کلینیک دامپزشکی روژان
خانه ­سازی خرگوش

خانه ­سازی خرگوش

در این مقاله همه چیز در خصوص خانه ­سازی خرگوش بررسی شده است، با ما همراه باشید؛

 

خانه ­سازی

ماهیت کاملاً مطیع خرگوش در ترکیب با نرخ رشد سریع و باروری منجر به پرورش بسیار وسیع آن برای اهداف آزمایشگاهی و تجاری شده است. واحدهای مسکونی چندهزار نفری در کشورهای چین، مجارستان و ایالات­ متحده آمریکا یافت شده‌اند. در جهان توسعه­ یافته، تعداد اندکی از خرگوش‌ها معمولاً به ­صورت “یخچال‌های بیولوژیک” نگهداری شده‌اند که یک منبع گوشت تازه و راحت در دسترس و قابل خوردن هستند (چیکه و همکاران، ۱۹۸۲).

نیازهای رفتاری و اجتماعی این حیوانات زمانی که در قفس‌های کوچک و مشبک یا جعبه‌های بسیار کوچک نگهداری می‌شوند، نادیده گرفته می‌شود. انجمن رویال پیشگیری از آزار حیوانات (RSPCA)، دپارتمان روابط محیطی، غذا و کشاورزی (DEFRA) و سایر انجمن‌های سلامت و رفاه، پنج حق رفاه حیوانات را ارائه داده‌اند تا رهنمودی برای پرورش و تغذیه حیوانات جهت بهبود هرچه بیشتر رفاه حیوانات خانگی باشد.

ویژگی های محیط زندگی خرگوش:

  • حق گرسنگی و تشنگی
  • حق ناراحتی
  • حق آسیب درد و بیماری
  • حق رفتار نرمال
  • حق ترس و پریشانی

پیامدهای رفاهی مربوط به نگهداری خرگوش‌ها در قفس که از غریزه‌های طبیعی پیروی نمی‌کنند، بسیار زیاد است. الگوهای رفتاری غیرعادی ازجمله استرئوتایپی و بی­تابی ثبت شده‌ است. رفتار پنجه­ زنی و برنده به سیم‌های ثابت در خرگوش‌هایی مشاهده شده است. که در قفس‌های کوچک محبوس شده‌ و برای آن‌ها جعبه‌های آشیانه و ملافه رختخواب برای پوشاندن خرگوش‌های جوان آماده نشده است. (استایواکر، ۱۹۹۲). ارتباط بین اندازه کوچک قفس و شرایط دردناکی ازجمله اختلالات اسکلت یا پودودیرمالاتی (pododermatitis) در خرگوش‌های پرورشی مشاهده شده است. (دریچر، ۱۹۹۳؛ دریچر و لوئفلر، ۱۹۹۶). خرگوش‌های نگهداری ­شده در قفس‌های سیمی و خرگوش‌های نگهداری­ شده در شرایط خانگی در طبقات محکم، تفاوت‌های مورفولوژیکی در غدد کلیوی دارند. (دریچر و بریج، ۱۹۹۳). در سال‌های اخیر، شرایط بسیاری از خرگوش‌های آزمایشگاهی بهبود یافته است. این خرگوش‌ها در گروه‌های اجتماعی ۴ تا ۸ تایی بدون هیچ آسیب بهداشتی نگهداری می‌شوند (تورنر و همکاران، ۱۹۹۷).

توصیه رژیم غذایی برای خرگوش‌های مبتلا به بیماری دندان خرگوش
ادامه مطلب

نگهداری چند خرگوش کنارهم:

اثبات شده است که خرگوش‌ها مجاورت با یکدیگر را ترجیح می‌دهند. به ­طوری­ که در گونه‌های اجتماعی با سلسله­ مراتب مشخص زندگی می‌کنند. آن‌ها همچنین “با ابزارهای غنی تعامل دارند” ازجمله شاخه‌های گیاهان، اسباب­ بازی‌های طوطی­وار و یا توپ‌های طراحی ­شده برای گربه‌ها (هالس و همکاران، ۱۹۹۱). نگهداری خرگوش‌ها با این روش هم به نفع خرگوش‌ها بوده و هم برای افرادی که به دنبال آن‌ها هستند، مفید است. لا (۱۹۹۴) واکنش تکنسین‌های حیوان را به گروه خانگی ارائه داد. وی اظهار داشت که: “آن‌ها دریافته‌اند که کار با خرگوش‌هایی که در جلوی قفس هستند. حین شنیدن صدای افراد، راحت­تر از زمانی است که از دور تکان می‌خورند” و “دیدن تعامل خرگوش‌ها با یکدیگر دلپذیر است.”

استافاچر (۱۹۹۲) به­ طور جزئی روش‌های زیادی را ارائه داده که از طریق آن‌ها خانه ­سازی برای خرگوش‌ها امکان ارائه الگوهای رفتاری غریزی را به آن‌ها می‌دهد. برخلاف این پیشرفت‌ها، بسیاری از خرگوش‌های ارائه­ شده و پرورش­ یافته هنوز کل زندگی‌شان را در قفس‌های کوچک زندگی می‌کنند. برخی پرورش­دهندگان همچنان اصرار دارند که باید خرگوش‌ها به­ صورت تکی در قفس‌های کوچک نگهداری شوند و جعبه‌های بزرگ منجر به بروز رفتارهای تهاجمی و مشکلات رفتاری می‌شود (استندفورد، ۱۹۹۶).

سخن پایانی:

در نهایت، انجمن‌های مالکیت خانگی از ماهیت اجتماعی خرگوش و نیاز به چریدن آن‌ها اطلاع دارند. افزایش ثابتی در تعداد خرگوش‌های خانگی و وضعیت خرگوش‌هایی که از کوچک بودن به اعضاء خانواده تبدیل شده‌اند، وجود دارد. یک خرگوش می‌تواند با خرگوش‌های بزرگ­سالی که در تمام روز در بیرون فعالیت می‌کنند و نیازهای سگ و گربه را تأمین می‌نمایند، مصاحبت داشته باشد. باعث امیدواری است که نگهداری خرگوش‌های خانگی در محدوده‌های انفرادی در قفس­هایی در انتهای باغ اکنون به پایان رسیده است.

در این مقاله همه چیز در خصوص خانه ­سازی خرگوش بررسی شد.

جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.

بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟

کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱