کلینیک دامپزشکی روژان
تریشوریازیس سگ‌ها

تریشوریازیس سگ‌ها

در این مقاله تریشوریازیس سگ‌ها بررسی خواهد شد:

 

تریشوریازیس سگ‌ها

نقش بیماری زائی

کرم‎‌های بالغ Trichuris Vulpis به طول ۵۰ تا ۷۵ میلی‌متر می‌باشند. این کرم‌ها باریک و بلند بوده و قسمت قدامی و یک سوم قسمت خلفی آن‌ها سفت و سخت می‌باشد. محل این کرم‌ها روده است و در بعضی مواقع مقادیر زیادی از آن‌ها در سکوم جمع می‌شوند؛ اما در فرم‌های ساده درمانگاهی مقادیر کمی از آن‌ها در سکوم مشاهده شده است و در مواقعی که بیماری شدید است هزاران کرم باعث ایجاد بیماری می‌شوند و در این صورت در رکتوم این گونه دام‌ها نیز مقادیر زیادی کرم انباشته شده است.

در نواحی گرم و مرطوب تخم‌ها به نوزاد تبدیل می‌شوند اما کمتر از آسکاریس سگ‌ها این کیفیت صورت می‌گیرد. تخم این انگل‌ها نسبت به تخم انگل آسکاریدیوز سگ‌ها مقاومت کمتری نسبت به خشکی از خود نسان می‌دهند و نور آفتاب و خشکی به سرعت باعث از بین رفتن تخم‌های عفونی در موقعی‌که به وسیله سگ بلعیده می‌شوند در روده کوچک لارو عفونی از تخم خارج می‌شود در غدد ژوژنوم رشد نموده و در جهت خلفی مهاجرت می‌کنند و در حدود یک ماه بالغ می‌شوند.

نشانی‌های بیماری

اسهال، کم شدن وزن بدن، لاغری، کم خونی و ناراحتی‌های گوارشی مهم‌ترین نشانی‌های بیماری محسوب می‌شوند. در بعضی سگ‌ها حساسیت بدن نسبت به ناراحتی‌های مذکور کمتر بوده و در بعضی از آن‌ها بیشتر است. کرم‌ها باعث تحریک و واکنش نسوج بدن نمی‌شوند. باید توجه داشت که این نشانی‌ها تنها در اثر تریشوریازیس حاصل نمی‌شوند بلکه عفونت‌های دیگر کرمی نیز چنین علائمی در دام بوجود می‌آورند. عفونت بیماری بسیار ساده بوده و اهمیت چندانی ندارد و اهمیت آن بیشتر از نظر منابع عفونت و شرایط بیماری است.

پیشگیری

استفاده از زمین‌های مربوط و درب بسته برای نگهداری سگ‌ها و توله‌ها ممکن است باعث ایجاد عفونت شدید در دام شود و رهگاه اراضی خشک و آفتابگیر برای نگهداری سگ‌ها و توله‌ها در نظر گرفته شود و نکات بهداشتی رعایت گردد بیماری به آسانی برطرف می‌شود و برای از بین بردن تخم‌ها تا آن‌جا که ممکن است لازم است استفاده از نور آفتاب و محیط خشک مورد توجه قرار گیرد.

بیماری قلبی درسگ ها
ادامه مطلب

درمان

درمان بیماری تریشوریازیس سگ‌ها مشکل است زیرا انگل‌ها در محلی جایگیر می‌شوند که دسترسی بدان نیست تا از طریق خوراکی داروهای لازم تجویز شوند بخصوص ناگفته نماند که این گونه کرم‌ها نسبته به دارو از خود حساسیت نشان می‌دهند. تجویز داروهای ضد کرم از طریق رکئوم به لحاظ نزدیکی به دهانه سکوم تا حدی موفقیت‌آمیز بوده است.

تجویز N. Butyl Chloride به مقدار زیاد در درمان بیماری تا حدی مؤثر است cc 1 برای هر کیلو وزن زنده دام تجویز می‌شود و ماکزیمم مقداری که تجویز می‌نمایند cc5 است و ۵۰% این طریق درمان مؤثر بوده است.

تجویز Tolueneبه مقدار cc2/0 برای هر کیلو وزن زنده دام و Phthlofyne (Whipiede) به مقدار ۱۰۰ میلی‌گرم در روز به مدت ۱۰ روز و بالاخره Dithiazamine (Diazin) به مقدار ۱۰ میلی‌گرم در روز به مدت ۱۰ روز در درمان بیماری نتایج خوبی در برداشته است.

در این مقاله تریشوریازیس سگ‌ها بررسی شد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

وبسایت و اینستاگرام ما را دنبال نمایید

به روز ترین کلینیک دامپزشکی تهران، کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱

راهنمای پرورش، نگه‌داری و بیماری های متداول سگ و گربه، (بازنویسی کتاب آقای دکتر اوحدی نیا توسط آقای دکتر احمدرضا الهیار ترکمن)

قبل از انجام هرگونه اقدام با دامپزشک خود مشورت نمایید؛ادمین و سایت روژان پت هیچگونه مسئولیتی در قبال اقدامات خودسرانه و عواقب ناشی از آن ندارد