کلینیک دامپزشکی روژان
انوع سگ

انواع سگ و نکاتی که باید قبل از خرید سگ به آن دقت کنیم

نکاتی در مورد انواع سگ و خرید سگ:

در این بخش اشاره‌ای بسیار مختصر به گروه‌های کلی سگ‌ها می‌شود. زیرا دانستن خصوصیات هر گروه برای انتخاب سگ جهت نگهداری بسیار مفید است.

تصویر آقای دکتر با سگ

Working Dogs (سگ‌های کاری):

این گروه سگ‌ها جهت نگهبانی، حفاظت از انسان، منزل یا حیوانات او (مانند گله گوسفند و غیره) پرورش داده می‌شوند این سگ‌ها باهوش و مشتاق خدمت بوده ولی نسبت به سگ‌های خانگی هم اندازه خود نیاز به غذا و انرژی بیشتری دارند. مانند German shepherd برخی از نژادهای این گروه را می‌توان جهت کارهای تخصصی تربیت کرد مثلاً حفاظت (Dobberman)، راهنمای افراد نابینا (Boxer)، امداد در کوهستان (Saint Bernard) و نجات غریق (Newfoundland) و غیره.

 

Sporting dogs (سگ‌های ورزشی):

نژادهایی هستند که به منظور شکار حیوانات یا مسابقات ورزشی پرورش داده می‌شوند. برخی از این‌ها سرعت کمتری دارند و بیشتر جهت شکار به صورت گروهی مورد استفاده قرار می‌گیرند. مانند Foxhound و برخی دارای پاهای بلند و کشیده و سرعت بیشتری هستند و در مسابقات سرعت نیز از آن‌ها استفاده می‌شود مانند Grehound گروهی نیز به انسان در شکار پرندگان وحشی در خشکی و آب کمک می‌کنند مانند Setter pointer بطور کلی این گروه سگ‌ها گوش به فرمان و مطیع می‌باشند.

 

Terriers:

نژادهایی کوچک ولی شجاع بوده و اصالتاً شکارچی می‌باشند. وجه تسمیه terrier به این دلیل است که شکار خود را (روباه، خرگوش) تا داخل سوراخ خود تعقیب می‌کنند. تریر ها سگ‌هایی باهوش و دوست داشتنی بوده و در داخل منزل قابل نگهداری می‌باشند. ضمناً توانایی گرفتن موش را نیز دارند. مانند Fox terrier, Skye terrier.

 

Companion dogs (سگ‌های مونس و همدم):

این نژادها را نیز می‌توان داخل منزل نگهداری کرد و موجب انبساط خاطر می‌شوند ولی نیاز به فعالیت روزانه زیادی دارند مانند Dalmation, poodle, spitz.

 

بوی بد دهان سگ
ادامه مطلب

 

toy dogs:

به عنوان سگ‌های خانگی بسیار کوچک و تزئینی مورد استفاده قرار می‌گیرند مانند Pekingese, Maltese, Yorkshire terrier.

 

 

آشنایی با چرخه زندگی سگ اهلی:

دوره آبستنی سگ ماده بطور متوسط ۶۳ روز است (بین ۶۵- ۶۰) بطور متوسط سگ‌های نژاد کوچک ۳- ۲ توله و سگ‌های نژاد بزرگ ۶- ۵ توله به دنیا می‌آورند، (تا ۲۰ توله نیز گزارش شده). توله‌ها هنگام تولد دارای مو هستند ولی چشم‌ها و گوشهایشان بسته می‌باشد.

در هفته اول توله‌ها تنها توانایی مکیدن، خزیدن کورکورانه و میو کردن را دارند. در هفته دوم قادر به ایستادن بوده و ماجراجویی آن‌ها آغاز می‌شود. چشم‌ها از ۱۰ روزگی شروع به باز شدن می‌کنند ولی بینایی و شنوایی توله در حدود ۱ ماهگی کامل می‌شود.

در ۲۰ روزگی توله‌ها می‌توانند علاوه بر شیر مادر، کمی غذای نرم جامد نیز دریافت کنند. توله‌ها بین ۷- ۵ هفتگی از شیر گرفته می‌شوند ولی باید حداقل تا ۲ ماهگی در کنار مادر باشند. دندان‌های شیری از حدود ۴- ۳ هفتگی درآمده و بین ۶- ۴ ماهگی می‌ریزند و جای خود را به دندان‌های دائمی می‌دهند.

تشخیص سن توله از روی دندان‌ها میسر می‌باشد. بلوغ در حدود ۱۰- ۱۲ ماهگی صورت می‌گیرد. سگ‌های ماده بالغ از همان فحلی اول توانایی جفت گیری را دارند ولی بهتر است در فحلی دوم یا سوم این عمل انجام شود.

سگ‌های نر نیز بهتر است بین ۸- ۱ سالگی جفت انداخته شوند. طول عمر سگ بطور متوسط ۱۶- ۱۰ سال می‌باشد.

 

تصویر سگ اهلی

انتخاب سگ جهت خریداری:

جهت انتخاب باید به موارد زیر توجه داشت، نژاد، سن، پوشش بدن، اندازه و جنس:

 

نژاد و اندازه:

افراد کم تجربه بهتر است با سگ‌های نژاد کوچک‌تر (۱۸- ۶) کیلوگرم شروع کنند. این سگ‌ها به محیط خانه راحت‌تر خود می‌گیرند. (مانند پودل، تریر) یک سگ ۴۰ کیلویی مانند ژرمن شپهرد برای اکثر خانه‌ها بزرگ است.

در میان سگ‌های بزرگ برخی نژادها مانند Golden retriever بیشتر بچه را تحمل می‌کنند ولی برخی مانند دوبرمن تحمل کمتری دارند. نژادهای مخلوط نسبت به خالص در برابر بیماری‌ها مقاومت بیشتری داشته و کمتر از بیماری‌های ارثی رنج می‌برند ولی نژادهای خالص خصوصیات شناخته شده تری دارند.

 

هاری در حیوانات: بیماری، علائم، انتقال، و پیشگیری
ادامه مطلب

 

نژادهایی که کمر کشیده و پاهای کوتاه دارند (مانند Dachshound) به آسیب‌های نخاعی و کمر استعداد بیشتری دارند. در مقابل نژادهایی که چشم‌های برجسته و بیرون زده دارند (مانند Pekingese) به آسیب‌های چشم حساس‌تر می‌باشند.

نژادهایی که پوزه کوتاه دارند (مانند Boxer) به ناراحتی‌های تنفسی مستعد تر بوده و ضمناً به بیهوشی نیز حساسیت بیشتری دارند. برخی نژادها مثل boston terrier به سخت زایی مستعد ترند زیرا توزاد دارای سری پهن بوده و لگن مادر نیز نسبتاً باریک است.

 

سن:

خرید توله ۳- ۲ ماهه بهتر از سگ بالغ می‌باشد زیرا توله را می‌توان به میل خود تربیت کرد. یک سگ بالغ عاداتی را فرا گرفته که ممکن است برخی از آن‌ها خوب نباشند و ترک آن‌ها نیز برای سگ مشکل است.

 

پوشش بدن:

سگ‌های مو بلند نیاز به برس زدن روزانه و رسیدگی بیشتر داشته و ضمناً به برخی انگل‌های خارجی نیز استعداد بیشتری دارند. سگ‌هایی که  موی فرفر دارند نیاز به آرایشگر حرفه‌ای دارند. سگ‌هایی که مو کوتاه دارند نیز نیاز کمتری به مراقبت داشته ولی در هوای سرد آسیب پذیرتر می‌باشند.

 

جنس:

سگ‌های ماده نسبت به نر مهربان‌تر و مطیع‌تر می‌باشند ولی ۲ بار در سال فحل شده که در این زمان به مراقبت بیشتری نیاز دارند. ضمناً در زمان فحلی باید مراقب بود آبستنی ناخواسته روی ندهد. سگ‌های نر جوان وقتی در حالت hypersex باشند سر و صدای زیادی دارند.

 

تصویر سگ

خریداری توله:

انتخاب توله مناسب ضروری است زیرا ممکن است تا سال‌ها سگ شما باشد. توله بهتر است حداقل ۲ ماه سن داشته و هوشیار باشد و پیش از خریداری انجام بررسی‌های زیر ضروری است:

 

بلند کردن:

ابتدا ضمن نوازش، یک دست خود را بین دست‌های توله زیر سینه قرار داده و به آرامی آن را بلند می‌کنیم. در صورتی که آرامش خود را حفظ کند نشانه طبیعت خوب اوست.

 

بیماری های چشم سگ
ادامه مطلب

 

معاینه گوش:

مخاط گوش باید صورتی باشد و علامتی از پوسته پوسته شدن یا ازدیاد ترشحات داخل گوش وجود نداشته باشد.

 

لثه‌ها:

لثه‌ها و زبان باید صورتی (یا منقوط به نقاط مشکی) باشد. مرز لثه و دندان باید مشخص و پاکیزه باشد.

 

چشم‌ها:

باید پاکیزه، درخشان و عاری از ترشحات و ریزش باشند. حالت و رنگ موهای اطراف چشم این مساله را نشان می‌دهد. قرمزی یا التهاب نباید در چشم دیده شود.

 

پوست:

زخم‌های عفونی، انگل‌های خارجی یا مو ریختگی وسیع نباید دیده شود. پوست باید نرم و درخشان باشد.

 

مقعد:

باید تمیز و خشک باشد. التهاب یا نشانه‌های اسهال یا ترشحات دستگاه تناسلی باید بررسی شود. مالیدن مداوم پشت به زمین یا افزایش لیسیدن این ناحیه می‌تواند نشانه انسداد کیسه‌های مقعدی باشد. هم چنین بدن باید متناسب و متقارن بوده در حرکت، لنگش مشاهده نشود.

 

 

در این مقال همه نکات در خصوص انواع سگ و نحوه انتخاب سگ برای خرید بررسی شد.

جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما سر بزنید.

 

 

بهترین کیلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟

 

کیلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱