کلینیک دامپزشکی روژان
ارگانوفسفرها و کاربامات ها پرندگان زینتی

ارگانوفسفرها و کاربامات ها پرندگان زینتی

در این مقاله همه چیز در خصوص ارگانوفسفرها و کاربامات ها پرندگان زینتی بررسی شده است، با ما همراه باشید؛

ارگانوفسفرها و کاربامات ها

تعریف/ مرور کلی:

پرندگان ۱۰-۲۰ برابر نسبت به پستانداران بیشتر در معرض بازدارنده‌های استیل کولین استراز قرار دارند. این مواد شیمیایی به عنوان سموم دفع آفات مورد استفاده قرار می‌گیرند. قرار گرفتن در معرض این سموم معمولاً از طریق استنشاق اسپری هوایی یا جذب پوستی از طریق شستشو یا غوطه ور سازی انجام می‌شود. گاهی اوقات، پرندگان وحشی با بلعیدن دانه‌های بسته بندی شده در ارگانوفسفرها یا کاربامات ها مسموم می‌شوند و لازم است که پرندگان وحشی در اطراف سیلوهای غله را کنترل نمود.

 

پاتوفیزیولوژی:

ارگانوفسفرها و کاربامات ها دو دسته متفاوت آفت کش ها هستند که هر دو استیل کولین استراز که آنزیمی برای شکستن ACH انتقال دهنده عصبی است را مهار می‌کنند. این امر منجر به تجمع ACH در سیناپس عصبی و تحریک مداوم انتهای عصب کولینرژیک و مفاصل مونورال می‌گردد.

 

ارائه بالینی:

علائم بالینی شامل بی اشتهایی، اسهال، ایستایی چینه دان، کم خونی، آتاکسی، لرزش، تشنج و فلج است. مرگ معمولاً ناشی از نارسایی تنفسی است. قرار گرفتن طولانی مدت در برابر ارگانوفسفرها ممکن است منجر به سندروم نوروپاتی تاخیری گردد. مولکول‌های ارگانوفسفر به استراز هدف نوروپاتی می‌چسبند و سپس انحطاط آکسون طولانی در سیستم عصبی مرکزی و جانبی شروع می‌گردد. اثرات این بیماری پس از ۷-۱۰ روز قرارگیری به شکل ضعف، آتاکسی، حس عمقی کاهش یافته و فلج بروز می‌یابند. این سندروم به مهار استیل کولین استراز مربوط نیست.

 

حواس شیمیایی پرندگان زینتی
ادامه مطلب

مدیریت:

آتروپین ۰.۲ میلی گرم/ کیلوگرم IM به اندازه نیاز تزریق می‌شود تا زمانی که علائم بالینی متوقف گردند. آتروفین اثر بسیار اندکی بر گیرنده‌های نیکوتینی دارد یا اصلاً اثر ندارد و استفاده به تنهایی از آن برای مقابله با فلج عصبی عضلانی کافی نیست. پرالیدوکسیم ۱۰-۲۰ میلی گرم / کیلوگرم IM هر ۸-۱۲ ساعت در صورت نیاز باید تزریق گردد. این مورد تنها در صورتی که ظرف ۲۴ ساعت اول در معرض قرار گیری، مصرف شود مؤثر است و برای سموم کاربامات منع مصرف دارد.

 

 

 

 

 

در این مقاله همه چیز در خصوص ارگانوفسفرها و کاربامات ها پرندگان زینتی بررسی شد.

جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

 

تذکر مهم : این مطلب برگرفته از کتاب طب پرندگان زینتی است. نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انجام اعمال خودسرانه افراد ندارد.جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد منابع ما به این مقاله مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟

 

کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱