کلینیک دامپزشکی روژان

حرف زدن کاسکو

کاسکو پرنده باهوشی است، که سخنگو کردن آن آسان تر از هر پرنده دیگری میباشد. و با هوش بالای خود مطمئناً شما را شگفت زده خواهد کرد. حرف زدن کاسکو یکی از ویژگی های بسیار جذاب این پرنده میباشد که آن را برای علاقمندان به شدت جذاب و محبوب کرده است.
بطور معمول کاسکوهایی که در سن ۴ الی ۵ ماهگی هستند، بهترین گزینه برای آموزش حرف زدن هستند. چون که هنوز خوی وحشیانه خود را نیافته اند و از حرکات و رفتارهای وحشیانه پرهیز خواهد کرد.

لازم به ذکر است که کاسکوهای نر بهتر و سریعتر از ماده آموزش خواهند دید و به سرعت نیز کلمات یاد گرفته را ادا خواهند کرد. بنابراین برای آموزش حرف زدن کاسکو بهتر است، اولویت شما برای خرید ، جوجه های نر باشد.

نکته مهم : برای آموزش حرف زدن کاسکو حتما باید آن را به صورت تکی تهیه نمایید، کاسکو های جفت امکان یادگیری ندارند زیراکه با هم انس خواهند گرفت و احتمالا هرگز به شما عادت نخواهند کرد. چرا که مهم ترین شرط برای شروع یادگیری ، عادت کردن کاسکو به شما و وابسته شدن آن به شماست.


شرایط مناسب برای نگهداری کاسکو

قبل از خرید پرنده باید شرایط مناسب برای زندگی او فراهم آورید و هم چنین شرایط و زمان کافی برای آموزش او داشته باشید. اگر فرصت کافی برای وقت گذرانی با پرنده و سرگرم کردن او نداشته باشید، افسردگی و حتی مرگ کاسکو، سلامت کاسکو را تهدید میکند.

از شرایط لازم برای نگهداری و آموزش کاسکو در خانه می توان به موارد زیر اشاره نمود:

+ بهتر است محیط زندگی شما، دارای یک اتاق یا انباری خالی و بلا استفاده باشد. که آن را برای زندگی کاسکو آماده کنید، آنها هر صدایی را می توانند یاد بگیرند، بنابراین اگر می خواهید تنها کلمات آموزش داده شده توسط شما را بیان کنند، حتما باید در یک محیط آرام و بدون سر و صدا از او مراقبت کنید.
کاسکو حتی میتواند با یکبار شنیدن صداهایی مانند صدای گریه بچه و یا صدای بوق ماشین آن را یاد بگیرد و بارها تکرار کند، پس در انتخاب محل نگهداری او نهایت دقت را به کار ببرید.

+ در مکان پرورش آن باید آبخوری و دانخوری مناسب وجود داشته باشد، آنها علاقه زیادی به جویدن اجسام مختلف دارند، پس جنس ظروف غذاخوری پرنده نباید از پلاستیک و فلزات انعطاف پذیر و قابل جویدن مانند آلومینیوم باشد، بهتر است، آنها را از استیل انتخاب نمایید.

+ اگر میخواهید پرنده را در قفس پرورش دهید، جنس میله های قفس نیز باید از استیل انتخاب شوند، تا کاسکو قادر به جویدن آن نباشد. و جالب است بدانید که فلز استیل کمترین میزان آلودگی را به خود جذب می کند، بنابراین مسمومیت کاسکوها در اثر جویدن این فلز بسیار پایین میباشد.

+ محیط آنها باید خلوت و دارای کمترین میزان رفت و آمد و صدا باشد. این مورد در دو هفته اول باید به شکل جدی رعایت گردد تا کاسکو به سرعت به محیط جدید عادت نماید. عادت کردن سریعتر کاسکو، قطعا آموزش را نیز سرعت خواهد بخشید.

+ پرنده باید آب و غذای کافی در اختیار داشته باشد، انواع دانه ها ، میوه و سبزیجات را برای او فراهم آورید و هم چنین میتوانید از پلت مخصوص طوطی سانان استفاده نمایید. سعی کنید غذاهای مورد علاقه کاسکوی تان را شناسایی کنید. زیرا میتوانید در آموزش حرف زدن کاسکو از آن بعنوان تشویقی استفاده نمایید.

نکات مهم در آموزش حرف زدن کاسکو


هنگامی که یک کاسکو را وارد خانه می کنید، تا زمانی که کاملا قادر به بیان کردن کلمه ای باشد، یک پروسه یک یا چند ماهه را طی خواهید کرد. چرا که برخی از کاسکوها به سرعت با محیط جدید سازگار می شوند و کلمات یاد گرفته را بیان می کنند و در مقابل برخی دیگر نیز هستند که پس از چندین ماه همچنان توانایی بیان کلمه مورد نظر شما را ندارد و این تا حدی به شانس شما بستگی دارد که چه پرنده ای را انتخاب و خریداری کرده باشید.

بطور کلی رعایت نکات زیر در یادگیری و آموزش حرف زدن کاسکو تاثیر گذار میباشند:

– بهتر است تا زمانی که پرنده کاملا به محیط جدید عادت نکرده است، آموزش را شروع نکنید. زیرا وجود استرس تمام تمرکز کاسکو را از بین میبرد و کاسکو را وارد حالت تدافعی میکند.

جراحی لیزر دی اکسید کربن و دیود در پرندگان
ادامه مطلب

– سعی کنید با دادن آب و دان و وقت گذراندن های مکرر ، او را به خودتان عادت دهید، و در صورتی که با نزدیک شدن به پرنده ، در او احساس ترس و استرس ایجاد می کنید، آب و غذا را در قفس گذاشته و از دور نظاره گر باشید.

به مرور زمان کاسکو میفهمد که قصد آسیب رساندن به او را ندارید و حتی می توانید مقداری غذا در دستان خود به او بدهید تا اعتمادش را جلب کنید و کاسکو با این کار می فهمد که قصد دوستی با او را دارید.

– هنگامیکه از اهلی بودن کاسکوی خود مطمئن شدید

می توانید آموزش را شروع نمایید. این کار با صدا کردن اسم او خواهد بود. حتما برای او اسم انتخاب کنید و پرنده را با آن نام صدا بزنید. تا هر زمان کلمه مورد نظر (یعنی نام خود را) شنید، به سمت شما و یا صدا کننده برگردد.

آموزش را از کلمات ساده و تک بخشی یا دو بخشی مانند “سلام” و یا “خوبی” شروع نمایید.

– تا زمانی که کاسکوی شما کلمه اول را کاملا فرا نگرفته و بر زبان نیاورده ، آموزش کلمه دوم را شروع ننمایید، این کار به افزایش تمرکز پرنده کمک زیادی خواهد نمود. همیشه کلمه مورد نظر را با یک لحن بیان کنید. به عنوان مثال اگر کلمه سلام را به صورت کشیده می گویید، همیشه باید این لحن را حفظ کنید، تغییر لحن نیز می تواند زمان یادگیری را افزایش دهد و سبب بر هم ریختن تمرکز کاسکو شود.

– زمان آموزش باید کوتاه و مداوم باشد. به عنوان مثال اگر روزانه یک ساعت را به آموزش او اختصاص می دهید. آن را به بازه های زمانی ۲۰ دقیقه تقسیم بندی کنید و بین هر بازه زمانی ، چند ساعت فاصله بیندازید. مثلا ۲۰ دقیقه را به صبح ، ۲۰ دقیقه را به عصر و ۲۰ دقیقه را به شب اختصاص دهید.

در زمان های غیر از آموزش تلاش کنید در حضور او حرفی نزنید

تا بر روی کلمه مورد نظر شما فکر کند و در این صورت تمام تلاش خود را خواهد نمود تا آن را تکرار کند. از ورود افراد متفرقه به اتاق کاسکو و ایجاد سر و صدا خودداری نمایید.

– بعد از هر بار گفتن کلمه مورد نظر، ۵ ثانیه صبر کنید. تا ذهن کاسکو فرصت کافی برای به یاد سپاری و تحلیل کلمه را داشته باشد.

– زمانی که احساس نمودید، پرنده قصد بیان کردن کلمه مورد نظر شما را دارد. با دادن دانه او را تشویق به ادامه کار بکنید تا اینکه آن کلمه را به صورت واضح بیان نماید. پس از آن می توانید به سراغ کلمه دوم بروید.

– بدیهی است زمانی که پرنده شما در حال غذا خوردن، چرت زدن ، بازیگوشی، سوت زدن و … میباشد، زمان مناسبی برای آموزش نخواهد بود. بهتر است ساعات خاصی را به آموزش اختصاص دهید. و آموزش ها را به صورت منظم در همان ساعاعات اجرا کنید. تا پرنده زمان آموزش خود را بداند و تمام حواس و تمرکز خود را به آموزش بدهد.

– در صورتی که می خواهید با استفاده از صدای ضبط شده ، سخن گفتن را به کاسکو آموزش دهید

بهتر است صدای خود را به صورت کاملا واضح ضبط نمایید، که هیچ خشی نداشته باشد. هنگام آموزش با صدای ضبط شده ، بهتر است خودتان نیز در کنار کاسکو حضور داشته باشید. تا زمانی که پرنده قصد حرف زدن را داشته باشد، صدا را متوقف کنید تا کاسکو حرف بزند.

-زمانی که پرنده کلمه اول و دوم را به خوبی فرا گرفت. به مرور زمان می توانید کلمه های سخت تری را به او آموزش دهید. و حتی از جملات و اشعار و حتی آیات قرآن نیز استفاده کنید. اما برای اینکه کلمات قبلی توسط پرنده فراموش نگردند، آنها را گاها برای پرنده تکرار نمایید.

وبسایت و اینستاگرام ما را دنبال نمایید

به روز ترین کلینیک دامپزشکی تهران، کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱

قبل از انجام هرگونه اقدام با دامپزشک خود مشورت نمایید؛ادمین و سایت روژان پت هیچگونه مسئولیتی در قبال اقدامات خودسرانه و عواقب ناشی از آن ندارد.