در این مقاله همه چیز در خصوص گورامی مرواریدی مورد بررسی قرار گرفت، با ما همراه باشید؛
گورامی مرواریدی
نام علمی:
Trichogaster leeri
نامهای علمی دیگر:
Trichopodus leeri, Osphromcnus trichopterus, Trichopus lecri
نامهای رایج:
گورامی مرواریدی (Pearl gourami)
خانواده:
Osphronemidae
بومی منطقه:
مالزی، سوماترا و جزایر بورنئو
دیگر گونههای این تیره:
سیلور گرامی، گورامی گازبی.
گورامی دوخال، گورامی آبی، گورامی زرد و…
اندازه جنس نر:
طول نهایی ۱۲۰ میلیمتر
اندازه جنس ماده:
طول نهایی کمتر از ۱۲۰ میلیمتر
دمای مناسب نگهداری:
۲۴ تا ۲۸ درجه سانتی گراد
پ-هاش:
۵٫۵ الی ۷٫۵
شناخت:
در میان ماهیها نگهداری از گورامی مرواریدی کم درد سر تر و راحت تر از بقیه است. ماهی آرام و صلح جویی بوده و کمتر موجب مزاحمت سایرین خواهد شد در فصل تخمریزی گورامی مرواریدی نر گاهی به درگیری و زدن ضربه یا باله سینهای خود میپردازد. این ماهی میتواند اختلاف زیاد PH را تحمل کند. دارای اندام تنفسی اضافی است که به او کمک میکند اکسیژن مورد نیازش را به طور مستقیم از محیط بیرون آب کسب کند. این ماهی متعلق به رودخانههای کم عمق با جریان آرام در مناطق نزدیک به خط استوا ست. اغلب در سطوح میانی و بالایی آب شنا میکند.
نگهداری:
دمای مناسب برای این ماهی حدود ۲۴ تا ۲۸ درجه سانتی گراد است و به دلیل جثه کوچک میتوان در هر اکواریومی نگهداری شود. میتوانید پوشش اکواریوم را به صورت گیاهی در نظر بگیرید که برای آنها بسیار خوشایند است. این ماهی صلح جو است بنابراین هم تانکیهای این ماهی نیز باید صلح جو باشند گورامی مرواریدی با اکثر گیاه خواران سازگار است البته با بعضی از گوشتخواران صلح جو هم میتوان نگهداری کرد که شخصا این کار را توصیه نمیکنیم. نگهداری از گورامی مرواریدی در هر اکواریومی جلوه خاصی به آن میدهد و جزو ماهیان زیبای اب شیرین است که نگهداری ان نیز آسان است.
رژیم غذایی:
این ماهی زمانی که به صورت آزاد زندگی میکند از لارو پشه، کرمهای خونی، بی مهرگان آبزی و جلبکها و گیاهان آبی تغذیه میکند. گاهی هم در رفتاری شبیه به Archer fish به شکار حشراتی که نزدیک سطح آب هستند میپردازد. در آکواریوم از غذاهای پولکی استفاده کرده و گاهی به خوردن میگوی زنده آب شور و غذاهای منجمد مانند کرمهای خونی علاقه نشان میدهد. شما میتوانید در منزل از غذاهای مختلفی برای تغذیه انها استفاده کنید زیرا این ماهی تقریبا همه چیز خوار است و از غذاهای خشک گرفته تا غذاهای کوچک زنده و حتی غذاهای گوشتی مانند دل گاو خیلی ریز را خواهد خورد
بیماریها:
به طور تقریبی تمام گورامی های مرواریدی در مزارع رشد و پرورش یافتهاند و مشکل یا بیماری خاصی ندارند. گورامی های وحشی که از رودخانهها جمع آوری میشوند، ممکن است مشکل عفونت آبشش داشته باشند. در این صورت باید درمانهای گسترده انگلی در مورد آنها به کار رود.
تفاوت بین ماهی نرو ماده، ویژگیهای جنسی:
باله پشتی گورامی مرواریدی نر نوک تیزتر از باله پشتی گورامی مرواریدی ماده است. لبههای باله مخرجی گورامی ماده فاقد کشیدگی است. بین باله مخرجی و دمی ماهی نر فاصله وجود دارد. گلو وشکم ماهی نر بالغ نارنجی رنگ میشود درحالی که گلو و شکم گورامی ماده نقرهای رنگ باقی میماند.
زیستگاههای بومی:
گورامی مرواریدی رنگینترین عضو گونه Trichogaster بوده و منطقه زیستی آن جنوب شرقی آسیا است.
در این مقاله همه چیز در خصوص گورامی مرواریدی مورد بررسی قرار گرفت.
جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.
تذکر مهم : این مطلب برگرفته از کتاب راهنمای بهداشت، پرورش و نگهداری ماهیان زینتی است. نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انجام اعمال خودسرانه افراد ندارد.جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد منابع ما به این مقاله مراجعه کنید.
بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟
کلینیک دامپزشکی روژان
۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱