کلینیک دامپزشکی روژان
باراکودای آب شیرین

باراکودای آب شیرین(بررسی گونه های مختلف ماهیان زینتی)

در این مقاله همه چیز در خصوص باراکودای آب شیرین مورد بررسی قرار گرفته می شود، با ما همراه باشید؛

 

باراکودای آب شیرین (ماهی باراکودا)

ماهی باراکودا یکی از ماهیان بزرگ جثه و طویل اب شیرین است که مانند هم خانواده خود (سرسوسماری) جزو زنده خوارها به حساب می‌اید. با وجود زنده خوار بودنش کمی در مورد غذادهی به این ماهی دچار دردسر خواهید شد. ولی می‌توانید با کمی حوصله این ماهی را به خوردن دل و غذاهای گوشتی و ماهی کیلکا عادت دهید. شاید همه علاقه به نگهداری این نوع ماهیان بزرگ جثه نداشته باشند. ولی به هر حال افرادی که علاقه مندند برای نگهداری باراکودا باید یک تانک حجیم را برپا کنند. در ابتدا این ماهی جثه خیلی کوچک و معمولی دارد و یک اکواریوم ۴۰ لیتری هم برای او کفایت می‌کند ولی با گذشت زمان به یک ماهی بزرگ و کشیده بدل خواهد شد و شما را وادار به فروش یا تهیه یک آکواریوم حجیم می‌کند.

 

نام علمی:

Ctenolucius hujeta “نام‌های علمی دیگری نیز برای این ماهی انتخاب شده است ولی به طور رایج Ctenolucius hujeta است”

نام رایج:

باراکودا “به اشتباه به این ماهی گار پوزه کوتاه یا حتی سرسوسماری هم میگویند که با وجود اینکه از یک خانواده‌اند ولی این اسم‌ها صحیح نیست”

خانواده:

Ctenoluciidae

زیستگاه:

آمریکای جنوبی. کلمبیا، پاناما و ونزوئلا

دمای مناسب نگهداری:

۲۴ الی ۲۸ درجه سانتیگراد “البته دماهای کمی کمتر و بیشتر را نیز تحمل می‌کند.

پ-هاش:

۶ الی ۸

حداکثر اندازه:

۱۰۰ تا ۱۲۰ سانتیمتر “البته در اکواریوم به این حد نمی‌رسد ولی جثه قابل توجهی پیدا می‌کند”

شناخت:

ماهی باراکودا یکی از ماهیان بزرگ و زنده خوار اب شیرین محسوب می‌شود که در ایران نسبتا کمیاب است ولی گه گدار در مغازه‌های اکواریومی یافت می‌شود و حتی می‌توانید در برخی مغازه‌ها ان را سفارش دهید. این ماهی همانند خانواده سر سوسماری زنده خوار است و احتیاج به غذاهای زنده دارد که شاید کمی شما را به دردسر بیندازد. شاید جثه‌ای همانند سر سوسماری نداشته باشد ولی جزو ماهیان بزرگ جثه محسوب می‌شود و سایز قابل توجهی پیدا خواهد کرد.

زیستگاه اصلی این ماهی امریکای جنوبی، کلمبیا، پاناما و ونزوئلا است که در طبیعت سایزی برابر یک متر و حتی بیشتر هم گزارش شده است. ولی نگران نباشید چون در اکواریوم به این حد نمی‌رسد. و نهایتا تا ۴۰ الی ۵۰ سانتیمتر بیشتر رشد نمی‌کند. ان‌ها خلق و خوی جنگجویی ندارند و ارام هستند. ولی مطمئنا هر موجود ابزی که در دهانشان جای بگیرد را طعمه قلمداد می‌کنند. و به آن امان نخواهند داد. ولی اهل مبارزه یا جنگ طلبی نیستند و حتی ممکن است ماهیان بزرگ دیگر به ان‌ها صدمه بزنند. که بابت این موضوع باید مراقب باشید.

نگهداری:

همانطور که در بالا هم اشاره شد با یک ماهی بزرگ طرف هستید. و اگر بخواهیم صادقانه صحبت کنیم بعد از مدتی حتما نیازمند یک تانک بزرگ خواهید شد. ان‌ها در ابتدا جثه بزرگی ندارند و در یک اکواریوم معمول به خوبی زندگی خواهند کرد. ولی با گذشت زمان به طور ناخواسته شما را وادار به خریداری یا تهیه یک آکواریوم بزرگ خواهند کرد. در مغازه‌های اکواریومی اکثرا سایزهای کوچک موجود است و کمی گول زننده هستند. ولی مطمئن باشید بعدها به تانک بزرگی نیاز خواهید داشت.

شرایط آبی ساده و معمول برایشان کفایت می‌کند. و تنها نکته‌ای که در نگهداری ان‌ها مهم است انتخاب هم تانکی است زیرا اگر هم تانکی ان‌ها خیلی کوچک باشد به راحتی طعمه خواهد شد. ولی اگر هم تانکی ان‌ها بزرگ جثه و کمی هم شکارچی باشد دردسرهای خود را هنگام غذا دادن به ان یا حتی صدمه دیدن باراکودا مخصوصا دم و باله‌ها از طرف سایر ماهیان را خواهید داشت.

انتخاب هم تانکی:

توصیه من به شما این است که اگر می‌خواهید از باراکودا نگهداری کنید یا آن را به صورت انفرادی نگهداری کنید و یا ابتدا باراکودا را به تانک معرفی کنید. و بعد از غذادهی و دستی شدن، ماهیان دیگر را به تانک باراکودا معرفی کنید. از هم تانکی‌هایی استفاده کنید که حداقل شکارچی نباشند و کف زی باشند. مثلا گزینه‌ای مانند اروانا، سرسوسماری و ماهیان سطح بدترین گزینه‌ها هستند در صورتی که ماهیان کف مانند کت فیش‌ها، نایف و ماهیان کف زی بهترین گزینه‌ها محسوب می‌شوند.

سیچلاید ایرانی
ادامه مطلب

فکر نکنم نکته دیگری جا مانده باشد مگر اینکه ذکر این نکته بد نباشد که شما در نگهداری از ان حتما از درپوش مناسب برای اکواریوم استفاده کنید. زیرا ممکن است به بیرون از اب بر اثر استرس یا چیزی پرش کند و حتی ممکن است شیشه درب را بشکند که باید از درپوش مناسبی استفاده شود. شاید این نکته هم بد نباشد بگویم که ان‌ها در ابتدا کمی عصبی هستند و ممکن است حرکات تند یا یکدفعه ای انجام دهند و شما را نگران کنند. مخصوصا اگر اکواریوم بدون دکور و از ماهیان دیگر پر شده باشد ولی با گذشت زمان و بزرگ شدن باراکودا این رفتار نیز آرام می‌گیرد.

تغذیه و دردسرهای مربوط به آن:

شما با یک ماهی زنده خوار طرف هستید و قاعدتا تا آن را به سایر غذاها عادت ندهید یا عادت نداده باشند، مجبور به استفاده از غذاهای زنده هستید. توصیه من به شما این است که ابتدا باراکودا را در اکواریوم به صورت انفرادی نگهداری کنید. و هفته اول را با غذاهای زنده مانند ماهیان رودخانه‌ای یا گوپی و مولی تغذیه کنید. تا هم ماهی به محیط خو بگیرد و هم احتیاجات ان برطرف شود.

استفاده از دل گوساله:

بعد از ان شما با کمی حوصله می‌توانید از دل گوساله هم در رژیم ان‌ها استفاده کنید و باراکودا را به یک ماهی دستی تبدیل کنید.من به شخصه برای خوراندن دل به ماهی به این صورت عمل می‌کردم. که یک تکه دل را به صورت رشته‌ای می‌بریدم و ته ان را با یک نخ بیرنگ به ارامی می‌بستم طوری که در صورت کشیده شدن دل نخ باز شود. و در اب تکان می‌دادم تا باراکودا ان را شکار کند. البته با تکرار این کار و عادت کردن ماهی به دل دیگر نیازی به نخ و صرف وقت نیست و حتی شما زمانی که با دست قسمتی از دل را داخل اب ببرید ماهی سریعا به طرف ان امده و ان را از دست شما خواهد گرفت.

روش دیگر؛

حتی شما می‌توانید قسمتی از دل را به شیشه بچسبانید. طوری که قسمت دیگر ان در اب قرار بگیرد و ماهی باز به سرعت ان را خواهد خورد. و به قول معروف ماهی دستی شده است. بنابراین از این قسمت شاید فهمیده باشید که چرا در ابتدا عرض کردم این ماهی را در ابتدا و تا زمانی که دستی شود، انفرادی نگهداری کنید. زیرا تا این ماهی به دل عادت کند یا خواسته باشد غذای زنده را شکار کند، ماهیان دیگر به ان امان نخواهند داد. و در یک چشم به هم زدن طعمه را شکار می‌کنند. ولی با گذشت زمان و عادت کردن ان در هنگام غذا دادن به سرعت به روی سطح خواهد امد و حتی دل گوساله را اگر به نزدیکی سطح اب هم بگیرید با یک پرش کوچک ان را به اصطلاح شکار می‌کند.

باراکودا می‌تواند غذاهی دیگری را که روی سطح می‌ماند نیز بخورد ولی متاسفانه همه ان‌ها به این غذاها میل نشان نمی‌دهند. و بیشتر غذاهای گوشتی را می‌پسندند ولی امتحان ان مجانیست و ممکن است باراکودای شما این نوع غذاها را بپسندد.

 

 

 

 

 

در این مقاله همه چیز در خصوص باراکودای آب شیرین مورد بررسی قرار گرفت.

جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما سر بزنید.

 

 

 

 

 

 

تذکر مهم : این مطلب برگرفته از کتاب راهنمای بهداشت، پرورش و نگهداری ماهیان زینتی است. نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انجام اعمال خودسرانه افراد ندارد.جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد منابع ما به این مقاله مراجعه کنید.

 

 

 

 

بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟

 

کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱