کلینیک دامپزشکی روژان

خطرات ماهی قرمز عید برای کودکان


آیا خطرات ماهی قرمز عید برای کودکان را میدانید؟ بطور کلی خطرات ماهی قرمز برای کودکان تا چه حد جدی است؟

در این مقاله به بررسی کامل خطرات ماهی قرمز عید برای کودکان خواهیم پرداخت. و روش های جلوگیری از انتقال بیماریها از ماهی قرمز عید را بررسی خواهیم نمود.

به طور معمول والدین ایرانی هر ساله در عید نوروز برای کودکان خود ماهی قرمز می‌خرند. اما اکثر والدین ممکن است از خطرات و بیماری‌هایی که احتمال دارد با دست زدن به ماهی قرمز به کودک انتقال پیدا کند، آگاهی نداشته باشند.

خطرات ماهی قرمز عید برای کودکان

چندین سال است که ماهی قرمز همه ساله بر سر سفره هفت سین ما ایرانی‌ها حضور دارد. و نماد سرزندگی و باروری می‌باشد. اما همین ماهی‌های کوچک و بسیار زیبا در صورتی که به خوبی و آگاهانه از آنها نگهداری و مراقبت نگردد، ممکن است موجب انتقال آلودگی و ویروس‌ها به شما و کودکانتان شوند.

تعدادی از والدین، ماهی را به عنوان یک وسیله بازی برای کودک خود خریداری می‌کنند. و کودکان با آنها بازی کرده به آنها دست می‌زنند و نمی‌دانند که خطرات ماهی قرمز عید برای آنها چیست؟ و چه خطراتی در واقع در کمین آنها می‌باشد.
از همین رو به طور معمول از والدین خواسته می‌شود که تا حد امکان کودک خود را به طور جد از تنگ ماهی و ماهی درون آن دور نگه دارند.

خطرات ماهی قرمز عید برای کودکان چیست؟

ماهی قرمز عید که همگی با آن آشنایی داریم و اغلب کودکان آن را دوست دارند و گاهاً از اواسط اسفند آن را برای سفره هفت سین تهیه می‌کنند، ممکن است سبب انتقال بیماری‌های گوناگونی به کودکان شوند.

به طور کل خطرات ماهی قرمز عید برای کودکان عبارتند از:

  1. اگر کودک شما به ماهی قرمز بدون هیچ واسطه‌ای دست بزند، ممکن است بیماری‌های مشترک بین انسان و آبزیان از این طریق به او انتقال یابد.
  2. افراد و کودکانی که حساس هستند و دارای سوابق آلرژی می‌باشند. نباید بدون واسطه به ماهی قرمز عید دست بزنند.
  3. دست زدن به آب تنگ نیز ممکن است به علت ترشحات روی پوست ماهی که وارد آب تنگ یا آکواریوم شده‌اند، موجب بروز حساسیت‌های پوستی، اگزما و خارش پوستی در کودکان و یا حتی بزرگسالان گردد.
  4. در فضولات ماهی‌ها عامل بیماری زای سالمونلا وجود دارد که با ورود به بدن انسان ممکن است موجب بیماری تیفوئید و سایر علائم آزاردهنده گوارشی و بدحالی عمومی بدن در کودکان و بزرگسالان گردد.
  5. همچنین ممکن است دیگر میکروب های فلور طبیعی بدن ماهی، موجب عوارضی مانند اسهال، استفراغ و تب شدید در کودکان گردند.
  6. برخی از ماهی‌ها به باکتری مایکوباکتریوم که عامل بیماری سل نیز می‌باشد آلوده‌اند. و تماس آنها با انسان ممکن است موجب بیماری‌های پوستی، اگزما و دیگر مشکلاتی که این باکتری قادر به به وجود آوردن آنها می‌باشد؛ شوند.
شناخت و نگهداری بارب ها
ادامه مطلب

آسیب به چرخه محیط زیست

اکثر افراد بعد از پایان تعطیلات عید و در روز طبیعت ماهی قرمز خود را در نزدیک‌ترین رودخانه یا برکه رها می‌کنند تا آن را آزاد کرده باشند و ماهی بتواند به زندگی طبیعی بازگردد. اما با این کار در واقع ضرر جبران ناپذیری به محیط زیست وارد می‌کنند.
ماهی‌های قرمز در واقع جزو ماهی‌های مهاجم دسته‌بندی می‌شوند که با خوردن تخم‌ها و نوزادان ماهی‌های دیگر موجب کاهش جمعیت ماهی‌های دیگر و آسیب به محیط زیست می‌شوند.

چگونه از خطرات ماهی قرمز عید برای کودکان و محیط زیست جلوگیری کنیم؟

  1. در زمان تهیه ماهی قرمز، ماهی را انتخاب کنید که سالم باشد تا دچار مشکلات پوستی و آلرژی نشوید.
  2. تلاش کنید ماهی قرمزی را تهیه نمایید که ظاهر و تحرک مناسبی دارد و فلس آن نریخته است.
  3. ماهی قرمز را در کنار ماهی‌های آکواریوم قرار ندهید. چرا که شرایط نگهداری و شرایط زیستی ماهی‌های قرمز با ماهی‌های آکواریومی متفاوت می‌باشد.
  4. اگر دچار مشکلات پوستی یا جراحات در پوست هستید از تماس مستقیم با ماهی و یا آبی که ماهی در آن زندگی می‌کند بپرهیزید. زیرا این کار انتقال بیماری از ماهی به فرد را تسهیل می‌کند.
  5. زمان تعویض آب ماهی کاملاً مراقب باشید و از دستکش مناسب استفاده نمایید.
  6. بلافاصله پس از تعویض آب تنگ، دست‌های خود را با آب و صابون به خوبی بشویید.
  7. بعد از گذشت ایام نوروز و تعطیلات، ماهی را در محیط‌های طبیعی مانند رودخانه‌ها و سدها رهاسازی ننمایید.

وبسایت و اینستاگرام ما را دنبال نمایید

به روز ترین کلینیک دامپزشکی تهران، کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱

قبل از انجام هرگونه اقدام با دامپزشک خود مشورت نمایید؛ادمین و سایت روژان پت هیچگونه مسئولیتی در قبال اقدامات خودسرانه و عواقب ناشی از آن ندارد.