کلینیک دامپزشکی روژان
سیچلاید ایرانی

سیچلاید ایرانی

در این مقاله سیچلاید ایرانی بررسی خواهد شد:

سیچلاید ایرانی

سیچلاید ایرانی یکی دیگر از گونه‌های خانواده بزرگ سیچلاید هاست که کاملا وطنی ست و در کشور عزیزمان کشف شده و به ثبت رسیده است. این ماهی دقیقا جزو دسته ماهیان اب شیرین نیست ولی به اب شور هم تعلق ندارد بنابراین بین این دو یا همان آب لب شور جایگاه مناسبی برای این سیچلاید وطنی است. در ادامه قصد ما شناخت این ماهی وطنی ست که زیاد مورد توجه قرار نگرفته و شاید در بازار اکواریومی هم به دلیل کمیاب بودن شناخته شده نباشد.

نام علمی: Iranocichla hormuzensis

نام رایج: سیچلاید ایرانی

خانواده: سیکلیده (سیچلایدها)

زیستگاه: جنوب ایران (هرمزگان) رودخانه مهران.

سرزده و رسول

دمای مناسب نگهداری: ۲۸ الی ۳۰ درجه سانتیگراد.

این ماهی دماهای خیلی پایین و دماهای بالا را در فصول مختلف می‌تواند تحمل کند و به راحتی در این دماها زیست نماید

اندازه: تا ده سانتیمتر می‌رسند.

شناخت و نگهداری:

همانطور که در بالا هم اشاره شد این ماهی کاملا وطنی ست و توسط دکتر برایان کد در سال ۱۹۷۶ شناسایی و به ثبت رسیده است. جالب اینجاست محققان ایرانی در این مورد هم نقشی در کشف و ثبت نمودن این ماهی نداشته‌اند!

در این کتاب اطلاعات کاملی از نگهداری و تغذیه و… آن‌ها در تانک‌های کوچک خانگی نمی‌دهیم زیرا این ماهی کمیاب است و شخصا در بازار اکواریومی این ماهی را ندیده‌ام و تا به حال از ان‌ها نگهداری نکرده ام. به هر حال قصد اینجانب فقط شناخت این ماهی بوده و برای همین در زیر قسمتی از مقاله‌ای که در پایگاه اطلاع رسانی شیلات ایران منتشر شده را برای علاقه مندان قرار می‌دهم که امیدوارم مورد توجه قرار گیرد.

قسمتی از مقاله‌ی پایگاه اطلاع رسانی شیلات ایران در مورد سیچلاید ایرانی:

سیچلاپد ایرانی در اقلیم گرمسیری آب‌های جنوبی کشورمان یافت می‌شود. این سیچلاپد بومی در رودخانه‌های مهران ـ سرزده و رسول دراستان هرمزگان بین منطقه چهار برکه و تنگه والان توسط دکتر برایان ۱۹۷۶ شناسایی و ثبت شده است. این ماهی کمیاب، محصور در جریان آب‌های سطحی شور و شیرین با رسانایی ۶/۱ میکروموس است که در سایر نواحی شور نیز با درجه هدایت ۸۰ـ۲۵/۱ زندگی می‌کند.

پروکسیموس (سیچلاید زمین خوار)
ادامه مطلب

محیط زیست این ماهی معمولاً به طور کامل آفتاب‌گیر همراه با گرمای ثابت، بستر گلی و مقدار کمی هم فون گیاهی غیر جلبکی است. همچنین دمای آب این محیط هم در زمستان ۵- درجه و در تابستان هم تا ۴۵+ درجه گزارش شده است. سیچلاپد ایرانی شفافیت آب از کدر (گل‌آلود) تا روشن و بی‌رنگ را تحمل می‌کند.

در مورد خصوصیات کلیدی این ماهی هم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خارهای آبشش: ۱۹ـ۱۴
فلس‌های دور ساقه دمی: ۲۰ـ۱۶
طول استاندارد: در نمونه ماهی بالغ حدود cm۷/۹ـ ۵ و در

نمونه‌های جوانتر حدود cm۲/۳ـ۲
ـ متوسط زمان لازم برای ۲ برابر شدن جمعیت: ۴/۴ ـ ۴/۱ سال

از لحاظ ریخت شناسی آرواره‌های بالا و پایین ماهی با هم برابر هستند، دهان اندکی مایل و پوزه از نیمرخ به جلو کشیده شده است. باله سینه‌ای و شکمی کوتاه بوده و به باله مخرجی نمی‌رسند.

محتویات معده پنج نمونه از این ماهی با طول استاندارد (cm۹ـ۱/۴) نشان می‌دهد که رژیم غذایی سیچلاپد ایرانی تنها شامل جلبک‌ها، دیاتومه‌ها و دتریوس‌ها است.

جنس‌های نر و ماده در اوایل فروردین در آب‌های پس زده رودخانه مهران که در این زمان درجه حرارتش بین ۳۳ـ۲۶ درجه سانتیگراد دارد در عمق یک و نیم متری آماده تولید مثل می‌شوند. این ماهی در هر دوره بین ۳۸ـ۳۶ عدد تخم می‌گذارد که طول متوسط تخم‌ها ۶/۳ میلی‌متر و قطرشان به طور متوسط ۵/۲ میلی‌متر است. ماهی ماده با حمل نوزادان در دهان خود نقش بسیار مؤثری در حفظ نسل این‌گونه در برابر خطراتی از قبیل آلودگی‌های نفتی دارد.

در این مقاله سیچلاید ایرانی بررسی شد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

وبسایت و اینستاگرام ما را دنبال نمایید

به روز ترین کلینیک دامپزشکی تهران، کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱

قبل از انجام هرگونه اقدام با دامپزشک خود مشورت نمایید؛ادمین و سایت روژان پت هیچگونه مسئولیتی در قبال اقدامات خودسرانه و عواقب ناشی از آن ندارد.