کلینیک دامپزشکی روژان

زخم معده در خرگوش

زخم معده در خرگوش

در این مقاله زخم معده در خرگوش بررسی خواهد شد:

زخم‌های معده، یافته‌های طبیعی در معاینات پس از مرگ خرگوش‌ها (به­ ویژه آن‌هایی که قبل از مرگ بی ­اشتها شده‌اند) هستند. در آزمایشی که هینتون (۱۹۸۰) روی ۱۰۰۰ نمونه پس از مرگ انجام داد، مشخص شد که ۷.۳ درصد  از این نمونه‌ها مبتلا به زخم موکوس معده بوده‌اند. قسمت عمده زخم‌ها در ناحیه fundic معده یافت شدند  که واکنش شدید بافتی نداشتند و نشان­ دهنده این است که زخم‌ها به ­سرعت پیشرفت کرده و با استرس بیماری مربوطه همراه بوده‌اند.

در ۲ درصد از خرگوش‌ها، زخم‌ها در ناحیه pyloric بودند و بیشتر آن‌ها موکوس را سوراخ کرده بودند. بسیاری از زخم‌های pyloric در خرگوش‌های ماده­ای یافت شدند که در دوره پریناتال مرده بودند. زخم‌های استرس آزمایشی را می‌توان در موکوس معده خرگوش‌های آزمایشگاهی با تزریق intraperitoneal آدرنالین القاء کرد (بهارا و همکاران، ۱۹۸۰).

خرگوش‌ها قادر به استفراغ نیستند؛ بنابراین تشخیص ورم معده در آن‌ها نسبت به سگ‌ها و گربه‌ها دشوارتر است. هیچ علائم بالینی خاصی در ارتباط با زخم معده وجود ندارد و معمولاً خرگوش‌های بی ­رغبت به دلایل دیگر احساس درد می‌کنند. از لحاظ Anthropomorphically بعید به نظر می‌رسد که زخم معده به دردی که قبلاً وجود داشته، اضافه کند.

نقش پزشک در ترکیبات ضد زخم برای درمان خرگوش‌های بی ­اشتها ارزیابی نشده است ولی زمانی که خرگوش‌های بی ­اشتها درمان شوند، احتمال بی­اشتهایی وجود دارد، به ­خصوص زمانی که  ترکیبات nonsteroidal  تزریق می‌شوند. چند ترکیب انسانی ممکن است استفاده شوند. خرگوش‌ها ترشح اسید و pepsin معده‌ بسیار بیشتری نسبت به سگ‌ها، گربه‌ها، موش‌ها و خوک‌های گینه  دارند و اثرات داروهای ضد زخم بر pH معده بررسی شده است (ردفرن و همکاران، ۱۹۹۱).

مسائل رفتاری و تهاجم خرگوش
ادامه مطلب

در این مقاله زخم معده در خرگوش بررسی شد.

وبسایت و اینستاگرام ما را دنبال نمایید

به روز ترین کلینیک دامپزشکی تهران، کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱

طب خرگوش

نویسنده:پروفسور مولی وارگا

مترجم:آقای دکتر احمدرضا الهیار ترکمن

قبل از انجام هرگونه اقدام با دامپزشک خود مشورت نمایید؛ادمین و سایت روژان پت هیچگونه مسئولیتی در قبال اقدامات خودسرانه و عواقب ناشی از آن ندارد.