این حالت محیط مرطوب و تاریک مجرای گوش حیوان زمینه لازم جهت رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها و انگل‌ها را فراهم می‌آورد. همچنین ترشح بیش ازحد موم، تحریکات ناشی از آلرژی و اجسام خارجی در گوش نیز می‌تواند مشکلاتی را ایجاد نماید. بعضی نژادها مستعد ابتلا به چنین مشکلاتی هستند. در این عارضه گوش عفونی و دردناک و متورم شده و بوی نامطبوعی از آن به مشام می‌رسد. ممکن است سگ به گوش مبتلا چنگ زده و سرش را تکان دهد.

علاوه بر آن در این حالت حیوان سر خود را به طرف گوش مبتلا خم می‌نماید. اگر به داخل گوش نگاهی بیاندازید می‌توانید موادی چرک مانند را که به طرف مجرای گوش ترشح می‌شوند ببینید. جهت درمان در این گونه موارد باید گوش درگیر را شستشو داد. در این صورت به منظور خارج کردن ترشحات و اجسام خارجی باید سگ را بیهوش کرد. عفونت‌های مزمن گوش چندان هم غیر معمول نیستند. در بعضی موارد با عمل جراحی به راحتی مایعات به بیرون کشیده شده و مجرای گوش باز می‌گردد ولی مشکل برای همیشه مرتفع نمی‌شود.

جرب های گوش (Ear Mites)

جرب های گوش انگل‌های میکروسکوپی مجرای گوش هستند. نتیجه فعالیت آنها ترشحات قهوه‌ای رنگ می باشدکه به شدت موجب خارش می‌گردند. آلودگی به جرب های گوش به کمک پمادهای ضد انگلی مخصوص گوش قابل درمان می‌باشد. درمان باید به طور منظم و روزانه به مدت چند هفته ادامه یابد. بدین منظور می‌توان از پودرهای ضدکک نیز استفاده نمود.

هماتوم لاله گوش (Aural Hematoma)

هماتوم گوش تورم نرمی است که به طور ناگهانی ظاهر شده و به دنبال آن خونریزی در غضروف گوش به وجود می‌آید. این عارضه بندرت دردناک شده و معمولاً به دنبال مشکلات دیگر گوش مثل عفونت و یا جراحاتی که در اثر خراش‌های سر توسط خود سگ ایجاد می‌شود بروز می‌کند. گاهی نیز تکان‌های فوق العاده شدید ناحیه سر موجبات بروز این عارضه را فراهم می‌نماید. بیماری‌های خود ایمن هم می‌تواند در ایجاد این بیماری مؤثر باشد. با تخلیه ساده نمی‌توان عارضه را تحت درمان قرار داد. چرا که خیلی از هماتوم‌ها بایستی توسط روش جراحی باز شده لخته خون از آنها خارج گردد. سپس محل برش بخیه زده می‌شود. اگر با هماتوم کاری نداشته باشیم خون آن جذب خواهد شد ولی این حالت ظاهر بدی همچون گل کلم در گوش ایجاد می‌کند.

سگ مجروح(چگونه به سگ مجروح بطور ایمن نزدیک شوم؟)
ادامه مطلب

ناشنوایی (Deafness)

سگ‌ها در اثر جراحات، عفونت‌ها و ناسازگاری‌های دارویی، صداهای بسیار بلند و یا با افزایش سن قدرت شنوایی خود را از دست می‌دهند. علاوه بر آن ممکن است توله‌ها در هنگام تولد ناشنوا بوده و یا قدرت شنوایی‌شان کم باشد. این موارد در گروه ناشنوایی‌های مادرزادی قرار می‌گیرند. یک یا هر دو گوش ممکن است دچار کری گردد. تشخیص کری در سگ‌ها فوق العاده مشکل می‌باشد. علائم برجسته آن شامل عدم واکنش سگ به تحریکات صاحب دام و یا عدم پاسخ سگ به صداهای بلند خارج از دید حیوان می‌باشد. مثلاً در عفونت‌های باکتریایی گوش میانی یا داخلی می‌توان با استفاده از آنتی بیوتیک حیوان را تحت درمان قرارداد. همچنین دامپزشک قادر است با جراحی برخی انسدادهای مجرای گوش را رفع نماید. کری‌های موقتی که در اثر ضربه یا صدای بلند ایجاد شده باشد با گذشت زمان بهبود می‌یابند.

در این مقاله بیماری های گوش سگ ها مورد بررسی قرار گرفت.

تذکر مهم: تمامی موارد بالا صرفا جهت اطلاع صاحبین سگ ها جهت پیگیری میباشد؛ بدیهی است درمان و تجویز دارو باید حتما و قطعا توسط دامپزشک انجام گیرد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

جهت دریافت اطلاعات بیشتر به وبسایت و اینستاگرام ما سربزنید.

 

به روز ترین کلینیک دامپزشکی تهران، کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱

 

منبع:آنچه یک صاحب سگ باید بداند/دکتر احمدرضا اله یار ترکمن