کلینیک دامپزشکی روژان
کم خونی پرندگان

انواع کم خونی در پرندگان

در این مقاله انواع کم خونی در پرندگان بررسی خواهد شد:

 

کم خونی

کم خونی معمولاً نتیجه افزایش از دست دادن، افزایش تخریب و / یا کاهش تولید گلبول‌های قرمزمی باشد. به عنوان احیا کننده، غیر احیاکننده، همولیتیک یا هموراژیک طبقه بندی می‌شوند،

 

کم خونی احیا کننده

این با حضور پلی کرومازی، رتیکولوسیتوز، ماکروسیتوز و آنیزوسیتوز مشخص می‌شود. یک نشانه پاسخ مناسب مغز استخوان می‌باشد. به منظور تمایز بین پلی کرومازی و رتیکولوسیتوز اسمیر خون باید با متیلن آبی جدید رنگ آمیزی شود.

کم خونی غیر احیا کننده

این شایع‌ترین نوع کم خونی است که در پرندگان شرح داده شده است. به علت عدم وجود پاسخ مناسب مغز و استخوان همراه با زندگی نسبتاً کوتاه گلبول‌های قرمز مرغی ایجاد می‌شود. این توسط اتیولوژی عدم پاسخ احیا کننده (بدون رتیکولوسیتوز یا رتیکولوسیتوز کم، پلی کرومازی یا آنیزوسیتوز) مشخص شده است، اتیولوژی ممکن است شامل:

  • عفونت حاد بیش از حد: باکتریایی، ویروسی (به عنوان مثال PBFD) یا قارچ.
  • بیماری مزمن شامل شرایط التهاب مزمن، بیماری‌های عفونی مزمن (سل، colibacillosis، سالمونلوز، آسپرژیلوز، کلامیدوزیس)، برخی از بیماری‌های ویروسی، کم کاری تیروئید و نئوپلازی
  • مسمومیت.
  • کمبودهای تغذیه ای.

کم خونی همولیتیک

این اغلب در طبیعت احیا کننده است و با افزایش پلی کرومازی، ماکروسیتوز، آنیزوسیتوز و رتیکولوسیتوز نشان داده می‌شود. اتیولوژی ممکن است شامل:

  • هموپارازیت (Plasmodium spp. و Aegyptianella spp)
  • سپتی سمی باکتریایی.
  • سمیت حاد (مصرف روغن، سرب، آفلاتوکسیکوز).
  • شرایط واسطه ایمنی.

کم خونی هموراژیک

این ناشی از هدر رفتن خون در اثر تروما، انگل دستگاه گوارش، اختلالات انعقادی (مانند سندرم خونریزی conure)، پارگی یا زخم اندام، آنوریسم ها و برخی بیماری‌های ویروسی می‌باشد.

علل خارش بدن سگ ها
ادامه مطلب

در طی هموراژ اغلب واکنش سریع در زمانی که اریتروپوئز به طرز چشم گیری افزایش می‌یابد، وجود دارد.

پرندگان سالم به طور چشم گیری در برخورد با از دست رفتن خون حاد ماهر هستند و شوک خونریزی به ندرت رخ می‌دهد. مطالعات نشان داده‌اند که پس از از دست دادن حتی ۵۰٪ از حجم خون، PCV در حدود ۳-۷ روز به حالت عادی باز می‌گردد.

در این مقاله انواع کم خونی در پرندگان بررسی شد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

وبسایت و اینستاگرام ما را دنبال نمایید

به روز ترین کلینیک دامپزشکی تهران، کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱

راهنمای مختصر واکسیناسیون در دام های کوچک

آقای دکتر الهیار ترکمن و آقای دکتر ادریس صدر مغانی

قبل از انجام هرگونه اقدام با دامپزشک خود مشورت نمایید؛ادمین و سایت روژان پت هیچگونه مسئولیتی در قبال اقدامات خودسرانه و عواقب ناشی از آن ندارد.