کلینیک دامپزشکی روژان
بیماری نخاع شوکی در سگ‌ها

بیماری نخاع شوکی در سگ‌ها

بیماری نخاع شوکی در سگ‌ها

 

در این مقاله بیماری نخاع شوکی در سگ‌ها بررسی خواهد شد:

۱- عیوب مادر زادی – فلج اندام خلفی در توله‌های جوان ممکن است مشاهده گردد در این صورت نشانی‌های عارضه در سن ۸ تا ۱۴ هفتگی ظاهر می‌شود.

۲- در رفتگی و جابجا شدن ستون مهره‌ای – در ناحیه صدری و قطنی زیاد دیده می‌شود و ممکن است همین امر سبب فلجی اندام خلفی در سگ‌ها بشود احتباس ادرار و عدم خروج آن از نشانی‌های قابل ذکر عارضه است.

۳- استخوانی شدن و التهاب سخت شامه مغز – دارای عارضه نخاع شوکی استخوانی می‌شود. این بیماری در سگ‌های مسن نژادهای بزرگ به وقوع می‌پیوندد. نشانی‌های مهم این عارضه عدم تحرک و ضعف دام است و بعد از چند ماه دام کاملاً فلج می‌شود. عضلات بدن آتروفیه می‌گردد. احتباس ادرار نیز از نشانی‌های بالینی بیماری است. درمان کمتر مؤثر واقع می‌شود و درمان بیماری موقتاً نشانی‌های عارضه را برطرف می‎نماید.

۴- التهاب نخاع شوکی (Myelitis) – التهاب نخاع شوکی باعث فلج اندام خلفی دام می‌شود. این بیماری در سگ‌های جوان  بیشتر مشاهده می‌شود احتباس ادرار و آتروفی عضلات از علائم آنست. متعاقب واکسیناسیون ضد هاری در سگ‌ها: عارضه‌ای نظیر میلیت ممکن است حادث شود. و بعد ا ز۲ تا ۳۳ هفته از تاریخ واکسیناسیون سگ نشانی‌های فلجی را بروز می‌دهد.

تجویز کورتیکواستروئیدها مثل آمپول یک سانتی‌متر مکعبی (Aldosterone Organon) از طریق داخل عضلانی نافع است. در موارد شدید عارضه لازم است چند آمپول در ورید تزریق شود به منظور کنترل دردهای حاصله تجویز قرص Acetylsalycylic acidروزی ۳ دفعه هر دفعه ۱ تا ۲ قرص برحسب شدت درد توصیه می‌شود. استفاده از داروهای آرامبخش مثل قرص Fenobarbital5/0 تا یک میلی‌گرم برحسب هر کیلو وزن زنده دام هر ۶ تا ۸ ساعت یک بار توسط عده‌ای از دامپزشکان با نتایج درمانی قابل ملاحظه‌ای همراه بوده است.

انواع سگ خانگی
ادامه مطلب

در این مقاله بیماری نخاع شوکی در سگ‌ها بررسی شد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

وبسایت و اینستاگرام ما را دنبال نمایید

به روز ترین کلینیک دامپزشکی تهران، کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱

راهنمای پرورش، نگه‌داری و بیماری های متداول سگ و گربه، (بازنویسی کتاب آقای دکتر اوحدی نیا توسط آقای دکتر احمدرضا الهیار ترکمن)

قبل از انجام هرگونه اقدام با دامپزشک خود مشورت نمایید؛ادمین و سایت روژان پت هیچگونه مسئولیتی در قبال اقدامات خودسرانه و عواقب ناشی از آن ندارد.