اختلالات اسکلتی
وراثتی، مادرزادی و تکاملی (رشد و نمو):
اینها ممکن است توسط ژنتیک تراتوژن ها (به عنوان مثال ارگانوفسفات ها) سوء تغذیه (یا والدین یا نوجوانان) بد قرار گرفتن درون تخم مرغ؛ یا انکوباسیون مصنوعی (مشکلات دما، رطوبت، تهویه و دفعات چرخش) ایجاد شوند.
بیفیدا نخاعی:
بیفیدا نخاعی به طور پراکنده در پرندگان خانگی رخ میدهد. بسته شدن ناقص لوله عصبی جنینی منجر به ایجاد طناب نخاعی ناقص میشود. علاوه بر این، مهرههای پوشاننده قسمت باز طناب نخاعی به طور کامل تشکیل نشده و فیوز نشده و باز باقی میمانند. این اجازه میدهد تا بخش غیر طبیعی طناب نخاعی از منفذ در استخوانها خارج شود. ممکن است کیسه اطراف طناب نخاعی باز مملو از مایعات باشد یا نباشد.
کیفوز:
انعطاف پذیری ستون فقرات به دلیل فروپاشی یا بدشکلی از یک مهره، معمولاً یک مهره نوتریال رخ میدهد. شرایط میتواند مادرزادی یا اکتسابی باشد (در نتیجه بیماری متابولیک استخوان یا استئومیلیت). نتیجه یک ‘قوز’ است؛ ستون فقرات در جهت پشتی خم میشود به طوری که دم ممکن است تقریباً عمود به کف باشد (به شکل ۵.۷، فصل ۵، تشخیص تصویربرداری ص. ۹۹ نگاه کنید) ممکن است شواهد dyspnoea (نفس نفس زدن) به دلیل فشرده سازی کیسههای هوای قفسه سینه و شکم باشد.
اسکولیوز:
انحراف جانبی و انحنای ستون فقرات به دلیل ناهنجاریهای آپیکال مهرهها رخ میدهد. در طیور با ژنتیک، کمبود ملاتونین از طریق پینالکتومی یا در تماس بودن با نور مداوم همراه است. نشانه این است که یک آستانه سطح ملاتونین سرمی وجود دارد که در زیر آن ممکن است اسکولیوز توسعه یابد، احتمالاً در رابطه با عوامل دیگر می باشدکه هنوز مشخص نشدهاند، نشان داده شده است که کمبود مس، منگنز یا ویتامین B6 باعث تشدید شرایط میشود.
این که چگونه با اسکولیوز در پرندگان ارتباط دارد هنوز نامشخص است، اما موضوعاتی را در مورد تغذیه والدین و تمرینات تربیت دستی ایجاد میکند.
تغذیه ای / متابولیکی:
به فصل، بیماریهای ساق پا، پا و انگشتان ص ۲۰۷-۲۰۹ مراجعه کنید.
استئومالاسی:
استئومالسی یا پوکی استخوان نیز وضعیتی مشابه با راشیتیسم، در پرندگان بالغی که در داخل خانه نگهداری میشوند، و از کمبود ویتامین D3 رنج میبرند، رخ میدهد. نازک شدن عمومی استخوان، با آسیب شناسی شکستگیهای خرد یا بزرگ و درد ناشی از آن وجود دارد.
در این مقاله همه چیز در خصوص اختلالات اسکلتی پرندگان زینتی بررسی شده است.
جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.
تذکر مهم : این مطلب برگرفته از کتاب طب پرندگان زینتی است. نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انجام اعمال خودسرانه افراد ندارد.جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد منابع ما به این مقاله مراجعه کنید.
بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟
کلینیک دامپزشکی روژان
۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱