کلینیک دامپزشکی روژان
سیچلاید دماسونی

سیچلاید دماسونی (بررسی انواع گونه های ماهیان زینتی)

سیچلاید دماسونی

ماهی دماسونی یکی از گونه‌های زیبای خانواده سیچلایدهاست (سیچلاید افریقایی) که با وجود موجود بودن در بازار ایران کمتر مورد توجه قرار گرفته است. شاید خلق و خوی خشن و عدم اشنایی افراد در نگهداری از ان‌ها  محبوبیتشان را تا حدودی کم کرده باشد ولی قاعدتا برای تانک‌های بزرگ و اختصاصی سیچلایدهای مالاوی یک گزینه ایدال به شمار می‌رود و کمتر علاقه مندی به این نوع تانک‌ها، این ماهی زیبا را از قلم خواهد انداخت.

نام علمی:

Pseudotropheus demasoni

نام عمومی:

دماسونی، دمایسونی، دیماسونی

خانواده:

سیکلیده (سیچلایدهای افریقایی)

زیستگاه:

افریقا، دریاچه مالاوی

حداکثر سایر:

نرها ۸ سانتیمتر و ماده‌ها ۶ سانتیمتر

دمای مناسب نگهداری:

۲۴ الی ۲۸ درجه سانتیگراد

پ-هاش:

۷٫۵ الی ۸٫۵

شناخت:

سیچلاید دماسونی در سال ۱۹۹۴ توسط کونینگس (Ad Konings) شناسایی شده است و یکی از سیچلایدهای زیبا و چشم نواز دریاچه مالاوی است. دماسونی ها خشن و بسیار سریع هستند و هیچ تردیدی وجود ندارد که خشونت و سرعت ان‌ها بر سایرین غلبه کند، مگر در گروه‌های بزرگ و محیط‌های طبیعی. ان‌ها نسبت به سایر سیچلایدهای رایج و موجود در دریاچه مالاوی سایز متوسطی دارند (حدودا ۸ سانتیمتر). دماسونی ها در گروه‌های بزرگ و مناطق صخره‌ای دریاچه و حتی گیاهی خودرو شنا و زیست می‌کنند. ان‌ها مانند اکثر مبوناها گیاه خوار هستند و در اسارت به رژیم گیاهی ان‌ها باید توجه داشت. دماسونی ها نسبتا مقاوم هستند و طول عمری بین ۱۰ تا ۱۲ سال دارند.

نگهداری:

دماسونی ها به قدری زیبا هستند که می‌توان یک تانک اختصاصی برای ان‌ها راه اندازی کرد و بهترین گزینه نیز همین نوع تانک است، بنابراین در صورتی که می‌خواهید ان‌ها را به صورت تک گونه نگهداری کنید بهتر است ان‌ها را در گروه‌های بالای ۲۰ الی ۳۰ تایی  در تانک‌های بزرگ و صخره‌ای نگهداری کنید. تحقیقات نشان داده نگهداری ان‌ها در گروه‌های بالا و در تانک‌های بزرگ خشونت را کاهش می‌دهد و کمتر شاهد درگیری شدید و قلمرو طلبی خواهید بود، همچنین نگهداری ان‌ها به نسبت یک نر به سه الی چهار ماده ارجحیت دارد. شاید بخواهید ان‌ها را در تانک‌های اختصاصی مالاوی و به تعداد کم نگهداری کنید که بهتر است تانک خود را حسابی دکور بندی کنید. تجربه نیز نشان داده خشونت ان‌ها زیاد گریبان گیر ماهیان هم تانکی مالاوی نمی‌شود و حتی از برخی ماهیان بزرگ‌تر مثل فرانتوزا و ماکرو حساب می‌برند.

نگهداری با ماهیان دیگر:

به هر حال همانطور که ان‌ها با سایر سیچلاید های مالاوی سازگارند نسبت به هم نوع خود سازگاری مناسبی ندارند و نسبت به هم بسیار خشن هستند. اگر تنها دو یا سه تای ان‌ها را کنار هم نگهداری کنید مطمئنا برخوردهای شدیدی را از جانب قوی تر به ضعیف تر خواهید دید و در صورت تمایل به نگهداری ان‌ها به این شکل بهتر است در هنگام خرید به جنسیت ان‌ها کمی دقت کنید و تانک خود را واقعا به صورت اصولی و صخره‌ای و تداعی کننده محیط طبیعی ان‌ها دکوربندی کرده باشید و ضعیف‌ترها فرصت فرار کردن و پنهان شدن بین صخره‌ها را داشته باشند.

لوازم و اجزای آکواریوم
ادامه مطلب

به طور کلی شاید نگهداری و راه اندازی تانک اختصاصی برای ان‌ها و نگهداری تعداد بالای ۲۰ الی ۳۰ تا برای همه میسر نباشد ولی به هر حال در صورت تمایل به نگهداری ان‌ها بهتر است ان‌ها را در گروه‌های شش تایی به بالا نگهداری کنید یا به روش قبلی و تشخیص جنسیت و دکوربندی تانک توجه داشته باشید تا خشونت‌ها کمتر دردسر ساز شود. نکته باقی مانده در مورد نگهداری ان‌ها شاید شرایط اب باشد که در بالا اشاره شد و همانند اکثر سیچلایدهای مالاوی است.

تغذیه:

ان‌ها همه نوع غذایی را در اسارت می‌پذیرند، غذاهای زنده، گوشتی، گیاهی، اماده و… اما نکته مورد توجه تنوع غذایی است که باید به ان توجه ویژه‌ای داشت. غذا دهی یکنواخت، غذاهای دیر هضم مانند کرم خونی  و زیاده روی در دادن غذاهای پروتئینی بالا به دماسونی ها  به راحتی می‌تواند این ماهیان را در معرض بیماری ورم روده‌ای قرار دهد.

تشخیص جنسیت:

نرها بزرگ‌ترند و خطوط ابی پرنگ تر و رنگ پس زمینه درخشان تری نسبت به ماده‌ها دارند و روی باله مقعدی ان‌ها نقاط رنگی وجود دارد. ماده‌ها فاقد نقاط رنگی می‌باشند، کوچک‌ترند و رنگ امیزی کمرنگ تری دارند.

تکثیر:

مانند اکثر سیچلایدهای مالاوی دهان پرورند و تکثیر موفقیت امیزی دارند.

 

 

 

 

در این مقاله همه چیز در خصوص سیچلاید دماسونی مورد بررسی قرار گرفت.

جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما سر بزنید.

 

 

 

 

تذکر مهم : این مطلب برگرفته از کتاب راهنمای بهداشت، پرورش و نگهداری ماهیان زینتی است. نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انجام اعمال خودسرانه افراد ندارد.جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد منابع ما به این مقاله مراجعه کنید.

 

 

 

 

بهترین کلنیک دامپزشکی تهران کجاست؟

 

کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱