کلینیک دامپزشکی روژان
درمان نیش زنبور در حیوانات خانگی

درمان نیش زنبور در حیوانات خانگی

در این مقاله درمان نیش زنبور در حیوانات خانگی بررسی خواهد شد:

 

درمان نیش زنبور در حیوانات خانگی

نیش زنبور یکی از مسائل پرسش برانگیزی است که ممکن است در حیوانات خانگی شما رخ دهد. اگر حیوان خانگی شما توسط زنبور نیش زده شده است، اولین گام باید این باشد که به سرعت به یک متخصص دامپزشکی مراجعه کنید. در این مقاله، ما به بررسی علائم، درمان و پیشگیری از نیش زنبور در حیوانات خانگی می‌پردازیم.

علائم

نیش زنبور ممکن است برای حیوانات خانگی شما علائم مختلفی ایجاد کند.

این علائم ممکن است شامل:

تورم و درد در محل نیش

قرمزی و حساسیت

تنگی نفس

تهوع و استفراغ

اسهال

در موارد نادر شوک آنافیلاکسی

باشد. در صورت دیدن هر یک از این علائم در حیوان خانگی خود، باید فوراً به یک دامپزشک مراجعه کنید.

اقدامات اولیه

به طور کلی نیش زنبور یک اورژانس برای حیوان خانگی شما محسوب می‌شود، و باید سریعاً به دامپزشک مراجعه کنید.

اما اگر اکنون دسترسی به دامپزشک ندارید می‌توانید تا دسترسی به دامپزشک یک سری کارهای پایه را انجام دهید.
زمانی که حیوان دچار نیش خوردگی از زنبور می‌شود دو حالت ممکن است برای او اتفاق افتاده باشد.
در زمان نیش خوردگی یا زنبور نسبت به حیوان تهاجم داشته یا حیوان رفتاری داشته که زنبور را مجبور کرده او را نیش بزند.

نیش زنبور عسل:

زنبورهای عسل تا زمانی که کاملاً به علت خاصی مجبور به نیش زدن نشوند از نیش خود استفاده نمی‌کنند. چرا که نیش زنبورهای عسل به روده‌هایش متصل است و نیش زدن برایش خطر مرگ به همراه دارد.
به همین علت زنبورهای عسل تا زمانی که به علتی مانند در خطر قرار گرفتن قلمرو خود نباشند، از نیش خود استفاده نمی‌کنند.

زنبورهای مهاجم:

زنبورهای مهاجم بر خلاف زنبورهای عسل توانایی استفاده چندین باره از نیش خود را دارند و می‌توانند چندین بار بدون ایجاد مشکل خاصی نیش بزنند.
اما به طور کلی و در حالت عادی احتمال اینکه زنبور برای نیش زدن سمت حیوان شما بیاید بسیار کم است. و در اکثر مواقع نیش خوردگی به خاطر شیطنت حیوان اتفاق می‌افتد.
اگر نیش زنبور در نقاط حساس نباشد، مثلاً در دست، پا، کمر و یا دم اتفاق افتاده باشد، می‌توانید تا زمان مراجعه به دامپزشک، یک سری کارهای اولیه را انجام دهید.
اما اگر نیش زنبور در جای خاصی مانند؛ چشم، کانال گوش، داخل مجاری تنفسی و… اتفاق افتاده باشد، فقط باید با عملیات احیا تلاش کنید حیوان را تا رساندن به دامپزشک زنده نگه دارید و در این مواقع به هیچ عنوان خوددرمانی و یا اقدام دیگری انجام ندهید.

نکته:
هرگز جای نیش زنبور روی بدن حیوان را ماساژ و یا فشار ندهید.

اولین کاری که بعد از نیش خوردن حیوان می‌توانید انجام دهید درآوردن نیش زنبور با موچین است که این نیش‌ها اغلب سیاه رنگ هستند.
اگر در دسترس خود جوش شیرین دارید می‌توانید روی محل نیش چند قطره جوش شیرین بریزید و یا برای کم کردن التهاب محل نیش روی آن چند قطعه یخ قرار دهید و دمای محل نیش را پایین بیاورید.
اگر حال عمومی حیوان خوب است حداقل تا دو ساعت بعد از نیش خوردگی کاملاً حیوان را تحت نظر داشته باشید تا اگر مشکلی ایجاد شد سریعاً بتوانید به حیوان کمک کنید.

سوختگی دهان سگ و گربه
ادامه مطلب

به طور کلی کارهایی که قبل از مراجعه به دامپزشک انجام میدهید، باید طبق پروتکل زیر باشد:

۱. به دنبال سختی در تنفس بگردید و در صورت نیاز عملیات احیا را انجام دهید.
۲.پیدا کردن نیش و خارج کردن آن با یک موچین
۳.استفاده از روغن‌هایی مانند شاهدانه، کنجد و زیتون: با این روغن‌ها می‌توانید زخم رو بپوشانید و سطح پوست را کمی مالش دهید این کار علاوه بر کاهش التهاب باعث آرامش بیشتر حیوان می‌شود.
۴. آب تازه را به صورت دستی به حیوان بدهید و حیوان را در آغوش بگیرید و آرام کنید، تا وضعیتش تا زمانی که به دامپزشک برسید کمی بهبود یابد.

درمان

در صورت نیش زنبور، درمان بستگی به شدت علائم دارد. در صورت تورم و درد ملایم، ممکن است دامپزشک شما داروهای ضد التهاب و ضد حساسیت تجویز کند. اما در صورت عوارض جدی‌تر مانند تنگی نفس یا آنافیلاکسی، حتماً باید حیوان خانگی شما فوراً به مرکز درمانی مناسب منتقل شود.

پیشگیری

برای پیشگیری از نیش زنبور در حیوانات خانگی، تا حد امکان از حضور و بازی کردن حیوان در محل هایی که کندوی زنبور و یا زنبور داری است جلوگیری کنید. همچنین، اطمینان حاصل کنید که حیوان خانگی شما دارای تمام واکسیناسیون‌های لازم است.

سخن پایانی

نیش زنبور یک مسئله جدی است که ممکن است برای حیوانات خانگی شما عوارض جدی داشته باشد. برای پیشگیری از این مسئله، مطمئن شوید که حیوان خانگی شما به تمام واکسیناسیون‌های لازم دسترسی دارد و همچنین هرگز اجازه ندهید که به مناطق با زنبورها دسترسی داشته باشد. در صورت نیش زنبوربه سرعت به یک دامپزشک مراجعه کنید تا از عوارض جدی‌تر پیشگیری شود.

در این مقاله درمان نیش زنبور در حیوانات خانگی بررسی شد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

وبسایت و اینستاگرام ما را دنبال نمایید

به روز ترین کلینیک دامپزشکی تهران، کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱

قبل از انجام هرگونه اقدام با دامپزشک خود مشورت نمایید؛ادمین و سایت روژان پت هیچگونه مسئولیتی در قبال اقدامات خودسرانه و عواقب ناشی از آن ندارد